Vissza lehet ütni vagy szó nélkül tűrni mert gyerek vagyok ő meg az anyám?
Anyám idegbeteg,néha ok nélkül belém köt és meg is ver. Rokonokhoz nem tudok költözni,mert messze laknak,és iskolát kell váltanom akkor és az utolsó évben már nem szeretnél. Gyermekvédelmiseknek nem akarok szólni,mert egy az h nem hinnének nekem,mivel nyom az sosem marad,meg frankón meg tudja magát játszani.- Másrészt akkor a kisebbik tesóm intézetbe kerülne vagy rokonokhoz,vele meg jól bánik anyám és szeret az iskolájába járni,épp most illeszkedett be egy év után. nem akarok vele igy kicseszni.
Már már ott tartok h ha megver akkor vissza ütök. De mégiscak az anyám. Vissza lehet ütni ilyenkor h védjem magam?
17/F
Iszonyat nehéz kérdés!
Nekem a bátyám csinálta ezt, miután 4 évvel idősebb, én meg lány vagyok nem igazán tudtam magam megvédeni, de 8 éve nem láttam, még mindig rémálmamim vannak. Anyám miután Apu meghalt olyan depresszióba eset, hogy fel se fogta mi történik, és még mindig a ő a kedvenc. Ő lakik a közös házunkba, én meg albérltbe gyerekkel.Nekem esélyem nem volt ellene, neked lenne, de...
Öszintén nem tudom.Ha 18 leszel van hova menned?Nem egyszerű egyedül a világba, megélhetés, albérlet, segítség nélkül...Apukáddal nem tudod felvenni a kapcsolatot, hogy legalább abban segítene, hogy elköltözzél, valami jó helyre? nagyon szoritok neked, hogy sikerüljön boldog élete élned
szólmi még nem szóltam neki ha még egyszer megüt visszaütök. ha lefogoma kezét akkor is síránkozik h undorító vagyok,meg akarom őt ölni,agyonverem,stb...
Nem tudom h fogom bírni még azt az egy évet. rendesen csómokba tépi ki a hajamat. Pedig amugy ápolt lenne,meg csak amolyan félhosszú,de már ott tartok h letolom nullásgéppel h ne tudjon beletépni.
Koleszra nem vagyok sajnos jogosult. 5 percre vana suli
Ne hagyd magad! Meríts abból erőt, h nem vagy egyedül ilyen helyzetben én is megjártam a poklot 2 alkesz szülővel.. egyáltalán nem kell eltűrnöd h bántson téged.. ha otthonról elkerülsz jobb lesz az életed (az enyém is jobb lett:) addig tarts ki!
28/L
Hamarosan betöltöm a 18-at még 3 hónap. Az lenne a kérdésem h ha el akarok költözni,akkor ott kell hagynom az iskolát(mert vmiból el kell tartanom magam) vagy bíróság kötelezheti anyámat h támogasson legalább addig leérettségizem? Vagy mit tudok tenni?
Van vmi spórolt pénzem diákmunkákból,de arra nem elég h hónapokig fizessek albérletet,és megéljek. Sajnos nem tudok dolgozni annyit h az albérletet és a megélhetesemet rendesen fedezzem.
A kérdésedre a válasz: anyád nagyon megérdemelné, hogy valaki párszor pofán vágja. De Te ezt ne miatta ne tedd meg, hanem magad miatt. hogy Te elmondhass magadról, hogy nem tettél ilyet. Szerintem nyugodtan fogd le a kezét, ne hagyd magad. Csak rájön egy idő után, hogy Te vagy az erősebb.
A másik: Apukád nem fizet tartásdíjat? Ha elköltözöl, az menne Neked, meg a családi pótlék is Neked járna. (Ha jól tudom, azok a tanulmányok befeljezéséig járnak. Az apukádtól kapott pénz mindenképpen, tudom, mert az én szüleim is elváltak.)
Különben az érettségiig próbáld kihúzni otthon, csinálj programokat a barátaiddal, vagy az öcséddel, hogy ne legyetek otthon.
A kommentjeid alapján nagyon szimpatikus és értékes embernek tűnsz, sajnálom nagyon hogy ilyenek a szüleid, nem érdemeltek meg Téged.
Végig olvastam mind az 5 oldalt és úgy látom, hogy sok ember pofázik és tanácsokat oszt mint valami ku_rva okos ember, pedig fa_szt tud az egészről. Úgy gondolom, hogy egy ilyen témához olyanok írjanak akik ezeket átélték. Mert akinek megadatott szinte minden, vagy legalábbis ha szegények voltak de az anyja apja szerette annak finga sincs az egészről!!
A bátyámat is verte anyám egészen 17 éves koráig, de szinte mindenért. Olyan szinten, hogy eltört egyszer a keze, agyrázkódást szenvedett mikor a pofon közben leesett a lépcsőn, felrepedt a szája, a szeme fölötti vágást mikor belecsapódott az ajtóba. Vicces violt hogy mikor anyám nagy kegyesen bevitte a kórházba oly módon, hogy " ez egy kis semmiség, és megérdemelted ugyhogy nehogy neked álljon főljebb" akkor jöttek ezek: elesett, véletlen volt stb.
Aztán mikor mondták hogy ez akár eltarthat két hétig és lehet hogy lesznek következményei akkor szépen " elpigyergett" mint egy keserves anya, majd mikor az orvos elment elővette a zsebkendőjét, letörlte az arcát, és megkérdezte hogy nem mosódott le a sminkem, meg azt hogy elzártuk e a gázt.
MAJD a bátyám egyszer viszszaütött. először persez skoszor mondta ha mégesgyzser megpofozol visszaütlek. És utána abbahagyta. Ezt nem birtam persze engem szeretett, de nekem egy ilyen anya nem kell.
Hangsúlyozom: AZ ILYEN NEM ANYA!! EZ EGY GENETIKAI ÉS SZELLEMI HULLADÉK!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!