Hogyan lehet megelőzni a válást?
Pár napja volt egy népszerű kérdés, hogy miért van annyi válás?
Én arra vagyok kiváncsi hogyan lehet megelőzni a válást? 26 éves nő vagyok és érdekel, hogyan lehet olyan kapcsolatom a jegyesemmel ami halálig tartó, boldog, nyugodt. Mit tehet egy nő hogy jó feleség legyen aki mellett nem kérdéses ottmaradni?
1. Önismeret és a másik fél megismerése. Beszélnie kell a vágyairól, önmagáról, hogy tudd, mit is kell kielégítened. Ugyanez igaz rád is.
2. Érdemes beszélni olyan emberekkel, akiknek jól működik a házassága. Olyanokkal is, akiknek nem. Az okos ember, amennyire csak tud, más kárán tanul.
3. Élni és élni hagyni.
4. Megérteni, hogy bár élni és élni hagyni, és a házasság, egy szövetség, egy szentség, kellenek a szabályok. A szabályok mibenlétét, okát is meg kell érteni. Illetve ezek alkalmazását is.
5. Fontos, hogy az !!!!!értelmi képesség!!!!, a mindennapi kommunikáció, a kreativitás miatt is. Például, sokan panaszkodnak az anyagiakra, mert ez miatt nem tudnak kikapcsolódni, stb. Pedig nem kell ahhoz sok pénz, hogy jól érezzétek magatokat!
6. Fontos a pozitív, a megoldásokban való gondolkodás!
7. Érdemes előre is gondolkodni! Mi lesz ha? Helyzetismeret, helyzetkezelés.
8. Nagyon bele kell menni a gyerekvállalás témába, ha aktuális lesz. Nagyon bele kell menni a pénzügyekbe, a mindennapi kommunikációba, a hétköznapi teendők mibenlétébe (napirend tervezés, főzés, takarítás, stb.), szexualitásba, intimitásba mint témába, egészségmegőrzésbe. Érdemes, minél több helyről informálódni, kritikusnak lenni.
Amiket felsoroltam, alappillérek.
Tény, nem vagyok házas, de érdemes a fentiekre odafigyelni. Magamból indulok ki. :)
CSOK felvétele esetén 10 évig biztos nem válhattok el, különben anyagi csőd lesz.
Ma magyaroknak ez az első.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!