Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám szerint adnom kellene...

Apám szerint adnom kellene neki legalább néhány ezret az eladott könyveim árából. Ez csak szerintem hülyeség?

Figyelt kérdés

A könyveim nagy része ugye az ő keresete által lett meg nekem, illetve az ösztöndíj pénzemből (ami 20 ezer volt). Szerinte, mivel az ő pénzéből lett vásárolva, valamennyit illene adnom, és végül is úgyis rám költené azt a pénzt. Mondom neki, biztos nem. Legalábbis nem ilyen indokkal fogok neki pénzt adni a könyvekből befolyó összegből. Mert egyébként szívesen adnék, de nem így és ezért. Mondtam neki, miután meg lett véve, onnantól az enyém, ahogy ha eladom, a pénz is.

Egyébként soha nem kér tőlem pénzt. Ezzel tegnap hozakodott elő.

2020. aug. 3. 12:46
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
87%
Ebéd után sok gyermekutáló szülő ül a gép mellé...
2020. aug. 3. 13:44
 32/39 Metionin ***** válasza:
91%
#28: ez az, te is írtad a szót: ajándékozzon. Az ajándékot nem kérjük vissza. Sem a tárgyat sem az árát. Ezért ajándék. És valóban, ha valaki azzal a feltétellel ajándékoz, hogy megszabhatja hogy az ajándékozott mit csinál a cuccal, akkor tényleg inkább ne ajándékozzon. Vagy mondja ki, hogy figyelj ezt odaadom születésnapod alkalmával de csak kölcsönbe, nem a tiéd, én mondom meg hogy mit csinálsz vele, mert az én pénzemből van, jófejségből odaadom neked de amúgy az enyém. Kíváncsi lennék, hogy nálatok így megy az ajándékozás? A gyerekeknek is vissza kell szolgáltatni a kinőtt játékokat, biciklit, könyvet, vagy az árukat amiket ajándékba kaptak?
2020. aug. 3. 13:51
 33/39 anonim ***** válasza:
65%

Nem te vagy rosszul bekötve, nyugi. De szerintem itt továbbra se sok jóra számíts, ahogy már írták néhányan, ha nem dolgozol és nem adsz haza pénzt, itt bármiféle igényedre a legbarátságosabb válasz általában az "el lehet költözni" és társai.

OFF: Amúgy a Líránál a nyaras akcióban elég jó könyvek is le vannak 50, 70%-ra értékelve, nézz rájuk szerintem, ha van egy kis időd, én elég szépen bevásároltam most tőlük. Meg, egy plusz tipp, Molyon tudsz csereléni is könyvet, és akkor apukád nem tud pénzt kérni a régi könyveidért. :D

2020. aug. 3. 14:05
 34/39 anonim ***** válasza:
94%

Nekem biztos kificamodott a gondolkodasom, de a 6-os megjegyzesed alapjan, hogy azert adod el a regi kinyveid hogy oegyen ujabb konyvekre penzed azzal nincs semmi baj csak a kommunikaciod rossz.

En a gyerekemnek abban az esetben mondanek ilyet, ha altalam ertekesnek itelt konyveket vettem volna neki vagy teljes sorozatokat es mivel szeretem a konyveket ugy ereznem az eladasuk a szemem lattara egyfajta elarulasom. Amolyan hat nem ertekes mar az amit en regen draga penzen megvettem. (Sajnos a konyvek ujonnan mindig is dragak voltak.) Azaz bantana erzelmileg hogy a gyerekem eladja a konyveket, amiket az en felfogasom szerint nem kellene eladnia halala napjaig se. De hat ugye kulonbozoek vagyunk.

Es ha nekem a gyerekem azt mondana apu figyelj arra gondoptam eladom a konyveim egy reszet, mert szeretnek az arukbol ujakat venni, meg hat egy reszuket sose fogom ujra olvasni es mar az en gyerekeim se ezeket fogjak olvasni. Akkor valoszinu megertenem. Persze ha aztan latom ertelmes jo konyveket vett, meg nem 100 forintert passzolta le darabjat, es meg csak ugy nekem is hoz valami altalam kedvelt irotol konyvet vagy egy uj toplistasat akkor meg aztan vegkepp egy szavam nem lenne.

