Bevesznek-e valamilyen otthonba egy 59 éves alkoholistát, aki egyedül él, de már önmagát ellátni nem képes?
Anyósom most ment be önként idősek otthonába. Igen, neki kellett aláírnia a beleegyező lapot és alapos orvosi vélemény előzte meg az otthonba történő elhelyezést. Alkoholistát egyáltalán nem vesznek be!
Van néhány idős, akik behozatnak alkoholt, ha nem nagyobb mennyiség, akkor nem derül ki és el is nézik, de egy masszív alkoholista nem fogja megállni, hogy ne igyon. Egyrészt be sem veszik, másrészt a szobatársai "kinyírják".
Igazából a te problémádra nincs jó megoldás. Ha igazán beteg, akkor kórház és talán az elfekvő ápolási osztálya, de ott is fizetni kell, túlterhelt, nem is biztos, hogy beveszik és csak korlátozott ideig lehet benn. Alkohol kizárva.
ha 2-3-4 nap múlva egyszer csak megtalálják holtan - és nem az alkoholtól, hanem mert pl. a fűtés nélkül megfagy -, akkor jó eséllyel fogják őket bíróság elé állítani.
egyszer volt egy hasonló riport. onnan tudom. (pontosabban, gondolom) vizsgálták, hogy a hozzátartozó mindent megtette-e...
de magukhoz venni szerintem nem kötelességük
Kedves Kérdező!
Én értem a dilemmádat.
Szerintem vegyétek fel a kapcsolatot a területileg illetékes családsegítővel, és ami nagyon fontos: ne csak telefonon, írásban is! (email) Ha a nagykorú gyerekeid írnak ilyen tárgyú emailt, az esetleg későbbi jogi hercehurca kapcsán jól jöhet.
Ha szóban egyeztettek bárki illetékessel, a végén kérjétek el a nevét, és azt is meg lehet erősíteni emailben (pl. "Pál Sándorné ügyintézővel folytatott mai beszélgetésünk kapcsán szeretném megerősíteni ..." stb. stb.)
Sajnálom, az alkohol egy borzasztó dolog. Kitartás! Tisztellek, hogy a gyerekeid apját még így is próbálod a víz felszínén tartan!!
vannak szinte mindenütt un. gondozási központok. egy gondozó kimegy - fizetős, de nem vészes-, és legalább ránéz. ha kell, akkor segít. mosás, bolt, fürdés. ezzel részben tehermentesültök, részben "lefeditek" magatokat
persze nem biztos, hogy ilyen esetekben vállalják. de egy próbát megér
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!