Rossz családfő vagyok, amiért nem zavar hogy meghíztunk?
Az utóbbi két évben kicsit meghízott a család. Vagyis feleségem az, aki a legkevesebbet, rajta csak annyi látszik, hogy teltebb lett. Viszont én és a két kamasz fiúink sokat híztunk.
Az történt, hogy régen nagyon sokat kellett nélkülöznünk. Nagyon nem ment a szekér. Leginkább biciklivel közlekedtünk mindenhova, autónk nem is volt, és az ételen is spórolni kellett sokszor. Így mind nagyon vékonyak és fittek voltunk, de inkább szégyelltem magam amiért nem tudok biztosítani a családomnak. Soha nem mentünk nyaralni, a fiúkat sportáborba küldtük ha volt rá módunk, hogy mégse érezzék, hogy nem volt gyerekkoruk.
De két évvel ezelőtt fordult a kocka, befutott a vállalkozásom és végre pénz állt a házhoz. Emelkedett az életszínvonalunk, csordultig telt a hűtő és a kamra. Nem kellett többet éhesen lefeküdni. Legtöbbször addig ettem míg már fájt a hasam. A fiúkat is buzdítottam, hogy egyenek, most már lehet amennyit csak szeretnének. És igen is jó volt látni, hogy azért teszik le az evőeszközt mert már nem fér be több, nem azért mert elfogyott az a kevéske, ami volt. Utána még jöhetett desszert ha kértek. Párom nagyon szeret főzni ránk most, hogy van miből. Lett autó, 2 is. Mindenhova azzal megyünk mert végre megengedhetjük magunknak. Sporttábor helyett együtt mentünk nyaralni.
A hirtelen jött jólétben gyorsan pocakot eresztettünk. A kis pocak óta meg elismerem jó kövérek lettünk. Én 51 kilót híztam, a fiúk is mindketten 35-40 körül, feleségem egyedül csak 15-öt.
De engem ez mind nem zavar, sőt kifejezetten büszkének érzem magam, hogy nem kell nélkülöznünk és ilyen jó anyagi helyzetbe kerültünk. Örülök, hogy akkor is ehetek még ha már nem vagyok éhes. Jó érzés. És az is jó érzéssel tölt el, hogy egy kiadós vacsora után a fiúk még majszolhatnak este valamit, hogy jóllakva tele hassal feküdjenek le aludni. És annak is, hogy párom megengedheti magának, hogy kevesebbet dolgozzon és lazítson kicsit.
Egyedül apósom az, aki mindig fejemhez vágja, hogy hogy nézünk ki, és hogy nem szégyellem magam? Hát nem, de akkor megkérdezlek titeket is.
Háj helyett inkább akasztottál volna fuxot a családra...
51kiló? És erre büszke vagy?
A gyerekeid pedig fejenként magukra szedtek még egy gyereket, így összesen négyen vannak. A négy gyerekedre lehetsz büszke.
Ha majd a túlsúlyodtól két év múlva feldobod a pacskert, a többiek majd jól lefogynak.
Amúgy jó kis kamu kérdés, jót derültem. Ha igaz lenne, tudnád, hogy a nélkülözés hizlal, ugyanis az olcsó, laktató ételek mind üres szénhidrát. Ha soványságig éheztél volna, sporttáborra se lett volna pénzed, ami alsó hangon egy százas két gyerekre egy hétre...
Ajánlanám az Élet 250 kg felett című műsort a TLC-n! Nézd meg!
Most még úgymond újdonság a sok kaja, meg még nem vagy lerobbanva azzal a plusz 50 kg-mal de megbosszulja magát ha elengeded magad sokáig és teljesen!
Szerintem, nekem legalábbis nem szép ha már kövér valaki, mert az már nem arányos, nem is a telt kategória ami még jól is állhatna...
Majd az lesz a baj, hogy a súly miatt bár nem tudom milyen vállalkozásod van, ha fizikailag is kell dolgoznod de éppen még bírsz, később nem biztos hogy menni fog. Ha ülő munkád van irodában vagy kevésbé mozgós, akkor még nem zavar.
Én eddig egyszer hiztam meg az 53 kg-ról, 15 kg-ot... Ülő munka, nem mozogtam. Mindig volt annyi kaja hogy degeszre ehettem volna magam, ha akarom. De egyedül nem esett jó. Aztán amikor párommal össze költöztünk, volt kivel enni. Este is és akármit. A 3 műszak mellett nem volt túl nehéz meghíznom a rossz szokásaimmal. Gyári fizetésből is el lehet hízni ha olyanokat eszel és főleg este! Ez szerintem azért annak a kérdése is, hogy akarsz e meghízni vagy odafigyelsz!
Abban van igazság, hogy ne kösd össze a kövérséget a jó léttel! A gyerekeidet csúfolni fogják a nagy súlyukért, mert ilyen némelyik gyerek, kicsit gonoszkodók. Nem teszel jót ezzel nekik! Mozogni is rosszabb lesz nekik is! Pár kg plusz oké lenne, de 30? Az már túl sok! Ne szoktasd rá őket is a rossz szokásra. Nagy akaraterő kell majd a fogyáshoz.
51 kg,na jól van...
Még ha 20-at írtál volna,talán elhiszem.
Köszönöm a rengeteg választ, nem gondoltam, hogy ilyen sokan lesztek. Azt hittem majd este felnézek és lesz 2-3 válasz amire reagálhatok ha olyan. Próbálok érdemben reagálni a dolgokra, de lehet lesz, ami kimarad.
Szóval az egyik dolog, ami többször felmerül, hogy a srácokat szekálni fogják a suliban. De igazából pont arról számolnak be, hogy jobban elfogadják őket. Persze nem azért mert meghíztak. De pont azzal szekálták őket, hogy nagyon vékonyak voltak, meg nem tudtak divatosan öltözni. Most viszont már úgy öltözhetnek ahogy szeretnének, és a soványságuk miatt sem cikizik őket. Úgyhogy tele vannak önbizalommal. Ha néha kapnak is valami megjegyzést, nem úgy tűnik hogy magukra vennék. Sok barátjuk van, és sokat járnak össze velük.
Egészségünkkel semmi gond nincs. Persze érzem magamon az extra súlyt, de azon kívül hogy lustább vagyok és ha nem muszáj nem sietek sehova nincs változás. Ugyanez a fiúknál is.De hát nem kell megerőltetni magad, és akkor nem is fáradsz el.
Egyébként meg nem eszünk egészségtelenül, csak sokat. Ugyanúgy sok a zöldség meg a gyümölcs. Süteményt is csak heti egyszer vagy kétszer süt a párom. Gyorsétterembe meg nem járunk. Bár az igaz, hogy a fiúk suli után szoktak bűnözni, ki szokott derülni. De karantén alatt most ez sem volt.
Szerintem nem élünk kifejezetten egészségtelenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!