Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normalis, hogy a csaladomat...

Normalis, hogy a csaladomat jobban izgatja egy kutya mint a kisbabank?

Figyelt kérdés

A hetvegen potoltuk az eddig elmaradott szulinapokat es a kisbabankat is most mutattunk be a csaladnak eloszor. (5 hetes) A szuleimnek voltunk.

A testverem is eljott es hozta a kutyajat is.

Lehet velem van a baj, de a kutya mindenkinek sokkal erdekesebb volt mint a kislanyunk. Egesz nap ot nyuztak a lanyunkat meg le se.. na ertitek.

Ezert eleg hamar el is jottunk. Ma elmondtam anyanak, hogy ez nevetseges volt es marha rosszul esett. O pedig nyugtatgatott, hogy nem is igy volt.

Szerintetek most ezen jogosan buktam ki?

2020. jún. 22. 13:18
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
91%

"Sajnos oylan vilagban elunk, hogy sok fiatal par amikor vegre johetne a gyerekvallalas az eletukben inkabb vesznek egy kutyat vagy macskat, ami jo darabig gyerekpotlek a kapcsolatban."

Iszonyat buta vagy! A kutya nem gyerekpótlék, hanem kutya! Aki nem akar gyereket, annak nem kell a gyereket pótolni! Felejtsétek már el ezt az agyament ostobaságot!

2020. jún. 22. 15:28
 22/42 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem teljesen normális helyzet. Kislányod (akihez nem mellesleg gratulálok! :)) 5 hetes. Ránézésre is annyira törékeny... Én sem mernék hozzáérni más gyermekéhez, ha csak Ő nem ajánlja, mivel félnék, hogy kárt teszek a kis testében. A vírushelyzet miatt pedig lehet, hogy volt bennük egy fokozott tapintat arra, hogy nem akarták plusz “idegen” érintéseknek kitenni a Kislányodat. Kutyasimogatás után szerintem még jobban is jártatok, hogy nem akarta mindenki a bébibogyót molesztálni.
2020. jún. 22. 15:29
 23/42 anonim ***** válasza:
92%

#24-es vagyok.

Szerintem nem feltétlenül tett volna jót Kislányodnak sem, hogy a semmiből idegen emberek kezdik el fogdosni, felvenni, simogatni, ha eddig home office-ban voltatok Vele. Egy 5 hetes csecsemő azért még nem egy hasra átforduló baba, aki már képes az alap gesztikulációra. Valószínűbb, hogy nem tudta volna hova tenni a helyzetet és végigsírta volna az eseményt.

Egyébként én örültem volna a helyedben, hogy legalább pelenkázás vagy szoptatás közben nem mászik a nyakamra egy rokon. Tudod, milyen kellemetlen, amikor ilyen karneválosam unokatesók, férj nagybátyja, stb. ilyenkor az odaalkalmatlankodnak, hogy “milyen aranyosan szuszog közben”?

A kisbabának most még a Te és Férjed társaságára van szüksége, nem ilyesmire, hogy körbemenjen a rokonság kezei között, mint valami bazári plüsslövészet nyereménye.

A helyedben nem is néztem volna jó szemmel, amennyiben mindenki rá akart volna telepedni...

2020. jún. 22. 15:38
 24/42 anonim ***** válasza:
24%
A kérdező nagy valószínűséggel nem azt akarta, hogy fogdossák agyon a gyereket, hanem, hogy figyeljenek rá és vegyenek tudomást arról, hogy ott van. Egy új családtagról van szó. Akármennyire is szerethetik jobban a kutyákat, egyáltalán nem illik inkább vele foglalkozni. (félreértés ne essék, szeretem az állatokat nagyon, de lássuk be.. akkor is) Szóval ez eléggé illetlen volt a család részéről, reméljük máskor nem csinálják ezt.
2020. jún. 22. 15:54
 25/42 anonim ***** válasza:
85%

27-es te is elszámolhattál volna párig, mielőtt írod a hülyeségeid.

mindjárt elkezdem sajnálni a figyelemhiányos anyukát, aki elvitte megmutatni a pulyát és a gonosz rokonai mertek mással is foglalkozni.

2020. jún. 22. 16:02
 26/42 anonim ***** válasza:
89%

19-es és te hogy beszélsz édesanya létedre? Nyomi Álljon meg a qrva menet? A végén elegánsan rosszat kívánsz másoknak? És te ki vagy mégis?

A dolgokat te rakd helyre, mert nem vagy olyan nagy ember, hogy előírd másoknak, hogy márpedig a gyerekeket KELL fontosabbnak tartania és kész. Ezt hadd döntsem már el én meg mindenki más is magának, ha megengeded. Köszi.

Mellesleg a kérdező azt kérte, hogy véleményezzük a helyzetet. Szerinted nyilván az lenne akkor a helyes megoldás, ha az itt általa szidott rokonait mi is elkezdenénk lehordani a sárga földig, a hátuk mögött mellesleg és úgy, hogy semmit nem tudunk róluk és az ő verziójukat sem ismerjük. Ja de, annyit tudunk, hogy a kérdező sértődötten számon kérte a saját anyján, nevetségesnek nevezte, mire azt a választ kapta, hogy alaptalanul vádaskodik. Nyilván ez akkor egy újabb indok rá, hogy ismeretlenül mocskoljam a családot.

