Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért távolságtartóak velem a...

Miért távolságtartóak velem a párom szülei?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, a szüleim nagyon gazdagok de én szerencsére nem vagyok elkényeztetve. Nem járok méregdrága ruhákban, a telefonom is alsó kategóriás, nem vagyok felvágós. Sosem mondanám senkinek, ami a szüleim pénze az az ő sikerük nem az enyém. Mégis furcsán viselkednek velem a barátom szülei akivel fél éve járok, mióta egyszer látták anyum autóját ami egy céges Tesla szóval még csak nem is saját. Azóta kicsit távolságtartóbbak, nem olyan barátságosak. Miért?

Nagyon szeretem a barátomat.

2020. szept. 24. 07:57
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
80%

8-assal (az egyetlen, aki nem az anyagiakról írt) nagyon egyetértek!

Bátyámnak van egy csinos, 20 éves lánya. Volt nem egy udvarlója. Ezek az udvarlók kvázi családtagként működtek, vagyis pl. névnapi-születésnapi összejöveteleknél ott voltak, ill. máskor is a nagyszülőknél rendezett összejöveteleknél. Aztán egyszer csak hipp-hopp eltűntek, pár hónap szünet, majd megjelent egy másik lovag. Nekem meg át kellett állítanom a fejemben, hogy aki eddig "Bálint" volt, az mostantól "Dávid", és nehogy eltévesszem, mert az roppant kínos lenne. Mondjuk én nagybácsiként viszonylag ritkán találkoztam velük, meg nem is okvetlen én beszélgettem velük, anyukám (tehát a fiatal lány nagymamája) pedig remekül tudja ezt kezelni. A szülőknek is megy. Ha nekem lesznek ennyi idősek a gyerekeim, és hozzák a partnerüket, nem biztos, hogy ilyen könnyen megy, hogy mondjuk Bálintról átálljak Dávidra (és ne keverjem össze, milyen iskolába járnak, mit dolgoznak, milyen családi körülményeik vannak stb.). :-))))

Szóval nagyon megértem 8-ast!

Az a kérdés, hogy csak akkor lettek-e távolságtartóak a kérdező szülei, amikor meglátták a Teslát (és gondolom utánakérdeztek a fiuknál, hogy hogyan állnak a kérdező szülei anyagilag), vagy előtte is viszonylag olyanok voltak.

Ha először nem voltak távolságtartóak, és éles változás volt, amikor a kérdező anyukájának szolg. autóját meglátták, akkor valóban az anyagiak lehetnek mögötte.

2020. szept. 24. 10:37
 22/33 anonim ***** válasza:
83%

Nem veled van a gond, de nem is velük, nem hinnem, hogy irigyek. Csak ők már sokkal reálisabban látják a világot. Téged nem érdekel a pénz, ami szép dolog, de ettől meg sok dolog természetes, ami nekik luxus.

Mondok egy példát:

Említetted a céges teslát, ami még nem is csak a tiétek, lehet ő meg biciklizik, hogy másnap legyen pénz benzinre, hogy elmenjen a fiáért.

Ő nem eszik húst ebédre, hogy 1-1 nektek is jusson, mondhatod, hogy nem állnak így, de nem tudhatod, hogy mi az igazság. Ő csak a mamához megy hétvégén ti etterembe. És ez a különbség ki fog ütközni mikor összeházasodtok, majd ha buszoznod kell mert nem lesz pénzetek autóra, ami neki semmi extra, neked fura lesz, amikor nincs étterem, mert jel tudja mit eszik holnaptól, ha elmegy, ha nincs nyaralás mert ha elmegy nem tudja miből lesz sulikezdes.

2020. szept. 24. 10:38
 23/33 anonim ***** válasza:
75%
8: nálunk a nagymamám volt a nagy családösszetartó, nála voltak mindig a nagy családi összejövetelek. Amikor az unokák (gyerekeim, unokatesóik, stb.) párválasztási korba kerültek, voltak ilyen problémák. Aztán hozott egy döntést: menyasszony-vőlegény jöhet a családi rendezvényekre, ennél "alacsonyabb" kategóriában lévő átmeneti barát-barátnő inkább ne. :)
2020. szept. 24. 10:52
 24/33 anonim ***** válasza:

23-ra:

Teljesen korrekt!

Valahogy én is így szeretném, ha az én gyerekeim lesznek ekkorák!

