Egyedül élő nyugdíjas anyák! Titeket támogatnak a gyerekeitek anyagilag? Gyakran kiköltekezem magam a hónap végére, de a fiaim ha kisegítenek, azt nyugdíjkor rögtön vissza is kérik. Nálatok ez hogy működik?
Én szoktam évente 2-3x 5-10000 ft-t adni.De úgy,hogy nem kell visszaadni.Ha tudom,hogy hirtelen rászorul.És ugyan így a tesóim is.Egyébként 4 vagyunk.
De a férjem családja ezt nem érti,megkaptam,már,hogy a szülő feladata segíteni a gyerekét nem fordítva.
Én is segítem édesapámat és nagyon sokan támadnak emiatt hogy fordítva kellenne lennie.
27/L
Én ugyan a "gyerek" vagyok, de azért leírom. :)
Anyukám egyedül él, van megtakarítása, de a nyugdíja kevés, és még dolgozik is mellette heti két napot.
Mivel mi mindig is jobban kerestünk (most épp Gyed-en vagyok), ezért mindig adtunk havi 20-40 ezer Ft-ot, mikor mennyit tudtunk, plusz nagybevásárláskor a nehéz dolgokat (liszt, cukor, ásványvíz, olaj, rizs, krumpli, stb). megvettük neki, mert egybéként sose akart elfogadni semmit. Mi meg nem akartuk, hogy hozzányúljon a megtakarításához, tudjuk, milyen biztonságérzetet ad az, főleg egy nyugdíjasnak.
A pénzt sem fogadta el tőlünk soha, de mi mindig cselesen eldugtuk hol a váza alá, hol a fürdőszoba szekrénybe, hogy amikor kinyitotta, rögtön meglátta.. :)
Most a GYED miatt nem tudok adni anyunak, de hálistennek most épp nincs is rá szüksége. Sőt, most ő vásárol az unokájának, ami kell!! De ha újra dolgozni fogok és újra megtehetem, akkor újra adni fogok neki + bevásárolni.
12:17-es vagyok, és a 12:43-assal tökéletesen egyetértek.
Ha anyum pld. parfümökre költené a nyugdíját+ keresetét, akkor én is meggondoltam volna, hogy támogatom-e ebben a kiköltekezésben, de erről szó sincs, nagyon is reálisan és visszafogottan költekezik, de hát néha szükség van egy-egy kabátra, csizmára, szemüvegre... sőt, még a parfümöt is aláírom (használ azt is), de nagyon sokáig kitart neki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!