Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bevesznek-e valamilyen otthonb...

Bevesznek-e valamilyen otthonba egy 59 éves alkoholistát, aki egyedül él, de már önmagát ellátni nem képes?

Figyelt kérdés
40 éve iszik. Kb.40 kg. Már semmi ereje sincs. Nem eszik, csak iszik. Nem fürdik, nem csinál semmit. Senki nem tudja és nem is akarja magához venni.
2020. júl. 24. 16:58
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
75%

"Ha nem jut alkoholhoz epilepsziás rohamai vannak"

Akkor még a szerencsésebb fajta, mert aki 40 évig iszik az bele is halhat ha megvonják tőle teljesen az alkoholt

2020. júl. 24. 17:57
 12/31 A kérdező kommentje:
10 Miért hazudnék? Ez az igazság.
2020. júl. 24. 18:06
 13/31 anonim ***** válasza:
12%

13+ *A gyerekek szánalomból lakhatást intéztek neki, ennivalóval ellátják stb. De nem látja el önmagát. A patkányok beköltöztek a konyhájába

Semelyik gyerek oda se merne egy ilyen helyre menni, sem élelem miatt, sem semmi miatt. Ezt akinek van gyereke tudja.

Az egy dolog, hogy iszik, az meg egy másik dolog, hogy az általad leírt állapotban lévő emberek már réges rég az elfekvőben vannak.

2020. júl. 24. 18:09
 14/31 A kérdező kommentje:
A gyerekek már 30-as felnőttek és oda mernek menni. Segíteni próbálnak, de ez már nem elég. Köszönöm a válaszaidat anonim! Az utolsókat már nem is értem, de mindegy.pl. 13
2020. júl. 24. 18:28
 15/31 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem mindegy higy ki az illető a válaszadás szempontjából, mert a tényen nem változtat.

Bár ha ilyen rossz állapotban van valószínű higy beteg is. Akkor pedig ha a beteg visszautasítha az orvosi kezelést sajnos nem sokat lehet tenni. Csak úgy pedig senkit nem tesznek be az elfekvőre. Nem tudom higy ez kinek pattant ki a fejéből. Csak azt küldik oda aki haldoklik. Mi végigmentünk hasonlóan 3 éve kiderült higy az illető végstádiumú rákos. Rá kellene beszélni higy bólintson rá egy kórházi kezelésre, ha nem beteg akkor le szoktatni valahol ismét és azonnal berakni egy otthonba.

Minden fizetős, de ha nem fizet a család plusz pénzt akkor legfeljebb a nyugdíjábol vesznek le ha van és berakják egy 4 ágyas szobába. De csak akkor ha már nem iszik. Azt pedig csak orvosi segítséggel lehet.

2020. júl. 24. 18:32
 16/31 anonim ***** válasza:
78%

Csak úgy pedig senkit nem tesznek be az elfekvőre. Nem tudom higy ez kinek pattant ki a fejéből.

Ó dehogynem ebben jól el vagy tévedve

Aki állandó ápolásra szorul a kórházban hosszú távon azt egy idő után beteszik az elfekvőre hacsaknem csúsztatsz egy kis csúszópénzt minden hónapban a doktor bácsinak akkor esetleg maradhat

Ha meg nincs csúszópénz akkor ott az elfekvőn meg aztán abszolút nem foglalkoznak a betegekkel, pár hónap után meg is halnak általában az ott lévő betegek

2020. júl. 24. 18:39
 17/31 anonim ***** válasza:
84%
Alkolistát egyik otthonba sem vesznek fel, alapvető kitétel, hogy ne igyon. Legálisan alkoholt sem lehet bevinni, más dolog, hogy egyes nővérek pénzért bevisznek bárkinek. De masszív alkoholistát be sem vesznek, a kötelező előzetes orvosi véleményből márpedig ez látszik.
2020. júl. 24. 18:41
 18/31 anonim ***** válasza:
90%

Dugulj el, 14.

De, gyerekként én is odamegyek az apámhoz, pedig szinte pont ilyenek a körülmények. Igyekszem segíteni, de nem partner. Most "szerencsére" beteg lett, amíg kórházban van, nyertem időt, hogy megoldjam az elhelyezését.

Mert te tahó vagy, még nem mindenki az

2020. júl. 24. 19:03
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
17, két hónapos várólista van a krónikuson (elfekvő), és itt is fizetni kell valamennyit X nap után, a kissé jobb körülményeket biztosító, fizetős ápolási osztályon négy hónap. És nem Bp, vidéki megyeszékhely.
2020. júl. 24. 19:07
 20/31 A kérdező kommentje:
Igen, én is ezért kérdeztem, hogy hol lehetne elhelyezni? Én is úgy tudom, hogy alkoholistát sehova sem vesznek be.Csak arra gondoltam, hogy hátha valaki járt már ebben a cipőben és tudna tanácsot adni. Nagyon nagy gond, mert jön a tél és nem fog fűteni. Viszont nincs senki abban a helyzetben,, hogy magához vegye. Meg a házastársak sem akarnak erről hsllani. A gyerekek házassága menne tönkre miatta. Én pedig egy önkormányzati lakásban lakok a 20 éves egyetemista lányommal. Be sem fogadhatom, de őszintén szólva nem is akarom. Egy szobában vele? 18 év után? Ápolgassam, mossak főzzek rá? Vegyem neki a bort mert ha nem iszik meghal? Ha iszik is, csak lassabban. Soha semmiben nem támogatott. Nem érdemli. De mint embert sajnáljuk, hogy ott fog megfagyni a télen. Mi ilyenkor a jó és helyes megoldás? Az otthon lenne jó. Kifizetjük. De beveszik-e és ha igen, egyáltalán be megy-e? Mert úgy tudom, hogy neki kell aláírni a jelentkezési lapot.
2020. júl. 24. 19:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!