Szájrapuszi nem durva egy kicsit?
álunk ilyen nem volt szokás a családban. Majd mikor megszületett a kisfiam annyira közeli, örjítően cuki volt a szívemnek, hogy "eloptam" az első szájrapusziját. Most 8 hónapos s még mindg néha adok neki egy pindúrkát. :D
Persze idővel abbafogom hagyni de ilyen kicsiknél szerintem nem furcsa. Minden neveltetés kérdése.
Nálunk sem szokás a szájra puszi családon belül. Én sem adtam a szüleimnek, ők sem adtak nekem, és én sem adok a gyermekemnek, és a tágabb családom tagjai sem így fejezik ki a szeretetüket a gyermekeik felé. A szám olyan testrészem, amit a páromnak tartogatok. Nekünk ez a természetes. De érdekes, hogy amit az emberek egy része teljesen normálisnak tart, azt mennyire furcsállhatja vagy elítélheti az embereknek egy másik része, mert ez teljesen szokás és neveltetés kérdése. Én is találkoztam már szájrapuszizós szülő-gyermek kapcsolattal, de valahogyan tőlem ez nagyon idegen. Talán mert a szájrapusziról a csókra asszociálok, a csókról pedig a szexualitásra, ami nem fér meg egy szülő-gyermek kapcsolatban.
Amúgy hasonló kérdésekkel foglalkozik a National Geographic Tabu című műsora. Aki látott már néhány részt tudja, hogy ami valahol természetes, az más helyeken visszataszító vagy tabu. Ez is hasonló.
(amúgy szerintem felesleges lepontozni mindenkit, mert itt nincsen jó vagy rossz vélemény, csak eltérő vélemények, és azért mert a véleményünk nem egyezik, még nem volt haszontalan a válasz.)
Én se anyámnak,se apámnak(fúúj) nem adnék szájrapuszit..csókolgassák egymást.
Lenne,akinek a rokonságból igen(:$),de mégsem adok senkinek..ennyi..és az ismerősi körömből is lenne..de az már a szerelem kategória..(:
Tisztázzuk, nem a pelenkás részét csókolgatom s ő olyan mint én, nem INTIM helyzet. :S
TErmészetesség van a családban és képzeld am amikor lepisil véletlenűl akkor se ugrálok undorodva, hogy fújj, ez olyan intim, pisilj máshol, másra. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!