Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért távolságtartóak velem a...

Miért távolságtartóak velem a párom szülei?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, a szüleim nagyon gazdagok de én szerencsére nem vagyok elkényeztetve. Nem járok méregdrága ruhákban, a telefonom is alsó kategóriás, nem vagyok felvágós. Sosem mondanám senkinek, ami a szüleim pénze az az ő sikerük nem az enyém. Mégis furcsán viselkednek velem a barátom szülei akivel fél éve járok, mióta egyszer látták anyum autóját ami egy céges Tesla szóval még csak nem is saját. Azóta kicsit távolságtartóbbak, nem olyan barátságosak. Miért?

Nagyon szeretem a barátomat.

2020. szept. 24. 07:57
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
43%
Gazdag emberek jelenlétében a szegények lebénulnak. Hangsúlyosan érzik a saját szegénységüket. Hiába viselkedsz visszafogottan, őbennük minden másodpercben ott van, hogy a te családod semmire sem tarja őket. Egy szegény meg egy gazdag családnak lehetetlen összejárnia, ha mégis megteszik, a gazdagok részéről, ha távoli rokonoktól is, de mindig lesznek beszólások rájuk. Önvédelemből húzódnak hátrébb tőled.
2020. szept. 24. 09:23
 12/33 anonim ***** válasza:
78%
Igaza van a kommentelőknek, az esetek nagy százalékában azok a kapcsolatok mukodokepesek ahol nincs túl nagy társadalmi különbség a két fél között... különben a pénz mindig melegágya lesz a konfliktusoknak. És többnyire a szegényebb fél jön ki belőle szarul. A srác szülei ezért ilyenek, az élettapasztalat mondatja velük.
2020. szept. 24. 09:25
 13/33 anonim ***** válasza:
79%

Valamennyire megpróbálom leírni. De tényleg csak azért, hogy lásd mik lehetnek az anyósjelölték fejében.

Életvitel beli különbségek, gondolkodásmódbeli különbségek miatt lehetnek konfliktusok, amik napi konfliktusokká nőhetnek. Ezek az elején, főleg fiatalon még nem problémák, inkább amikor már kezd közössé válni a pénz és kezdik a párok a közös kasszát.

Hova menjenek nyaralni, milyen bútort vegyenek, milyen étterembe menjenek stb.

Ha fele-fele arányban fizetnek mindent, akkor a szegény nem fog tudni mindent kifizetni, így a gazdagnak le kell adnia az igényeiből.

Ha mindent a gazdag fizet, akkor a szegénynek ez frusztráló lehet, vagy a gazdag kezd el uralkodni a másikon (nem feltétlenül szándékosan) és magának kisajátítani a döntési jogot biz. kérdésekben.

Korábban azért működött a gazdag férj- szegény feleség felállás, de ma már a nők azért szeretnek saját magukról gondoskodni.

Van aki szereti kihasználni a párjának a gazdagságát és mindent elfogad és jól érzi magát és közben a gazdag fél nem kényszerít semmit a másikra merthogy ő a pénzes.

De a tapasztalat még mindig az, hogy nem működik sokáig a gazdag-szegény kapcsolat. Más-más társadalmi csoportba tartozó egyén nem igazán marad együtt.

Nálunk például működik a dolog, én átlagos keresetű, szellemi munkát végző családból származok (panelből), a férjemék nem a Bora borán nyaraló család de azért nem kicsit pénzesek (balatoni villák, nagy családi házak).

A sógornőm kifejezetten szegény családból származik.

Nálunk azért nem okoz gondot, mert a párom és a testvére úgy éltek, mintha alsóközéposztálybeliek lennének. Persze azért meg volt mindig mindenük, de soha nem voltak elkapatva. A középiskolában a férjemnek rendesen kevesebb zsebpénze volt, mint nekem és sose tudott meghívni kólára vagy valamire.

Ugyanúgy busszal járt, mint mindenki és a bulikban ugyanazt az olcsó sört itta.

Sose öntötte rá az anyja a pénzt életvitelszerűen.

Az első fiúmék szülei sznobok voltak (pedig nem volt annyi pénzük, mint a férjeméknek), ott nem is működött, mert a szemükben mi prolik voltunk).

Nálatok hogy fog alakulni a végzettség? Mert a szakmunkás-két diplomás páros sem szokott működni, azért is húzhatják a szájukat a szülők.

