Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha az egyedül élő, idős...

Ha az egyedül élő, idős anyukámat nem tudom elérni, mennyi idő múltán szóljak rendőrnek/mentőnek?

Figyelt kérdés
Órák óta próbálom elérni. A telefonját soha nem kapcsolja ki, minden reggel felhívom, miután Messengeren írt, hogy fenn van. A szomszédjára ráírtam, őt nem nagyon érdekli, azt mondta, biztos alszik (tudom, hogy ilyenkor már fenn van, és azt is, hogy mindig ügyel rá, hogy a telefonja fel legyen töltve és be legyen kapcsolva). Sajnos 300 km-re élek tőle, de már kiakadok lassan. Mit csináljak? Várjak még? Vagy próbáljam elérni más szomszédait?
2020. szept. 23. 08:35
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
84%
Én egyszer nagymamám miatt indultam el Budapestről 220km-re, kiderult hogy a szomszédasszonnyal leültek egy padra az utcán beszélgetni és végül 6 órán át pletyiztek. Hála az égnek nem volt baj. Drukkolok neked!
2020. szept. 23. 10:01
 22/37 anonim ***** válasza:
60%

Biztos nem remegnék a munkahelyen, hanem szólnék, hogy sos baj van, ma ne számítsanak rám, és indulnék, úgyse lehet ilyenkor a munkára figyelni. Akár vonattal, akár autóval.

Ha nincs semmi baj, és előkerül anyukád, akkor érdemes lenne vele megbeszélni, hogy jelentkezzen bizonyos időközönként, akár hívjon, akár sms, vagy netezik akkor messenger, viber, stb. Mert ha nem jelentkezik, akkor tudjad, hogy valami nem oké.

Emellett ha leutazol, érdemes lenne keresni egy vagy több embert, akit ilyen esetekben kereshetsz, vannak rendes szomszédok mindenhol, be kell gyűjteni az elérhetőségüket.

Mi apámmal egy városban laktunk, hetenként 1x találkoztunk, és ő mondta, hogy 2 naponta jelentkezik, hogy tudjam, hogy még él :-) sokszor, csak annyit mondott, hogy: minden rendben.

Ez nálunk működött.

2020. szept. 23. 10:11
 23/37 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem orvosnál van, de ha aggódsz, hívj rendőröket.

Nekem 1x kimentek minden szajhuzas nelkul, nagyon rendesek voltak. Pedig a címét se tudtam, mert ahol lakik nincsenek utcanevek (alapból nyaraló ovezet), csak helyrajziszamok, amit nagyim se tud.

Éjfélkor telefonon magyaráztam nekik merre kell fordulni. Nagyim békésen aludt már, szegény szivbajt kapott a redőröktől. Ő a telefonját valahogy elnyomta és ezzel lenémította.

300 km nem kevés, ilyen esetben hívj rendőrt.

De érdemes elgondolkodni, valami okos cuccon, ami riaszt.

2020. szept. 23. 10:16
 24/37 A kérdező kommentje:
Meglett. Elromlott a telefonja, végül az orvosi rendelőben értem utol, az asszisztens mondta, hogy ott ül. Azóta a telefonja is működik. Reggel és este jelentkezik be mindig, illetve amikor időm van akkor hívom, ugye sajnos nem tudok gyakran menni hozzá. Most ezeken a bejelentkezéseken szigorítunk.
2020. szept. 23. 10:17
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Szuper, örülök, hogy nem volt semmi komolyabb baj! 🙏
2020. szept. 23. 10:18
 26/37 anonim ***** válasza:
92%

De jó! Örülök, hogy nincs baja!

Minden jót kívánok, vigyázzatok magatokra!

2020. szept. 23. 10:18
 27/37 anonim ***** válasza:
85%

És kérd el pár megbízhatóbb szomszéd számát ilyen helyzetekre.

Kérdezd meg tőlük udvariasan, hogy baj esetén, hívhatod-e őket, hogy ránézzenek, ha épp otthon vannak.

Neked se kellemetlen, ha van pár előre bekészített szám, akikhez fordulhatsz.

2020. szept. 23. 10:22
 28/37 A kérdező kommentje:
Ezt is elintéztem, van most 4 ember, akit zaklathatok, ha úgy tűnik, van valami baj. Meg persze ha nagyon olyan helyzet van, simán felhívom a rendőrséget/mentőket is, egyszer egy általános rossz előérzet miatt egy ismerősömre ráküldtem a mentőket, hát épp a 100. szem Xanaxot szedte be...Szóval ilyen apróbb “kilengéseket” is mindig komolyan veszek.
2020. szept. 23. 10:27
 29/37 A kérdező kommentje:
Amúgy ha tehetném, anyukámnál bekameráznék mindent, aztán ha ilyen van, rà tudnék nézni :D
2020. szept. 23. 10:28
 30/37 anonim ***** válasza:
90%

Idősebb ember esetén nem árt, ha valamelyik megbízható szomszédnál van egy tartalék kulcs és megbeszéled anyukáddal, hogy soha ne hagyja a kulcsot a zárban.

Nálam is itt a szomszédasszonyomé, aki 72 éves és szívbeteg.

2020. szept. 23. 10:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!