Ha az egyedül élő, idős anyukámat nem tudom elérni, mennyi idő múltán szóljak rendőrnek/mentőnek?
Ha olyan állapotba kerül - ne adj Isten - hogy segítségre szorul, még hálás is lesz, ha valaki rányitja az ajtót és intézkedik!
Persze segíteni csak azon lehet, aki hagyja magát!... már amennyiben normális az illető.
Megjegyzem az én anyám volt ilyen, hogy minden titkos volt nála, a húgommal "kutatunk nála és hordjuk a ruháit", de róla be is bizonyosodott, hogy gondok vannak az agyával.
Nem irigyellek a perspektíva miatt!
Esetleg később (vagy már most?) érdemes lenne a háziorvosa segítségével elindítani a gondnokság alá helyezését és akkor te döntesz a hozzád költözésről vagy idősotthonról és mindenről, ami neki a biztonságát és neked a lelki békédet jelenti.
300 km-ről nem lehet rendezni egy valamilyen szinten beteg embert.
Anyukámnak ilyen van: [link]
Ő is hívhat segítséget vele, de ha elesik, akkor hív minket a készülék. Ha hívjuk a készüléket, nem kell felvennie, azonnal összekapcsol és hallod, hogy mi történik ott, beszélhetsz vele.
De ismerős. Én tűzoltó vagyok, aki egy kétlakásos házban éltem a 80+os édesapámmal. Mi is azt csináltuk, hogy ha szolgálatban is voltam, pár óránként hívtuk egymást. Én is frászt tudtam kapni, amikor nem értem el.
És sajnos két olyan alkalom volt, amikor már a 200-adik(!!!) keresésemre sem reagált és el kellett kéredzkednem szolgálatból.
Ilyenkor sajnos elesve találtam rá mindig.
Sajnos a legutóbbi ilyen után olyan leépülés következett, hogy 82 évesen egy hónapja elvesztettük őt. :(
Ez a távkészülék (35-ös válasz) jó ötlet és amúgy a bekamerázás sem egy ördögtől való dolog. Aktív net kell hozzá és néhány kamera, meg az okostelódra talán valami.
A kulcsot egy lezárt, aláírt borítékban is oda lehet adni a szomszédnak, aki ha megbízható, csak baj esetén fogja használni.
A másik meg a kamera. Ha van wifi a házban, akkor lehet venni wifis kamerát, és telefonos alkalmazásban rá tudsz nézni.
Habár, ha a mama ennyire paranoiás, akkor nem hiszem, hogy beleegyezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!