2020. szept. 24. 09:28
 14/33 anonim ***** válasza:
35%
Most képzeld el, hogy találkozik ősszel a két család, a te szüleid mondják, hogy Dél-Amerikában jártak, és kedvesen megkérdik a fiú szüleit, ti hol nyaraltatok. Azok meg azt válaszolják, hogy a tóalmási zártkertünkben. Csupa ilyen helyzetbe futnának bele, és akkor még csak nem is akarta senki bántani őket. Ennek a kapcsolatnak szerintem nemigen lehet jövője, hacsak nem a pénzedre utazik a srác. Máskülönben már most borzalmas kisebbségi érzésének kellene lennie.
2020. szept. 24. 09:29
 15/33 anonim ***** válasza:
95%

#13-as vagyok,

még annyit hozzátennék, hogy nálunk a szülők nem bírják egymást. Mi a férjemmel nagyon jól megvagyunk, de a szükők azok nem értik a másik gondolkodásmódját, az ő kapcsolatuk nem működik, nem is szoktak olyan családi események lenni, ahol mindenki ott van :D

2020. szept. 24. 09:33
 16/33 anonim ***** válasza:
55%
Gimnazista koromban jártam egy gazdag fiúval. Azt hittem, minden oké, aztán egy év után megkérdezte, ha összeházasodnánk, akkor én milyen anyagiakat kapnék kezdő támogatásul a szüleimtől. Apám rokkantnyugdíjas, anyám minimálbéres volt. Attól fogva tíz lépés távolságra kerültem minden jómódút.
2020. szept. 24. 09:37
 17/33 anonim ***** válasza:
65%

hát nekem most ment szét egy 7 éves kapcsolatom, pont az anyagiak miatt. Jó családi hátterü, elég jómódú családból jövök. Az exem meg vidéki pálinkázós prolicsaládból. Azt hittem nem lesz gond. Hát.. elég hamar kiderült, mennyire frusztrálja a különbség. Közös kasszán voltunk, 1 év alatt eltapsolta az összerakott pénzünket (sok pénz volt) aztán külön kasszára állva állandoan sérelmezte, hogy neki milyen szr élete van, milyen igazságtalan a sors, hogy ő szegény családba született,stb. De többet dolgozni (több pénzért) na, azt nem akart. Szabályosan kasztrálta az anyagi különbség, végül depresszios lett. Szakitottunk. Tanulság: soha nem fogok más anyagi /családi/neveltetésü hátterü körböl párt választani/keresni, mert ugy látszik nagyon is számit a hasonlő háttér. (ja, ilyenek, hogy nem volt azonos érdeklödési körünk, hobbynk,egyszerúen nem tudott(meg kellett tanitani rá) beszélgetni(azt hitte a sztorizgatásra, hogy az a beszélgetés)már emlitésre sem méltó.egyetlen közös pontunk volt, az meg pénzbe került és arra a 3.év után már nem akart áldozni.Iszonyú teher tud lenni, mikor rád támaszkodik valaki 100 %ban. Gondold át..

30/N

2020. szept. 24. 10:01
 18/33 anonim ***** válasza:
83%

17: nem véletlen az ősi bölcsesség: suba a subához, guba a gubához.

És itt nem feltétlenül a vagyon nagysága a lényeg, hanem a MENTALITÁS-különbség. Ami jól megmutatkozott a ti esetetekben is.

2020. szept. 24. 10:18
 19/33 anonim ***** válasza:
91%
Én kifejezetten nem vagyok jómódú, sőt, szegénynek számítok, és két kapcsolatomban is beleszaladtam abba, hogy még nálam is szegényebbel hozott össze a sors, akik egyáltalán nem tudtak azzal a kis pénzzel bánni, amit kerestek, inkább elcigizték, elsörözték a rezsipénzt, kajáldába mentek az utolsó fillérükből. Arra ébredtem, hogy minden hónapban én fizetem ki a rezsihátralékukat, hogy ki ne kapcsolják a gázt, aztán meg arra, hogy ezeket az összegeket soha nem fogják tudni visszaadni nekem, kvázi szponzorálom őket hónapról hónapra. Azt is észrevettem, hogy a tőlem kapott összeget beleszámítják már a havi jövedelmükbe. Úgy kiszerettem belőlük, mint a sicc.
2020. szept. 24. 10:32
 20/33 anonim ***** válasza:
73%

És csak egy valaki írta a kapcsolatok váltogatását, pedig nekem is az jutott eszembe elsőre. Nálunk fordítva volt, elváltak a szüleim és utána apámnak volt évekig élettársa, közös ház, közös minden. Megkedveltem, nagyjából el is fogadtam. Erre szétmentek. Azóta jönnek-mennek a nők, de inkább távol tartom magam tőlük. Néha még ma is eszembe jut az első, jól megvoltunk, de már velem sincs kapcsolata.

Szerintem akkor érdemes nyitni, ha már komolyodik a kapcsolat (és látható, hogy még akkor is van buktató...)

Az anyagi helyzet közti különbséget sokan írták, de én úgy gondolom, hogy ha kellően rugalmasak vagytok és nyitottak meg jószándékúak egymás felé, akkor ezt el lehet fogadni.

2020. szept. 24. 10:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!