Egy alkoholista anya egyedül neveli a fiát aki mostmár 13éves, el látja (ugy ahogy) de a pia miatt az állását is elvesztette. Gáz lenne a gyámhatóságnál jelenteni?
Nehez helyzet. Ha jelented a gyamugynel sem lesz jobb neki sot lehet rosszabb
De ugyanakkor nehez ezt nezni es tudni rola.
Talan jobb lenne jelenteni es meg az n biztos h elveszik a gyereket lehet csak odalfigyelnek ra.
Ilyen nonel ua nem maradhatna.
Patthelyzet. Nalunk egyik szomszednal ment ott apja volt fullon mindig. Verte oket. Soha senki se jelentette. A srac felnott leszarja az apjat es teljes eletet el. Anyja is szeretett inni de nem volt agressziv. Ha szomszed szerintem ne jelentsd. Sose tudhatjuk valojaban nem vagyunk benne. Csaladtag mar mas.
Ezt baromi nehéz eldönteni... elsőnek a nőt kellene jobb belátásra bírni.
Másodszor a gyermek érdekeit is.figyelni kell... gyermek apja, nagyszülei? Őket felkeresni...
Nehéz a gyereknek, de nem hiszem, hogy ha állami gondozásba kerúl jobb lesz neki...
Valóban nehéz döntés. Az hogy ha nem jelented lehet jobb megoldás. Gyámügynél ennél csak rosszabat látna. És csak elkallódna. Gyámügyisek inkább csak ártanának. Elveszne a rendszerben.
Ha ennyire segíteni akarsz beszélj az apával vagy a rokonokkal.
Ez miatt igy elsore nem fogjak elvenni. Elkuldik max elvonora az anyat. Ami szinten semmit nem fog erni mert onmagatol ha vki nem akar leszokni nem is fog.
Nem erdemes jelenteni szerintem. Ahogy elottem is irtak a gyamugy sokkal rosszabb lenne teljesen kiszolgaltatna magat a rendszernek. Es lehet a kisfiu se akarna menni. 13 evesen mar nem kisgyerek. Vannak rokonai ahogy olvastam. Elsonek beszelj veluk de jora ne szamits. Valszin haraggal fognak reagalni.
En nem jelentenem teljesen felesleges lenne tobbet artana mint hasznalna.
Pontosan ezért történik annyi szörnyűség a gyerekekkel, mert mindenki közönyösen megy el a téma mellett.
Halnak éhen gyerekek. Verik, kínozzák őket. Megerőszakolják. Terrorizálják. És csak amikor már megvan a baj, akkor teszik fel a kérdést, hogy hol volt a környezet? Senki nem látta, hogy baj van???
Pont ezért, ne hagyd annyiban! Tegyél valamit, ha tehetsz. Ne a kékfényből értesülj, hogy részegen felrobbantotta a házat apuka pl...
(nálunk nemrég történt eset, hogy egy családban a szülő masszív alkoholista volt, a gyerekek maguk gondoskodtak magukról, és véletlenül nem zárták el a gázpalackot, miután ételt melegítettek. ÉS felrobbant a ház, lakhatatlanná vált...)
Mar ne haragudj meg kerdezo de nemileg ugy latom cseppet tulzasba esel.
Nem vagy szomszed se rokon csak ismeros. Reggel 8kor KO legyeb valaki ha nem latod az erdekds. Szomszed mondja a boltban stb
Nekem ez kicsit nagyitas.
Segiteni akarsz nem birod nezni?na akkor hajra. Mondjuk rokonokkal beszelni esetleg ha annyira jo ismeros vagy csal ugy veletlenul a kisfiuval ha osszefutsz tobbx akkor lehet megnyilik feled. Esetleg adhatsz neki enni ilyenek. Ez segitseg. A leheto legrosszabb otlet a gyamugy. Az csak okoskodas.
Es soha sem tudhatod h mi tortenik a szinfalak mogott. A x. Ember mondja az pedig a leggazabb dolog ilyenre appelalni. Anyagi korulmenyeikbe meg plane. Ez nem segiteni akaras hanem okoskodas beleszolas a masik eletebe. Nagyon konnyu itelkezni jajj majd hivom a gyamugyet. Tobbet artasz vele mint hasznalsz. Ha kozvetlen veszelybe lenne a kisfiu a rokonokar tettek volna valamit.
Es ezzel nem vagyok kozombos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!