Hogyan közöljem a szüleimmel, hogy egy másik gimibe szeretnék járni? Távolabb, ahol kolisnak kell lennem?
A mostani gimit azért nem szeretem, mert az osztálytársaimmal nem jövök ki.. A tanulás jól megy, majdnem hogy kitűnő vagyok. Ez a gimi a közeli városban van, minden reggel busszal megyek be, az út kb 25 perc. Az "új" gimi, amit kinéztem, az messze van (80 km), és ott koliban kell laknom. Ez nekem megfelelne, mert akkor nem kéne reggelente buszoznom, amit már nagyon-nagyon meguntam, hanem minden vasárnap és pénteken a vonattal elmenni.
Ezeket már így megnéztem, a kolit, a vasútmenetrendet, stb.. már csak a szüleimnek kéne elmondanom. Már gondolkodtam, hogy először szólok anyukámnak, és majd ő elmondja apukámnak, és majd így döntenek.. Csak attól félek, hogy nem fogják engedni a koli miatt. Habár anyukám tavaly 8.-ban egyszer megkérdezte, hogy szeretnék-e kolis lenni, de akkor nem szerettem volna, meg nem is tűnt olyan komolynak. És mivel érveljek? Hogy nem jövök ki az osztálytársakkal?
Szülők! Ti engednétek a lányotoknak?
(Nyáron már betöltöm a 16-ot)
köszönöm a válaszokat, akkor majd megpróbálom megkérdezni:)
utolsó: nem valószínű, mivel anyukám még nem is tud róla..
Annyival el kell intézni, hogy eléjük állsz és nyíltan megmondod mit és miért szeretnél.
De én a helyedben átgondolnám a dolgot. Én sem jöttem ki jól az osztálytársaimmal középiskolában mégsem csináltam ekkora cécót belőle. Annyi az egész, hogy nem kell foglalkozni velük. Ha beszólnak vagy hasonló el kell intézni egy vállrándítással, vagy visszaszólni nekik. Én tipikusan az a fajta vagyok aki sajnos nagyon sokáig hallgat és tűr, éveken keresztül. De ha visszaszólsz szépen vagy csúnyán akkor azzal hatásosan eléred a célodat.
Másrészt gondolkozz el egy más jellegű dolgon is. Az oké, hogy te kinézted a dolgokat magadnak és már megvan a forgatókönyv, de nem mindegy, hogy ez mennyibe kerül. Elég sok cécó és pluszköltség van az ügyintézésben, és a kollégium is plusz költség, és biztos lehetsz abban, hogy nem kicsi. Kicsit gondolj a szüleidre, és gondold át, hogy álltok-e olyan anyagi helyzetben, hogy ezeket a plusz költségeket tudják-e fizetni, és ha tudják akkor nem lesz-e aránytalanul sok.
Egy középiskolát nem kellene ilyen nagy dobra verni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!