Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám szerint adnom kellene...

Apám szerint adnom kellene neki legalább néhány ezret az eladott könyveim árából. Ez csak szerintem hülyeség?

Figyelt kérdés

A könyveim nagy része ugye az ő keresete által lett meg nekem, illetve az ösztöndíj pénzemből (ami 20 ezer volt). Szerinte, mivel az ő pénzéből lett vásárolva, valamennyit illene adnom, és végül is úgyis rám költené azt a pénzt. Mondom neki, biztos nem. Legalábbis nem ilyen indokkal fogok neki pénzt adni a könyvekből befolyó összegből. Mert egyébként szívesen adnék, de nem így és ezért. Mondtam neki, miután meg lett véve, onnantól az enyém, ahogy ha eladom, a pénz is.

Egyébként soha nem kér tőlem pénzt. Ezzel tegnap hozakodott elő.

2020. aug. 3. 12:46
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
7%

"Azzal meg nincs bajom, ismétlem, ha szimplán kér. Mert akkor oké, minden szó nélkül"

Kért.

Mit szerettél volna, hogy boruljon a lábad elé 4000 forintért, mert anélkül a villanyt? Nem volt elég alázatos? Vagy mi a gond?

Valószínűleg kíváncsi volt, hogy felnőttnek tekinthet-e. Megkapta a választ.

2020. aug. 3. 13:27
 22/39 A kérdező kommentje:
Fordítsuk meg! Ti vesztek valamit az apátoknak, amit ő mondjuk 8 évvel később elad. Ti vettétek, tehát ti is elkéritek belőle a részeteket?
2020. aug. 3. 13:28
 23/39 anonim ***** válasza:
11%

21-es jav.

* mert anélkül a villanyt kikapcsolják

2020. aug. 3. 13:28
 24/39 A kérdező kommentje:
Kért, de a semmire. Nem azért, mert kell neki valami, hanem csak azért, mert szerinte joga van ahhoz, hogy könyvek árából kapjon, mert ő vette.
2020. aug. 3. 13:29
 25/39 anonim ***** válasza:
5%

Őszintén? Ha az én lányom lennel, és nem vagy már tanköteles, kiraknálak.

aztán akkor megláthatod a jogaidat.

2020. aug. 3. 13:33
 26/39 A kérdező kommentje:
Örömömre, nem vagyok a lányod.
2020. aug. 3. 13:35
 27/39 anonim ***** válasza:
99%

Nem kell megfordítani, cseréljük le a könyv szót mondjuk fehérneműre.

Így is jár 'felszólításra a 'bugyipénz'?

2020. aug. 3. 13:36
 28/39 anonim ***** válasza:
5%

Remélem, soha nem várod el ezekutan tőle, hogy BÁRMIT (könyvet, pénzt, mobilt, autót stb.) ajándékozzon neked...

fene nagy az önérzeted, csak tudnám mire - mert az már kiderült, hogy dolgozni, na azt nem szeretsz.

2020. aug. 3. 13:37
 29/39 anonim ***** válasza:
91%
Kedves kérdező, rád indult a trollhadsereg, de ne is törődj a vérszívókkal:)
2020. aug. 3. 13:39
 30/39 A kérdező kommentje:
Nem dolgozok, mert még tanulok, és apám is igen erőteljesen ellene van. Ezért, és mivel már nem olvasom azokat a nyamvadt könyveket, eladom, amikből másik könyveket veszem. Apám nekem adta, és ahogy a régi plüssöknél, a régi ruháknál és minden eddigi régi, eladott holmijaimnál volt, nem kért érte pénzt, ezért most se akarom, mert szerinte illik, miközben régen nem volt illendő.
2020. aug. 3. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!