Ennek az egesznek csak elvi resze van. Nem kotelesseged adni az eladott ajandek arabol az ajandekozonak, de ha nem nyilvanvalo, hogy te tenyleg semmit de semmit nem tudsz ar kezdeni vele (pl az emlitett kinott gyerekbicikli 17 eves korban), akkor azert legtobb helyen szoktak a befolyt osszegbol az ajandekozonak ajandek es koszonet formajaban valamit adni.

Nalunk ingatlant irtak a nevunkre ajandekozassal. Es sajnos kesobb el kellett adni. Akiktol kaptuk azt hittek majd mi is evtizedekig apoljuk, visszuk tovabb az ingatlant es nekunk is ugynaolyan oromet okoz, mint nekik. Sajnos az elet maskepp hozta. Amikor eladtuk nekunk magunktol eszunkbe jutott, hogy akiktol kaptuk azoknak talan ez rosszul esik, hiszen biztos nem igy kepzeltek el evekkel korabban, hogy mi majd penzze tesszuk, amit ok felepitettek, megvettek stb.

Igy az adasvetel utan ugy egyhuszad arertekben ajandekoztunk nekik "elmenyt". (Legyen utazas de nem irnam le mert edesmindegy es regen vlt). Nagyon orultek neki es igy kesobb mindenki jo szajizzel emlekezett vissza az ingatlanra.

Termeszetesen mas egy x szazezerert eladott ingatlan, mint egy 15.000-ert eladott doboznyi konyv amibol esetleg egy 2000-ftnyi valamit vennek ajandekba vagy kevesebbert.de kevesebbert meg nem kapni mar konyveket.

Szoval valahol apukad jogosan mergelodik, de nm jogosna kovetel.

2020. aug. 3. 14:14
 35/39 A kérdező kommentje:

A családunk könyvmániás. Apámnak kisebb könyvtára van a nappaliban. Nekem is sok könyvem van, de jóval kevesebb helyem és már csak ott állnak, közben már kinéztem nem 1-2 hasznos, nem tiniknek szóló könyvet, amiből lehet tanulni.

Azt elfogadom, hogy nem tetszik neki, hogy sokkal olcsóbban adom el, de hát ezzel nem tudok mit csinálni, ez az eladott könyvek sorsa. Azt is mondtam neki, hogy új könyveket veszek, de azt is említettem, hogy neki ne kelljen pénzt adnia, a cipőmet (ami a kínaiban kemény 950 Ft) és 1-2 gatyát a piacról, megveszem én.

2020. aug. 3. 14:22
 36/39 anonim ***** válasza:
52%
Bocs így már helyesbítenem kell és 'bugyipénz' helyet legyen 'zoknipénz'.
2020. aug. 3. 14:36
 37/39 anonim ***** válasza:
24%
Ez egy érdekes jelenség. Ebben a konkrét történetben noha neked van igazad de túl sokat megtudtunk a személyiségedről. Ha van vér apádban akkor erre majd emlékezni fog adott szituációban. A család nem attól család hogy párezer forinton menjen a műsor. Ha meg mégis akkor legyen valaki full önálló anyagilag
2020. aug. 3. 15:50
 38/39 anonim ***** válasza:
64%

Remélem ennek a sok nyominak nincs gyereke.

Remélem ez alapján az összes családi pótlék meg minden, amit utána kaptok a gyereké.

Az ilyen férgek, mint itt az első 2 oldalon nem érdemelnek gyereket.

Tudjátok ti, hogy mit jelent az ajándék szó?

Vagy a gyerekektől a kajapénzt is később visszakéritek? Vagy ha kihányja kifizeti?

Miattatok tart itt az ország. Talán olyanoknak kellene gyereket vállalni, akik nem befektetésnek nézik.

2020. aug. 3. 17:41
 39/39 anonim ***** válasza:
74%

Ez a visszakéregetés nagyon durva.

Enis vettem Anyumnak saját keresetemből konyhai robotgépet végülis nem használja ragaszkodik a régihez.

Én mondtam nyugodtan adja el minek àll ott ha neki nem kell.

Ezek szerint kellett volna kérnem a pénzből 🤣🤣🤣 vagy ez vsak fordítottan érvényes ? 🤣🤣

Komolyan nem értem egyeseket ajandek volt Vagy neki adta neki vette onnantól fogva Mit tesz vele az magán ügy.

2020. aug. 3. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!