Ha az egyedül élő, idős anyukámat nem tudom elérni, mennyi idő múltán szóljak rendőrnek/mentőnek?
Biztos nem remegnék a munkahelyen, hanem szólnék, hogy sos baj van, ma ne számítsanak rám, és indulnék, úgyse lehet ilyenkor a munkára figyelni. Akár vonattal, akár autóval.
Ha nincs semmi baj, és előkerül anyukád, akkor érdemes lenne vele megbeszélni, hogy jelentkezzen bizonyos időközönként, akár hívjon, akár sms, vagy netezik akkor messenger, viber, stb. Mert ha nem jelentkezik, akkor tudjad, hogy valami nem oké.
Emellett ha leutazol, érdemes lenne keresni egy vagy több embert, akit ilyen esetekben kereshetsz, vannak rendes szomszédok mindenhol, be kell gyűjteni az elérhetőségüket.
Mi apámmal egy városban laktunk, hetenként 1x találkoztunk, és ő mondta, hogy 2 naponta jelentkezik, hogy tudjam, hogy még él :-) sokszor, csak annyit mondott, hogy: minden rendben.
Ez nálunk működött.
Szerintem orvosnál van, de ha aggódsz, hívj rendőröket.
Nekem 1x kimentek minden szajhuzas nelkul, nagyon rendesek voltak. Pedig a címét se tudtam, mert ahol lakik nincsenek utcanevek (alapból nyaraló ovezet), csak helyrajziszamok, amit nagyim se tud.
Éjfélkor telefonon magyaráztam nekik merre kell fordulni. Nagyim békésen aludt már, szegény szivbajt kapott a redőröktől. Ő a telefonját valahogy elnyomta és ezzel lenémította.
300 km nem kevés, ilyen esetben hívj rendőrt.
De érdemes elgondolkodni, valami okos cuccon, ami riaszt.
De jó! Örülök, hogy nincs baja!
Minden jót kívánok, vigyázzatok magatokra!
És kérd el pár megbízhatóbb szomszéd számát ilyen helyzetekre.
Kérdezd meg tőlük udvariasan, hogy baj esetén, hívhatod-e őket, hogy ránézzenek, ha épp otthon vannak.
Neked se kellemetlen, ha van pár előre bekészített szám, akikhez fordulhatsz.
Idősebb ember esetén nem árt, ha valamelyik megbízható szomszédnál van egy tartalék kulcs és megbeszéled anyukáddal, hogy soha ne hagyja a kulcsot a zárban.
Nálam is itt a szomszédasszonyomé, aki 72 éves és szívbeteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!