Apám szerint adnom kellene neki legalább néhány ezret az eladott könyveim árából. Ez csak szerintem hülyeség?
A könyveim nagy része ugye az ő keresete által lett meg nekem, illetve az ösztöndíj pénzemből (ami 20 ezer volt). Szerinte, mivel az ő pénzéből lett vásárolva, valamennyit illene adnom, és végül is úgyis rám költené azt a pénzt. Mondom neki, biztos nem. Legalábbis nem ilyen indokkal fogok neki pénzt adni a könyvekből befolyó összegből. Mert egyébként szívesen adnék, de nem így és ezért. Mondtam neki, miután meg lett véve, onnantól az enyém, ahogy ha eladom, a pénz is.
Egyébként soha nem kér tőlem pénzt. Ezzel tegnap hozakodott elő.
Miért illene felajánlanom? Ennyi erővel, a neki adott tárgyat, ha eladná, mert már nincs rá szüksége, én is kérhetem, hogy legyen szíves adjon belőle valamennyit? Ugyan már. Nem kérnék érte pénzt, mert miután neki adtam, az övé, semmi közöm hozzá. Neki sincs semmi köze ahhoz a pénzhez, amiket a könyvekre kapok.
Szeretem apámat, ha megéli az időskort, segíteni fogom. Itthon pedig én mosok, mosogatok, söprök, pucolok, hogy neki ne kelljen, mert neki ez könnyítés. Közös programok pedig csak ritkán a kutyasétáltatás és a vásárlás, egyéb nincs, nem is igénylem. Nem azért, mert nem szeretem, hanem fingotok sincs róla, hogy milyen a személyisége, hogy a jószándék ellenére mit csinál, szóval ebben nem megyek bele.
Kedves Kérdező,
segíthetnél pontosítani, mert így kevés a lényegi info.
1. Még szüleidnél élsz?
2. Ha igen, akkor dolgozol? Vagy meg tanulsz?
3. Adsz bármennyit a rezsibe?
Gondolom vagy nem élsz már otthon, vagy amennyiben otthon élsz, úgy havonta hozzájárulsz a saját költségeidhez? (pl. rezsi, bevásárlás stb.)
"Mondtam neki, miután meg lett véve, onnantól az enyém, ahogy ha eladom, a pénz is." Logikailag igazad van. Erkölcsileg van még hova fejlődnöd. Finoman szólva.
*Szeretem apámat, ha megéli az idős kort, segíteni fogom
Nagy szavak a semmire. A mostani cselekedeted a valóság.
Ha ő vette akkor joga van valamennyi pénzhez a befolyt összegből
Nem te vetted a saját pénzeden hanem ő vette a könyveket mindegy milyen fazon
Ez a minimum, hogy valamennyit lepasszolsz neki az eladott könyvek árából
Nem mondom, hogy add oda mindet de valamennyi pénzt azért adjál neki mert ha ő nincs akkor neked meg nincsenek könyveid
Még tanulok. Munkahelyet pedig apám mondja ezerszer, hogy még ne dolgozzak, fogok eleget életem végééig. A zsebpénzemből költök és most a könyvek árából új, másféle könyveket veszek, ezen kívül a saját dolgaimat, mint pl: cipő, hogy ne neki kelljen megvenni, megveszem magamnak.
Erkölcsileg nem hiszem, hogy rossz vagyok. Ha a szakmámban dolgoznék, adnék haza pénzt, fizetném a vásárlást, raknék félre is. Ápolni is ápoltam, nemrég, amikor szüksége volt rá, hogy naponta én rohangáljak mindenhová, és én mentem, mert kellett.
Amikor még néhány éve eladtam a legtöbb plüssömet, azokat is ő vette nekem, mégsem kért egy forintot sem belőle ilyen alapon, hogy ő vette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!