Van olyan, akit a férje tart el? Te otthon vagy a gyerekekkel vezeted a háztartást! És ha pénzre van szükséged bátran mersz kérni?
Igen, mostanában sajnos így alakult. :(( De reménykedek benne, hogy sikerül munkát találnom előbb-utóbb, ha kitartó vagyok, bár mifelénk nem könnyű.
Gyerek még nincs, pénzt bármikor kérhetek, de nem is kell kérnem. Soha nem volt olyan közöttünk, hogy "ez az én pénzem, ez meg a tiéd". Amikor még volt munkám, meg nekem volt egy kis megtakarításom, akkor is minden fillér közös volt, együtt vettük meg a szükséges dolgokat, most is így van.
Én itthon vagyok a gyerkőcökkel, de nem kényszerből, hanem mert így döntöttünk közösen. Nem kell kérnem pénzt, mert az összes számlánk közös, két bankkártyával. Nálunk semmi probléma nem adódik ebből, a férjem megbecsüli az itthon végzett munkámat, imádja, hogy szeretek sütni-főzni, a ház rendben van, a gyerekekkel tudok foglalkozni, játszani... És emelett nem engedi, hogy a kertet én gondozzam, mert szerinte az fárasztó munka. Pedig mindig mondom neki, hogy egy kis fűnyírástól nem esik le a gyűrű az ujjamról. Főleg, hogy én az a típusú nő vagyok, aki, ha eldugul a lefolyó szétkapja, és megcsinálja.
Nincs ezzel semmi gond, ha megbecsülik a munkád, és nem érzed úgy, hogy kunyerálnod kell a pénzt. Vezetni egy háztartást, ellátni a gyerekeket lehet ugyanolyan értékű munka, mint bejárni dolgozni, ha jól csinálod.
Persze most jön majd, hogy más ezt munka mellett csinálja, mert általában ez a válasz. De mindenki úgy él, ahogy neki jó, ahogy teljesnek érzi magát, és ahogy megteheti. Nálunk így működik, és boldog, kiegyensúlyozott család vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!