Szájrapuszi nem durva egy kicsit?
Én is kaptam szájra puszit kiskoromban szülőktől persze ma már nem :)
14/l
szülő gyerek között nem tartam előnyösnek..
testvérek között szerintem ott természetes..
Babának és kisgyereknek nem durva szerintem. De mondjuk óvodás kisgyereknek már igen.
Egyébként az egyik barátnőm 16 éves, és még mindig szájrapuszizik az anyjával :S
Ezen kár vitatkozni, meg beteglelkületűnek nevezni néhány hozzászólót. Amelyik családban az a szokás, hogy szájra puszi van a szülő-gyermek között, ott a szájrapuszi ezek szerint nem több, mint a szeretet számomra nem megszokott módon történő kinyilvánítása.
Aki azonban azt a nevelést kapta, vagy ahol az volt a szokás, hogy nem adunk egymásnak szájrapuszit, mert azt csak annak adjuk, aki a párunk lesz, ott természetes, hogy az ember a szexualitásra asszociál, hiszen el sem tudja képzelni, hogy egy szájrapuszi mást is jelenthet, mint a testi vonzódást. Ez a helyzet hasonló lehet ahhoz, hogy mi Magyarországon ha meghalljuk azt a szót, hogy kutya, akkor házi kedvencre gondolunk. De ugyanerről a szóról más kultúrában, más országban a táplálékra asszociálnak, mint valami ehető dologra. Nálunk ez visszatetszést kelt, náluk ez a természetes. Ezzel csak arra akartam utalni, hogy aki világéletében azt szokta meg, hogy szájrapuszi két ember között akkor történik, ha szerelmesek, szeretik egymást, vágynak egymásra, akkor furcsa szokásnak tűnhet, ha valaki a gyermekének ad oda puszit. Ez leginkább szokás, neveltetés és berögződés kérdése.
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!