Bántalmazó kapcsolatban élt már valaki?
Másik város, messze onnan, ahol most élsz. De előtte keress meg egy bántalmazott nőket segítő szervezetet, ők tudnak adni praktikus tanácsokat.
Nem talál meg bárhol, mert 200 km-t nem fog utazni azért, hogy bántson. Addigra lehiggad, meg ezek nem is kitartóak azért ennyire.
A munkádnak most lőttek, de találsz majd másikat. Kezdj el tartalékot gyűjteni, hogy amint lehet, tudj mozdulni.
Csak akkor talál meg, ha hagysz magad után nyomot. Ha megjelenik valahol, feljelentést teszel zaklatásért. Ha megint, akkor megint. És ezt addig csinálod, amíg nem kérhetsz távolságtartást. Számcsere, elköltözés, ha meglátod, hogy koslat utána, hatósághoz fordulsz.
Egyszer megrángatott engem is az egyik exem. A semmiből jött, be voltunk rúgva, másfél éve voltunk együtt boldogan, semmi jele nem volt agressziónak. Aztán kitalálta, hogy megnéztem a haverját, majd mikor haza indultunk, felpofozott úgy, hogy elestem, a hajamnál fogva húzott, otthon lemosdatott úgy, hogy könyörögtem neki, hogy menjen ki a fürdőből, de ő letépte a ruháim és lecsutakolt, mert "mocskos" voltam. Másnap a meleg reggeli az asztalon volt virággal, bocsánat kérő cetlik mindenhol, mentegetőzés, hogy csak nagyon részeg volt és elborult az agya. Az volt az utolsó alkalom, hogy látott engem. Még aznap eljöttem az ország másik végébe.
Apám majdnem 40 éve bántalmazza anyámat. Ez a sors nem lesz az enyém. A jelenlegi párom hamarabb rágná le a kezét, minthogy megüssön. Én döntöttem, hogy élem az életem. Neked is meg kell hoznod a döntésedet.
És hidd el: pont olyan egyszerű, ahogy írják: Megfogod a cuccaid és elmész. Nem mondod meg senkinek, hova és akkor nem talál meg. Azonnal mondj fel a munkahelyeden.
Igaz, hogy ilyen helyzetben még nem voltam. De amit én tennék;
Először is keresnék egy olyan munkahelyet egy másik városban, ahol a szállást is biztosítják. Itt megvárnám a fizetésem, és mikor megkapom, tipli a másik városba. Az itteni fizumból kihúznám, aztán közbe próbálnék talpra állni. Így nem kellene senkihez sem menned, nem sodornál senkit veszélybe sem. Annyi, hogy pár hónapig munkásszálló lenne az otthonod. De talpra lehet állni onnan is. Sok szerencsét kívánok neked, bárhogy is döntesz.
Arra gondolj, hogy ennél csak jobb lehet akármi is lesz az.
Jól mondják sokan. Még nem fáj eléggé, nem akarsz te onnan elmenni...
ha annyira zavarna, hogy ver, meg rugdossa a kisállatod, már rég tipliztél volna. Nem, ez nem áldozathibáztatás. Tutyimutyi vagy, sajnálom. Lenne is hová menned, de nem akarsz. Hát, akkor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!