Egy alkoholista anya egyedül neveli a fiát aki mostmár 13éves, el látja (ugy ahogy) de a pia miatt az állását is elvesztette. Gáz lenne a gyámhatóságnál jelenteni?
Gyámügy? Nevelőotthonba kerül, ahonnan lecsúszott drogosként küldik el, amint betölti a 18-at.
Az egyik legjobb barátnőm a pécsi nevelőotthonban él, és ott a lányok nagy része prostituáltként keres plusz pénzt (cigire, alkoholra, természetesen) a fiúk meg zömével cigányok, akiknek iszonyatos a magaviselete.
Egy szobában 6-8 ember, semmi magánszféra, az ember még a wc-n sincs egyedül.
Tanulni nem hagyják az embert, barátnőm zárt szekrényéből kilopták a tankönyveit, aludni sem hagyják, mert a többi 'gyerek' már nem jár iskolába.
Ha jót akarsz annak a szegény fiúnak, akkor nem fordulsz a gyámügyhöz, hanem mondjuk felkeresed a nővérét, vagy az édesanyját megkérdezed, hogy segíthetsz-e.
Miért kellene ebbe beleavatkoznod?Külsős vagy nem biztos
hogy úgy van ahogy te gondolod.A saját portádon kellene...
7-es vagyok. Azért ne hagyd annyiban. Ha nem is a hatósághoz fordulsz egyből, akkor legalább a nővérrel beszélgethetnél erről. Azt mondod, ő a családban van. Gondolom sógornőd, vagy ilyesmi.
Egyszer beszélhetnétek erről, hogy ő hogy látja, mégiscsak az öccse. Hátha nagyobb benne a segítőszándék, ha megerősíted, hogy szívesen segítenél te is, ha tudsz valamiben.
10 es vagyok
Ha a sajat portadon minden rendbem lenne nem a masikkal lennel elfoglalva. Eddig mondjuk ilyet en nem irtam. De ha minositesz akkor hajra. Megkeseredett az aki itelkezik a masik felett. Az h vki atlagember nem bun. Bizonyara te olyan kirivoan minta eletet elsz ami tokeletrs. Szerinted. Ilyen nincs csak meseben. Mindenhol megvannak a gondok csak attol fugg milyen fokon es milyen formaban. Kinek mi.
Gyopos gondolkodas pedig h rogton gyamugy. Ha egy kicsit is a ketoldalt nezned akkir ahogy irtam a magad modjan is kozvetlenul is segithetnel a kisfiunak csak mas modon. De ez ugye nem csak egy telefonnal jarna. Ezen kellene elgondolkodni mielott itt osztod az eszt. Gyakorlatilag ez egy szabad oldal feltettel egy kerdest es valaszoltam ra. Normalis hangnemben veled ellentetben.
A másik ember véleményét nem tudod
elfogadni.Sőt ilyenkor előjönnek belőled a sztereotípiáid, mint gyöpös
megkeseredett,stb.Nem veszem magamra,hiszen Naponta találkozom ilyen emberekkel,és én veled ellentétben higgadt tudok maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!