Vissza lehet ütni vagy szó nélkül tűrni mert gyerek
vagyok ő meg az anyám?
Figyelt kérdés
Anyám idegbeteg,néha ok nélkül belém köt és meg is ver. Rokonokhoz nem tudok költözni,mert messze laknak,és iskolát kell váltanom akkor és az utolsó évben már nem szeretnél. Gyermekvédelmiseknek nem akarok szólni,mert egy az h nem hinnének nekem,mivel nyom az sosem marad,meg frankón meg tudja magát játszani.- Másrészt akkor a kisebbik tesóm intézetbe kerülne vagy rokonokhoz,vele meg jól bánik anyám és szeret az iskolájába járni,épp most illeszkedett be egy év után. nem akarok vele igy kicseszni.
Már már ott tartok h ha megver akkor vissza ütök. De mégiscak az anyám. Vissza lehet ütni ilyenkor h védjem magam?
16 éves koromig az anyám állandóan vert apró-cseprő dolgok miatt. Aztán egyszer visszakézből visszakapta a pofont. Nézett egyet, aztán soha többé nem mert megütni. A legnagyobb vétek megütni egy anyát? Persze. De legalább ekkora vétek megütni egy gyereket.
2010. aug. 1. 14:42
32/55 A kérdező kommentje:
amikor a múltkor lefogtam és rákiabáltam h elég,akkor sápítozott h ocsmáény gyerek vagyok,h agyon akarom verni,napikig borogatta kezét mert neki baromi fáj.
Nem a semmiért tartom idegbeteg ribancnak. Anyám nem normélis. A kívülállóknak játsza a szép és jó anyukát,közbe meg elmebeteg. sztem bele bolondult a válásba. Egy férfit se tud megtartani maga mellett,mindnek kimutatja a foga fehérjét h milyen is valójában. velem kb 2 éve folyamatosan csinálja ezt,mióta ugymond férfiasodok(borotválkozok,csajozok meg ilyenek)
2010. aug. 1. 14:42
33/55 anonim válasza:
biztosan az apádat látja benned (aki bántotta őt) és azért vezeti le rajtad a dühét.. A húgodat azért nem bántja.. (nem azért mert rendesebb, jobb gyerek nálad.. egy frászt.. Mondtam az előbb, h mit csinálj! A családon belüli erőszakkal sajnos nem foglalkozik senki, mindenkinek magát kell megvédenie.. mi is többször kihívtuk a rendőrséget apám miatt. Azt mondták, h amíg nem folyik a vér, nem történik bűncselekmény, addig nem tehetnek semmit az ügyben.. Ezt nem kell megvárni.. Nem kell h Te idegileg rá menj erre.. Mondtam, h figyelmeztesd előbb, azután ha megüt vágd pofán visszakézből.. ez önvédelem..
2010. aug. 1. 14:46
34/55 A kérdező kommentje:
öcsém van,még csak 9 éves. Gondolom benne nem lát semmi férfiasat. apám sose ütötte meg,csak elhagyta mert már nem bírta elviselni. Még régen halottam őket veszekedni anyám mondta h gyereket szültem neked,apám meg a fejéhez vágta az volt a legnagyobb bűn h gyereket csinált neki
2010. aug. 1. 14:49
35/55 anonim válasza:
Akkor sincs joga bántania téged, ha öcséd van vagy ha húgod van.. tök mindegy.. Te vagy az idősebb, te emlékezteted jobban az apádra. (lelkileg bántotta apád a válással nem fizikailag) Egyébként az apád tud erről? Ha az öcséd nagyobb lesz és Te elkerülsz otthonról Vele is ugyanezt meg fogja tenni az anyád.. azért se hagyd magad!
2010. aug. 1. 14:52
36/55 anonim válasza:
Figyelj, én megtudom követni magam, lehet, hogy kevés infóra erősen reagáltam, ami azért van mert magamból indulok ki, ezáltal csak a gyerek lehet a hibás, nem én a szülő, mert én nem bántom a gyerekem, kvázi az ragad meg, hogy ribanc meg szarkupac az anyád.Azt hiszem igazad van, tényleg az.Bocs.
2010. aug. 1. 14:53
37/55 A kérdező kommentje:
mióta elváltak nem láttam apám. Vmelyik rokon mesélte h Amszterdamban lakik vmi nővel. De mikor együtt voltak akkor se foglalkozott se velem se tesómmal. Gondolom a hibájára emlékeztetjük h kétszer is felcsinált egy olyan nőt mint az anyám. Sztem ha elmondanám neki h anyám miket csinál,csak annyit mondana h 18 éves korodba költözz el
2010. aug. 1. 14:59
38/55 anonim válasza:
Akkor csak magadra számíthatsz.. sajnálom, de én is átmentem ezen, és rengeteg évemben telt amíg fel tudtam magamban dolgozni a történteket.. tudom, h rossz érzés megütni az embernek az anyját/apját, de néha kénytelen vagy megtenni.. más nem fog segíteni rajtad. Az emberek általában leszarják a másik ember baját, főleg azok akik adják az okos tanácsokat, h anyát megütni milyen dolog? Azok nem éltek át ilyesmit azért beszélnek így, de nem kell h Te rámenj erre idegileg.. ha megpofozod biztosan kétszer meggondolja, h megüssön-e téged utána.. de a lehetőséget mindenképpen add meg neki, h döntsön.. Mielőtt megütöd, ezért figyelmeztesd..
2010. aug. 1. 15:04
39/55 anonim válasza:
15:04-nek igaza van sajna azért mondják azt hogy nem ütheted meg anyád mert ők még nem éltek át olyan helyzeteket mint a kérdező.Most gondoljátok el milyen ciki lehet ha pl az anyád egy csaj előtt megpofoz mert éppen ott jön rá a az idegbetegség... Nagyon gáz.Én úgy gondolom h se a gyerek se a szülő ne emeljen egymásra kezet!
2010. aug. 1. 15:17
40/55 anonim válasza:
koliba nem tudsz költözni?
ne üss vissza. én nem értek egyet azzal, hogy azért, mert az a legnagyobb bűn. szerintem a saját gyerekedet verni - na, az az.
ne üss vissza - őrizd meg a méltóságod. még egy év van, kibekkeled, és lelépsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!