Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Számíthatsz a párodra, ha...

Számíthatsz a párodra, ha pénzre van szükséged?

Figyelt kérdés

Sok embertől hallom, hogy ezt meg azt vett neki a párja. Picit irigykedem, hogy az én párom soha nem lep meg egy kis aprósággal, szelet csokit vagy egy szál virággal, pedig telne rá. Elfogadtam, hogy ő nem az az ajándékozós típus.

Azt mondták, biztos azért nem kapok tőle semmit, mert sajnálja rá a pénzt.

Gondoltam a végére járok, így kértem tőle kölcsön 3000 ft-t. Mondtam, hogy max egy hét és megadom.

Azt mondta, nem tud adni, csak 1500 ft-ja van (meg 1 millió az otthoni széfben), és az kell neki.

Kicsit csalódtam benne emiatt.

Még ma visszaadtam volna a pénzt (reggel kértem), csak arra voltam kíváncsi, hogy ha tényleg szükségem lenne pénzre, adna-e. Úgy tűnik, nem.

Másfél év után cikinek érzem ezt az egészet. Persze ez csak próba volt, de ha tényleg szükségem lenne pénzre?

Például hogy vegyek fájdalomcsillapítót, és ne kelljen egy hétig várnom.

Én reagálom túl, vagy tényleg ennyire fukar a párom? :(

Másfél éve vagyunk együtt.

2010. aug. 2. 13:15
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjem nem az a típus, aki itt-ott apró ajándékokkal, meglepetésekkel rukkolna elő. De nekem ez nem furcsa, mert így ismertem meg, így fogadtam el. Születésnapokra, névnapokra, nőnapra stb. együtt elmegyünk valahova és választhatok, amit szeretnék. Nekem ez nem bántó, mi így szoktuk meg ezt, nálunk természetes.

Viszont ő abszolút nem fukar. Bárhova megyek és pénz kell, vagy a gyereknek vennék valamit, azonnal adja is, ha nálam épp nincsen készpénz. És nem számláz ,meg nem filléreskedik, inkább többet ad, nehogy "beégjek".

Szerintem egy esetből még nem szabadna levonni a következtetést. Bármi oka lehet, az ő verziója is érthető lehet ebben az esetben. Én még "tesztelném" a helyedben, mielőtt végleges képet alkotsz ezügyben.

2010. aug. 2. 13:27
 12/41 anonim ***** válasza:
Akkor meg végképp gáz. Mi egyszer akartunk menni ismerőseimml egy napra Velencei tóra de nem volt akkor ugy pénzem és még ő kérdezte meg ne e adjon kölcsön!
2010. aug. 2. 13:27
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan megkérdezném tőle,kedvesen,ugyan mért rossz érzés ez neki.Mármint pénzt kölcsönözni egy hozzá nagyon közel állónak.Nagyon érdekes,de nem ismerhetünk minden körülményt...
2010. aug. 2. 13:29
 14/41 A kérdező kommentje:
Próbáljak meg mégegyszer kérni tőle, csak úgy próbaképpen?
2010. aug. 2. 13:32
 15/41 anonim ***** válasza:

Mikor mi másfél éve voltunk együtt a párommal, akkor már közös kasszán voltunk, együtt éltünk. Igazából soha sem kértem tőle kölcsön, de biztosan adott volna. Ezt abból gondolom, hogy akkoriban ő jóval többet keresett mint én és jóval többet vállalt az albérleti díjból és a rezsiből. Azt mondta, hogy azért, hogy a kötelező dolgok kifizetése után mindkettőnknek ugyanannyi pénze maradjon, amit magunkra költhetünk. Azóta már házasok vagyunk és a költségek csökkentése végett (meg kényelmi szempontból) közös a bankszámlánk. Így meg értelme nincs kérni, mivel egy számlára jön mindkettőnk fizetése és mindketten hozzáférünk a saját bankkártyánkkal.

Mindenesetre engem elgondolkodtatna, ha ennyire smutzig lenne a párom, mert erre nem tudok mást mondani. Sajnos ilyen embert én is ismerek, nem tudott kibújni a bőréből. Nagyon sokat keres, nagyon sok pénze van a bankban, de a gyerekének nem vesz egy túró rudit se meg, mert nincs pénze rá. :-(

2010. aug. 2. 13:48
 16/41 anonim ***** válasza:
52%
Ha ez igaz, akkor én továbblépnék, nem lenne második esély stb...
2010. aug. 2. 13:53
 17/41 anonim ***** válasza:
Nekem ez így, furcsa. Mire kérted kölcsön? Nem lehet, hogy úgy gondolta, nincs is szükséged a pénzre? Esetleg átlátott rajtad? Egy valós helyzetben lehetne igazán látni, hogy mi a helyzet.Ha tényleg bajban lennél. Nem kizárt, hogy volt már olyan nővel dolga, aki csak azért kért tőle, mert neki úgy is sok van a széfben. Ülj le vele és kérdezd meg. Mert egy párnak mindenről, erről is kell tudni őszintén beszélgetni. Ám ha ez tabu téma nálatok akkor ez nem igazi kapcsolat.
2010. aug. 2. 14:12
 18/41 anonim ***** válasza:
Na meg beleláttok egymás életébe valamennyire, akkor meg tudja, hogy éppen milyen helyzetben vagy.
2010. aug. 2. 14:16
 19/41 anonim ***** válasza:
Szia,szerintem azért ne gondolj mindjárt a legrosszabbra,először is én pl. csütörtökön kapok fizut és alig van két ezer forintom addig,nekem a bankba szintén van egy millió forintom,de sosem nyúlok hozzá,mégpedig azért,mert volt már súlyos beteg a családban és akkor még az autónkat is elkellett adni,hogy minden ellátást maximálisan megkapjon.Na én sajnos ilyen vészhelyzetekre tartogatom ezt a pénzt,hiszen van két pici gyerekem,sosem tudhatjuk mikor lesz szükség erre a pénzre.Tehát látod,hogy más is gondolkodik így.Igaz,ha havi 200-at keres,akkor nem 1500 Ft-nak kéne maradnia hó végére.Lehet,hogy nem volt nála készpénz,csak a kártyáján.
2010. aug. 2. 14:22
 20/41 anonim válasza:
100%
Az én páromék nagyon szegények.Van hogy nicns mit egyenek.MOst emlot is én szereztem neki.Egyszer kísért haza és volt 5 leje(ami ritka).Egy néni kért tőlünk 3 lejt,h tudjon hazamenni busszal.És odaadta az 5 lejét.Nagoyn aranyos volt.És volt,h fizette a taximat.És mindig amikor tud fizet nekem valamit pedig egyáltalán nem várom el.Én örülök ha kér tőlem mert úgy érzem,h így erősebb a kapcsolatunk.Eddig nem kért soha semmit.De ma kért 30 lejt,h fizesse ki az edzőtermét.És nagoyn jól esett.
2010. aug. 2. 14:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!