Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bevesznek-e valamilyen otthonb...

Bevesznek-e valamilyen otthonba egy 59 éves alkoholistát, aki egyedül él, de már önmagát ellátni nem képes?

Figyelt kérdés
40 éve iszik. Kb.40 kg. Már semmi ereje sincs. Nem eszik, csak iszik. Nem fürdik, nem csinál semmit. Senki nem tudja és nem is akarja magához venni.
2020. júl. 24. 16:58
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Anyósom most ment be önként idősek otthonába. Igen, neki kellett aláírnia a beleegyező lapot és alapos orvosi vélemény előzte meg az otthonba történő elhelyezést. Alkoholistát egyáltalán nem vesznek be!

Van néhány idős, akik behozatnak alkoholt, ha nem nagyobb mennyiség, akkor nem derül ki és el is nézik, de egy masszív alkoholista nem fogja megállni, hogy ne igyon. Egyrészt be sem veszik, másrészt a szobatársai "kinyírják".

Igazából a te problémádra nincs jó megoldás. Ha igazán beteg, akkor kórház és talán az elfekvő ápolási osztálya, de ott is fizetni kell, túlterhelt, nem is biztos, hogy beveszik és csak korlátozott ideig lehet benn. Alkohol kizárva.

2020. júl. 24. 19:21
 22/31 A kérdező kommentje:
Szerintem a családsegítőt megkeressük. Hátha van valami tanácsuk. Ha rosszul lesz kórház. Bár a sürgősségire visznek mindenkit és jó eséllyel haza adják, mert ugye alkoholista. Ott sem szívesen rakják ágyra vagy osztályra. Vagy egyszer majd holtan találjuk és vége. De a gyerekek félnek, hogy őket hurcolják meg, hogy nem vették magukhoz. Lehet ebből bajuk?
2020. júl. 24. 19:31
 23/31 anonim ***** válasza:
10%

ha 2-3-4 nap múlva egyszer csak megtalálják holtan - és nem az alkoholtól, hanem mert pl. a fűtés nélkül megfagy -, akkor jó eséllyel fogják őket bíróság elé állítani.

egyszer volt egy hasonló riport. onnan tudom. (pontosabban, gondolom) vizsgálták, hogy a hozzátartozó mindent megtette-e...

de magukhoz venni szerintem nem kötelességük

2020. júl. 24. 19:38
 24/31 anonim ***** válasza:
Nem kötelesek befogadni. Erre lenne optimális esetben az otthon. Azt hogy vadidegenek mit mondanak azzal pedig nem kell foglalkozni. Ez nagyon nehéz, borzalmas látni hogy valaki így elhagyja magát. De amúgy lehet hogy tényleg beteg azért 40 kiló és szinte magatehetetlen. Bár én ezt nem tudhatom. Azért mondtam hogyha beleegyezik hogy lássa orvos akkor annak adtok pénzt és talán kiderül.
2020. júl. 24. 19:40
 25/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kommenteket! Mindenkinek szép estét kívánok!
2020. júl. 24. 19:46
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én értem a dilemmádat.

Szerintem vegyétek fel a kapcsolatot a területileg illetékes családsegítővel, és ami nagyon fontos: ne csak telefonon, írásban is! (email) Ha a nagykorú gyerekeid írnak ilyen tárgyú emailt, az esetleg későbbi jogi hercehurca kapcsán jól jöhet.

Ha szóban egyeztettek bárki illetékessel, a végén kérjétek el a nevét, és azt is meg lehet erősíteni emailben (pl. "Pál Sándorné ügyintézővel folytatott mai beszélgetésünk kapcsán szeretném megerősíteni ..." stb. stb.)

Sajnálom, az alkohol egy borzasztó dolog. Kitartás! Tisztellek, hogy a gyerekeid apját még így is próbálod a víz felszínén tartan!!

2020. júl. 24. 19:54
 27/31 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező, nekünk a háziorvos segít infókkal, nagyon normális. Próbálkozzatok nála is.
2020. júl. 24. 20:17
 28/31 anonim ***** válasza:
83%

vannak szinte mindenütt un. gondozási központok. egy gondozó kimegy - fizetős, de nem vészes-, és legalább ránéz. ha kell, akkor segít. mosás, bolt, fürdés. ezzel részben tehermentesültök, részben "lefeditek" magatokat

persze nem biztos, hogy ilyen esetekben vállalják. de egy próbát megér

2020. júl. 24. 20:26
 29/31 anonim ***** válasza:
Psichiátria,és figyelni rá.Ha nincs pénz másra
2020. júl. 27. 11:12
 30/31 anonim ***** válasza:
Nem nem Bocsánat , egy ekkora alkohol beteg alkohol megvonása egyenlő a halállal , ezt kórházba kezelik és elvonón gyógyszerrel , csak lassu lesz oktatás jöhet szoba, meg ne vonjátok tőle , mert abba a szervezete belehal.
2020. júl. 27. 11:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!