2020. jún. 22. 16:10
 27/42 anonim ***** válasza:
56%

Én kutyásként sem tudom megérteni azokat akik erre a kérdésre olyanokat írnak, hogy "nem körülötted forog a föld" " miért kéne mindenkinek hasra esnie előtted" "nem mindenki van oda a babákért" stb stb

Alapból igaz is lenne, mondjuk egy nagyobb baráti/egyéb társaságban. De a kérdező a szüleihez, a családjához vitte haza a gyereket. Az azért már más kategória. Eddig csak olyan szülőkkel találkoztam akik oda-vissza vannak a mikor lesz már kisunokám/ milyen édes a kisunokám tessék itt van róla 5000kép témákkal.

Ezek alapján ha a SAJÁT SZÜLEIM úgy áltak volna az összejövetelnél, hogy inkább kiskutyáznak, lehet engem is zavart volna.

De igaz, hogy egy 5 hetes babát csak nézegetni és simogatni lehet, míg egy kutyával játszani és tanítani. Kérdés, hogy mennyi idő után fordultak a kutyushoz/hogy zajlott az összejövetel. Órákig csak nem fog mindenki a babád mellett ülni és gyönyörködni ha egy kutya bohóckodásán is lehet mulatni.

2020. jún. 22. 16:26
 28/42 anonim ***** válasza:
84%

jó, de mit csináljanak egy bébivel? eszik, alszik, sír, jó, megnézzük, nagyonszép, tisztaapja, tisztaanyja, tizstajóskabácsi, és?

a kutya érdekesebb, interaktív, meg különben is, a kutyás testvérrel biztos máról is lehet beszélgetni mint szoptatásról és pelenkákról.

nálunk bizarr módon egyetlen nagynénim sem várja el, hogy órák hosszat csodáljuk áhítatosan az újszülötteket. ezt csúnya dolog kimnodani, de fél-egy éves korukig még a gyerekkedvelő embereknek se túl érdekes egy baba.

2020. jún. 22. 16:48
 29/42 anonim ***** válasza:
26%

Kedves kérdező! Durva szavakkal illettek téged sok válaszban. Ezen kívül néhány válasz az összes édesanyát általánosítva szidta.

Részemről gratulálok a babátokhoz és a boldogságotokhoz. Azt szeretném tanácsolni, hogy hidd el, igenis nagy dolog egy gyereket világra hozni. Légy büszke rá, hogy végig csináltad, ne hagyd, hogy lehúzzanak. Még 20 év gyereknevelés áll előtted és ezek itt már most le akarnak törni...

Van, hogy az ember nincs oda a kicsikért, de aki már felnevelt egyet vagy többet, mint a szüleid, azok biztos nem gondolkoznak így. Hacsak nincs velük rossz kapcsolatod, nem hiszem, hogy ne örülnének az unokának. Nem lehet, hogy féltik a kicsit ebben a vírus helyzetben, ezért nem merték megfogni? Vagy a kutyázás után nem akarták, mert a kutyanyállal azért mégse kennék össze? Nem lehet, hogy a kutya volt túl játékos, neveletlen, aki mindenkire felugrált, akaratuk ellenére? És végül, elképzelhető, hogy valamit félreértettek és azt hitték, te nem akarod, hogy megfogják?

2020. jún. 22. 16:59
 30/42 anonim ***** válasza:
80%

Meg hát valljuk be, az ilyen áhítatos “3 órán keresztül csüngünk a gyerek szuszogásán csoportba verődve” típusú találkozások babalátogatásra valók, igazából. Az egy külön történet. Ott tényleg mindenki a baba miatt megy. De itt szó sem volt ilyesmiről, úgy gondolom.

Egy olyan családi eseményen, ahol a Kérdező is írta, hogy több rokon elmaradt születésnapját, satöbbit is ünnepeltek, azért nem enyhén barátságtalan dolog lett volna, ha mindenkinek Velük kéne hogy elfoglalva legyen, miközben a többi rokont sem látták kb. ugyanannyi ideje. Mindenkivel történt valami, na. Plusz a nagynéniknek, nagybácsiknak, többi családtagnak csendben kellett volna ülnie az asztalnál, ha nem a kisbabát szerette volna istápolni...? Értem én, hogy társadalmi elvárás, hogy egy csecsemő látványától azonnal hasra kell esni és tömjénezni a teremtés legújabb koronáját, de ott van a mérleg másik oldalán az is, hogy oda több embert mentek ünnepelni. Arról nem is beszélve, hogy a Kérdező Édesanyja házigazda volt. Le kellett volna koptatnia a vendégeit, vagy mi lett volna a helyes protokoll? Házigazdaként nyilván vannak kötelezettségei a meghívottak felé is.

2020. jún. 22. 17:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!