Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy közöljem a szüleimmel a...

Hogy közöljem a szüleimmel a döntésem?

Figyelt kérdés

Felvételt nyertem egyetemre pár nap múlva beiratkozás, de úgy jöttem el ide hogy belsőleg nem igazán állok erre készen. Van bennem félelem és kétely, szorongás, hogyha elkezdem és nem sikerül, akkor azzal megint csak csalódást okozom majd és nem biztos hogy 100%-ban oda tudnám tenni magam. Olvastam és előadásokat hallgattam milyen is lesz majd az egyetem és hirtelen elfogott az érzés, hogy én nekem ez már sok lehet itt a határ számomra... Felkészületlen és informálatlan voltam sokáig azzal kapcsolatban, hogy egyetemen tanuljak.

Persze bennem van az is, hogy, ha megsem próbálom, akkor azt fogom bánni, de fentebbi érzések olyan erősek, hogy magamat ismerve a tanulás rovására menne, de úgy jöttem ide hogy igazából nem gondoltam át mi is következik most, ha én ebbe belekezdek.

Saját magamra tettem súlyt,nyomást azzal, hogy egyetemre kell jönni, mert a családban többen is felsőfokú végzettségüek, illetve mert volt osztálytársaim jelentős része is egyetemre ment, de most hogy igazából eljutottam ide azon kaptam magam, hogy elképzelhető, hogy ezt mégsem nekem találták ki, nincs itt helyem.

Középiskolában elektrotechnikát tanultam 4 évig, illetve egy műszaki informatikai okj-s képzést is elvégeztem, tulajdonképp van 2 szakmám már. Tudom alapból sem könnyű középszintű végzettséggel munkát találni, különösen abban a helyzetben amiben most van a világ, de mégis mit tehetnék....

Mindezen rágódom már napok óta és még nem tudtam összeszedni magam lelkileg, hogy elmondjam a szüleimnek is ezt. Így valahokl már inkább le kellett írnom.

Szépen kérem, ha van valakinek ehhez valami gondolota amit megosztana velem, mondom tisztában vagyok azzal is hogy mekkora hibát követhetek el ezzel és okozhatok ezzel csalódást a családomnak, de abban reménykedem hogy megértőek lesznek, csak még nem tudtam magam meggyőzni, hogy ki tudjam mondani mindezt nekik is..

2020. aug. 28. 07:21
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Az új helyzetektől való félelem teljesen normális dolog.

Mindenkinek jelen van. Kinek kisebb, kinek nagyobb méretben.

Hibázni, elbukni pedig emberi dolog, mert senki sem tökéletes.

Ha megfelelő érzelmi és értelmi intelligenciával rendelkezel idővel megtanulod felismerni a helyzeteket, kikerülni a bukási lehetőségeket, vagy minimálisra csökkenteni, illetve ha ezek mégsem jönnek össze, akkor miután elbuktál megtanulsz majd felállni és továbbmenni.

Ami a legfontosabb, hogy meg kell tanulnod mások véleményét kezelni, és arra törekedni, hogy magadnak akarj megfelelni és ne másoknak.

2020. aug. 28. 15:42
 22/23 anonim ***** válasza:
85%
Félsz, ami normális. Minden alkalommal mikor leküzdöd magadban a félelmet és ki mered próbálni az újat megerősíted magadban azt, hogy képes vagy legyőzni a félelmeidet és egyre könnyebben fog menni, mert beépülnek a megküzdési stratégiák amik segítettek az előző alkalmakkor. Ha ellenben megfutsz akkor jó eséllyel legközelebb is ezt teszed majd, hiszen rövid távon ez könnyebb. A gond csak az vele, ohgy ezzel a személyiséged feladós részét erősíted és egyre nehezebb lesz nem így tenni. Persze majd mindig kitalálsz valami jól hangzó kifogást, hogy miért nem teszed meg az adott dolgot. (most is ezt teszed, előre kitalálod, hogy miért nem fog menni) Szerintem az első utat válaszd, ha kell szakember segítségével is, mert a második vége csak egy szerencsétlen, elrontott élet lesz.
2020. aug. 28. 18:37
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Miert tomod a fejed butasagokkal? Semmi ertelme. Meg tudod csinalni. Lattam en mar mindenfele szakon olyan buta embereket... Egyebkent meg elkezded, adsz neki egy fel evet-egy evet, es ha nem megy, atmesz egy masik szakra, vagy masik egyetemre, vagy otthagyod a fenebe, de felvettek, tessek orulni es nem elore bestresszelni magad! Azzal bukod a legnagyobbat, ha meg sem probalod.
2020. aug. 29. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!