2020. szept. 24. 10:59
 25/33 anonim ***** válasza:
20-nak (17- vagyok) nyitott voltam, elfogadó, nem ezzel volt a baj. A srác nem tudott túllendülni a különbségen. Nem tudta megemészteni. Ja és a lényeg? egyszer kicsuszott a száján , hogy ö ezért apró kis bosszúkat éll, ezekkel " törleszt" nekem az anyagi különbségek okozta sérelemért.
2020. szept. 24. 11:10
 26/33 anonim ***** válasza:
81%

Sajnos vannak olyanok, akik nem tudják kezelni a különbségeket a 2 család között, legyen az anyagi vagy más jellegű.

Amikor én voltam 19 az anyósjelöltem utált, pedig nem adtam rá okot, a szüleim jobban allltak, illetve magasabb beosztásban dolgoztak, ami kisvárosban hamar kibukott nem kellett említeni se.

Amikor náluk voltunk volt, hogy olyanon akadt ki, hogy nem mostam ki magam után a kádat ott maradt a hajfesték nyoma és most nem jön le, nálunk biztos van ember aki megcsinalni helyettem Ja a fekete hajfesték volt rászáradva (az ő hajszíne) amikor én szőke voltam. Após jelölt próbálta rá felhívni a figyelmet de csak hiszti lett a vége. Hogy akkor állítsuk be őt rossznak persze.

Amikor a párom 6ra járt dolgozni, én 8ra mentem egyetemre, volt hogy tőlük indultam. Párom evett hajnalban cseszett Elpakolni magam Utan, hallottam is fel7kor mikor hazajöttek az éjszakás műszakból, hogy mi ez a kupi. Meg hogy mindjárt felkelt és lerangat az emeletről mert nem pakoltam el magam után, halllottam, hogy após próbált védeni, hogy a fiúk volt az, O volt fent hajnalban az volt a válasz, hogy szegény gyerek ha siet munkába kutya kötelességem felkelni és elpakolni utána, naluk nem divat, hogy más megcsinálja helyettem.

Sajnos az ilyen szituációk lettek a kapcsolat veszte. Azóta sem volt soha anyós problémám. Akkor nagyon bántott, de azóta rájöttem, hogy. Legjobb lett volna leszarni.

Ha nem akar barátkozni lelke rajta.

2020. szept. 24. 11:29
 27/33 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy a hierarchia. Lehet, hogy tényleg úgy látják, hogy nem működne.
2020. szept. 24. 11:55
 28/33 anonim ***** válasza:
31%
Nyilván nem tartják reálisnak a nagy anyagi eltérés miatt a két család kapcsolatát, akkor meg minek teperjenek neked. A te családodhoz az ő családjuk nem mehetne el, amikor társaságban hasonló gazdagokkal jöttök össze, mert egy közös témájuk nem lenne, csak kínosan feszengenének. Teljesen külön kellene kezelnie a te családodnak az ő szegény famíliáját, mintegy karanténban, csak arra gondolj, hogy a fiú szülei mit is vihetnének kedveskedni, ha a te szüleid meghívják őket ebédre. A saját rétegüknek a debrői hárslevelű a megfizethető. A te szüleidnek ez nem szint. Vagy folyton meg kéne játszaniuk magukat, elfojtva a sajnálkozást, vagy elfojtani a ki-kibuggyanó nevetést.
2020. szept. 24. 12:05
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Biztos vagy benne kérdező, hogy ez az oka? Vagy, hogy egyáltalán realizálták, hogy milyen kocsi az? :D

Én édesanyám pl azt se tudja, milyen az a Tesla. Pedig művelt, okos nő, csak egyszerűen teljesen érdeklődési körén kívül esnek a kocsik.

Nekem is aztán mutogathantá valaki a Fendi meg Gucci cuccait, azt se tudom mi az emblémájuk.

2020. szept. 24. 13:14
 30/33 A kérdező kommentje:
Tudta, hogy milyen autó a Tesla, utána ki is faggatott, hogy mennyit keres apu, anyu. Nem szerettem volna nagyzolni ezért hazudtam és azt mondtam, hogy kb 450 ezret havonta. A valóság ennél nagyban eltér, tényleg szerencsések voltak álláskeresésnél. Én busszal járok iskolába, annyira nem érdekelt a jogsi pedig biztos kaptam volna autót. Olvasni szeretek meg tanulni, mert az jól megy, szeretnék doktorálni egy nap. Persze örülök, ha segítenek anyumék, de általában nem fogadom el. Egyetlen luxus kategoriás cuccom van, egy óra, 18.születésnapomra kaptam. Szeretném ha megint kedvesek lennének velem, nem tehetek arról, hogy a szüleim gazdagok. Amíg meg nem látták azt az átkozott Teslát, kedvesek voltak
2020. szept. 24. 13:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!