Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Számíthatsz a párodra, ha...

Számíthatsz a párodra, ha pénzre van szükséged?

Figyelt kérdés

Sok embertől hallom, hogy ezt meg azt vett neki a párja. Picit irigykedem, hogy az én párom soha nem lep meg egy kis aprósággal, szelet csokit vagy egy szál virággal, pedig telne rá. Elfogadtam, hogy ő nem az az ajándékozós típus.

Azt mondták, biztos azért nem kapok tőle semmit, mert sajnálja rá a pénzt.

Gondoltam a végére járok, így kértem tőle kölcsön 3000 ft-t. Mondtam, hogy max egy hét és megadom.

Azt mondta, nem tud adni, csak 1500 ft-ja van (meg 1 millió az otthoni széfben), és az kell neki.

Kicsit csalódtam benne emiatt.

Még ma visszaadtam volna a pénzt (reggel kértem), csak arra voltam kíváncsi, hogy ha tényleg szükségem lenne pénzre, adna-e. Úgy tűnik, nem.

Másfél év után cikinek érzem ezt az egészet. Persze ez csak próba volt, de ha tényleg szükségem lenne pénzre?

Például hogy vegyek fájdalomcsillapítót, és ne kelljen egy hétig várnom.

Én reagálom túl, vagy tényleg ennyire fukar a párom? :(

Másfél éve vagyunk együtt.

2010. aug. 2. 13:15
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:

Szerintem itt most nem a kölcsönkérésen van a hangsúly, hanem arról, hogy míg a lány apró dolgokkal kedveskedik párjának, addig a jóval nagyobb vagyonnal rendelkező párja semmit sem viszonoz mindebből. Persze az ember nem azért ad a másiknak, hogy ő is kapjon valamit, de azért egy idő (jelen esetben 1,5 év) után kinek nem esne jól, annyi apró figyelmessége után, ő is kapna egy szál virágot. Ez nem hiszem, hogy pénz kérdése lenne.

Másrészt, azért mert valaki nem szorult még párja anyagi segítségére, azért nem kell lenézni azt, aki már volt ilyen helyzetben. Akik tudnak egymástól kérni, azok bíznak egymásban feltétlenül és ebben egyetértek, hogy nem tesztelgetni kell a másikat, hanem akkor fordulni hozzá, amikor valóban segítségre van szüksége.

Abban is egyetértek, hogy míg egy pár külön lakik külön kasszán vannak, de szerintem az természetes, hogy egymásra számíthatnak, ha mondjuk valamelyik félnek anyagi problémája van, ha bíznak egymásban és tisztelik egymást nem fogja azt mondani az egyik a másiknak, hogy "old meg ahogy tudod", hanem felajánlja a segítségét, maximum a másik nem fogadja el.

Együttélésnél pedig a közös kassza a természetes, de mivel itt most, ha jól értelmezem külön élő párról van szó és azért az más helyzet!

Feltétlenül hagyd abba ezt a tesztelgetést, inkább mond el neki, hogy jól esne néha egy szál virág, vagy a kedvenc csokid, mert neked erre szükséged van és kész. Lehet egy ember ilyen típusú, hogy eszébe nem jutna az ilyen. Hallottam olyanról, aki mindent megadott a párjának, de sohasem mondta ki, hogy szeretlek. Miután ezt elmodta a lány a srácnak, nem kényszerből, de amikor romantikus meghitt pillanatuk volt, kimondta a lánynak és nem hinném, hogy ez neki fájdalommal járt volna. Egyszerűen csak ilyen volt az egész család, így nevelkedett, hogy ez a szó sohasem hagyta el a száját.

Ezzel csak azt akarom neked mondani, hogy attól még szerethet téged, csak mivel neked 1,5 évig így jó volt, nem gondolja, hogy másként kellene ezt csinálni. Beszélj vele, mond el az érzéseidet neki! Annak a lánynak is szüksége volt a szóra, holott jól tudta, hogy szereti. Neked erre van szükséged és ha igazán szeret biztosan nem lesz neki nyűg ez a dolog, aztán te is megkérdezheted tőle, hogy esetleg neki van-e olyan, amit tőled szeretne megkapni... ki tudja :) lehet ő is vágyik valamire.

Mindenképpen a beszélgetést javaslom, bocsi ha kicsit hosszúra sikeredett. :)

2010. aug. 4. 11:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!