Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Számíthatsz a párodra, ha...

Számíthatsz a párodra, ha pénzre van szükséged?

Figyelt kérdés

Sok embertől hallom, hogy ezt meg azt vett neki a párja. Picit irigykedem, hogy az én párom soha nem lep meg egy kis aprósággal, szelet csokit vagy egy szál virággal, pedig telne rá. Elfogadtam, hogy ő nem az az ajándékozós típus.

Azt mondták, biztos azért nem kapok tőle semmit, mert sajnálja rá a pénzt.

Gondoltam a végére járok, így kértem tőle kölcsön 3000 ft-t. Mondtam, hogy max egy hét és megadom.

Azt mondta, nem tud adni, csak 1500 ft-ja van (meg 1 millió az otthoni széfben), és az kell neki.

Kicsit csalódtam benne emiatt.

Még ma visszaadtam volna a pénzt (reggel kértem), csak arra voltam kíváncsi, hogy ha tényleg szükségem lenne pénzre, adna-e. Úgy tűnik, nem.

Másfél év után cikinek érzem ezt az egészet. Persze ez csak próba volt, de ha tényleg szükségem lenne pénzre?

Például hogy vegyek fájdalomcsillapítót, és ne kelljen egy hétig várnom.

Én reagálom túl, vagy tényleg ennyire fukar a párom? :(

Másfél éve vagyunk együtt.

2010. aug. 2. 13:15
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

elgondolkodnék...

párom is megnézi jól,hogy mire ad ki pénzt,pedig jól keres,sőt,amig többet dolgoztam,képes volt hagyni hogy én fizessek szinte mindent,pedig be volt költözve hozzám,de árva rossz szava nem volt mikor közöltem,hogy mostantol diplomamunka,államvizsga és egyebek,örülök ha albidijamat ki tudom fizetni,szó nélkül vette elő a kártyáját hétvégente bevásárláskor,meg vitte a számlákat ő a postára...

és nem azt kérdezte,hogy kölcsönbe adjon-e amig helyre nem rázódok anyagilag...

2010. aug. 2. 18:48
 32/41 mnoel ***** válasza:
51%
15:43 na nehogy már ez legyen a legnagyobb probléma,és ha ma éppen olyanja volt?Egy alkalom miatt azért még jó hogy nem már szakítanak.Más pasija iszik,nőzik,veri a csajt,ez a gáz nem az h most először kért és nem adott.Ha ilyenből vonnánk le mind a következtetést nem lenne egy kapcsolat sem.
2010. aug. 2. 18:54
 33/41 A kérdező kommentje:

Egyszer voltunk nyaralni, tavaly aug. végén, 4 napra, ismerősnél, tehát a szállás majdhogynem ingyen volt.

Legutoljára szilveszter előtt mentünk moziba.

Étteremben eddig egyszer voltunk az idén, akkor is én "könyörögtem", mert megígérte, hogy megünnepeljük az érettségimet.

És azt tettem szóvá, júliusban.

Azóta egy fillért nem költött rám. Mikor megkértem, hogy vegyen egy doboz fájd.csillapítót a patikában, hogy ne az anyjától kuncsorogjak mindig (vagy apámtól), azt mondta minek? majd az anyja ad.

Tehát az sem lehetséges indok, hogy mindig ő fizet. Nem járunk olyan helyre együtt, ahol fizetni tudna.

Amikor náluk vagyunk, akkor esetleg vesz sajtot meg egy üveg üdítőt. De ez is ritka.

Egyébként nincs vele baj. Dehát kire számítson az ember, nem a párjára? Nem az lenne a természetes, hogy fordítva segítjük egymást? Lelkileg, anyagilag?

Másfél év alatt ma volt az első, hogy kértem tőle.

2010. aug. 2. 19:14
 34/41 mnoel ***** válasza:
30%
azt irtad h egyébként nincs vele baj,és ez a lényeg,nem kell mindenből óriási következtetést levonni,lehet neked is van olyan szokásod amit nem igazán szeret,ez van nincs tökéletes kapcsolat,és van olyan pasi aki figyelmetlenebb
2010. aug. 2. 19:23
 35/41 mnoel ***** válasza:
51%
ja az én párom is mondta már h majd az anyja ad ha valamit akartam venni,de eszembe se jutott ezen lovagolni:)
2010. aug. 2. 19:24
 36/41 anonim ***** válasza:
100%
De mondtad már neki nyíltan, hogy téged ez nagyon bánt? Szerintem próbáld meg elmondani neki. A reakciójából sok mindent lefogsz tudni szűrni.
2010. aug. 3. 07:23
 37/41 A kérdező kommentje:

Igen, mondtam neki. Azt mondta, ha kérek tőle pénzt, szívesen ad... na persze.

Tegnap meg előttem számolgatta a pénzét, azt mondta attól megnyugszik.

2010. aug. 3. 10:18
 38/41 anonim ***** válasza:

4éve hogy 1ütt vagyuk s még szülőknél lakunk(vándorolunk),de ő adna nekem ,bár közös kasszán vagyunk.Az én pénzem a kártyámon marad,és az övéből meg elvagyunk.Bár többet költ magára,persze nekem már annyira nem lehet.

22/L

2010. aug. 3. 14:19
 39/41 anonim ***** válasza:
Hát szegénykém sajnálom hogy ilyen a párod,nekem is nagyon rosszul esne!Mi közös kassznán vagyunk és nincs olyan hogy kölcsön adok vagy ad!a szekrényben van és ha kell kivesszük,ennyi!!!4éve vagyunk eggyütt és félév után hozzáköltöztem! 24/L
2010. aug. 3. 19:07
 40/41 anonim ***** válasza:
Szerintem külön kell választani azt, ha már együtt él a pár, mag az együtt járást. Együttélésnél, már nincs külön kassza, normális esetben. Ám amíg "csak" együtt járnak, addig tartsa el magát mindenki külön-külön. Még együtt jártunk a férjemmel és mindketten a szüleinkkel éltünk, eszembe sem jutott kölcsön kérni tőle. Akkor sem, ha neki sokkal több volt. Tesztelni, meg végképp nem tesztelgettem. Ha nem bízol benne valamiben, vagy kételyeid vannak, akkor ez a kapcsolat neked nem elég. Lépj tovább. Mindig elképedek, ha valaki "tesztelgeti" a párját. Adj kölcsön, ugorj a vonat elé, lopj virágot, ha fontos vagyok. Másfél év után tudni kellene bízni a másikban. Ha nem megy, akkor nincs rendben a kapcsolat.
2010. aug. 4. 10:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!