Rossz családfő vagyok, amiért nem zavar hogy meghíztunk?
Az utóbbi két évben kicsit meghízott a család. Vagyis feleségem az, aki a legkevesebbet, rajta csak annyi látszik, hogy teltebb lett. Viszont én és a két kamasz fiúink sokat híztunk.
Az történt, hogy régen nagyon sokat kellett nélkülöznünk. Nagyon nem ment a szekér. Leginkább biciklivel közlekedtünk mindenhova, autónk nem is volt, és az ételen is spórolni kellett sokszor. Így mind nagyon vékonyak és fittek voltunk, de inkább szégyelltem magam amiért nem tudok biztosítani a családomnak. Soha nem mentünk nyaralni, a fiúkat sportáborba küldtük ha volt rá módunk, hogy mégse érezzék, hogy nem volt gyerekkoruk.
De két évvel ezelőtt fordult a kocka, befutott a vállalkozásom és végre pénz állt a házhoz. Emelkedett az életszínvonalunk, csordultig telt a hűtő és a kamra. Nem kellett többet éhesen lefeküdni. Legtöbbször addig ettem míg már fájt a hasam. A fiúkat is buzdítottam, hogy egyenek, most már lehet amennyit csak szeretnének. És igen is jó volt látni, hogy azért teszik le az evőeszközt mert már nem fér be több, nem azért mert elfogyott az a kevéske, ami volt. Utána még jöhetett desszert ha kértek. Párom nagyon szeret főzni ránk most, hogy van miből. Lett autó, 2 is. Mindenhova azzal megyünk mert végre megengedhetjük magunknak. Sporttábor helyett együtt mentünk nyaralni.
A hirtelen jött jólétben gyorsan pocakot eresztettünk. A kis pocak óta meg elismerem jó kövérek lettünk. Én 51 kilót híztam, a fiúk is mindketten 35-40 körül, feleségem egyedül csak 15-öt.
De engem ez mind nem zavar, sőt kifejezetten büszkének érzem magam, hogy nem kell nélkülöznünk és ilyen jó anyagi helyzetbe kerültünk. Örülök, hogy akkor is ehetek még ha már nem vagyok éhes. Jó érzés. És az is jó érzéssel tölt el, hogy egy kiadós vacsora után a fiúk még majszolhatnak este valamit, hogy jóllakva tele hassal feküdjenek le aludni. És annak is, hogy párom megengedheti magának, hogy kevesebbet dolgozzon és lazítson kicsit.
Egyedül apósom az, aki mindig fejemhez vágja, hogy hogy nézünk ki, és hogy nem szégyellem magam? Hát nem, de akkor megkérdezlek titeket is.
51 KILÓ??? Hát én rettegnék a betegségektől, az is nagyon biztos. Valamikor én is voltam igen durván elhízva - most már valamivel mérsékeltebben.
Gratulálok a szép eredményekhez - de én MINDENKÉPPEN az egészséges étkezés mellett szavazok!
Ui: sporteszközökre ruháznék be a helyedben (évszaktól függetlenül) - OTTHONI SZOBABICIKLI mentené a "menthetetlent". A torkosság pedig mindenképpen az egyik FŐBŰN a keresztény felfogás szerint. Ezért sem tesz jót a szervezetnek, aki ezt megengedi magának.
Szia!
Nálunk is hasonló volt a helyzet, kerüljétek a cukros ételeket, italok, gyors kajákat, pizzát, fehér lisztet. Nálunk már megállt a hízás, de fogyni mi se tudunk. :/
51 kilós hízás nagyon durva.
Alapvetően átérzem a dolgot, nálunk is van ilyen - mindketten rossz családból jöttünk, semmizéshez szoktunk, és ketten felépítettünk egy egész jó életet -, és igen, az évek alatt sokat hìztunk mindketten. De amit te írsz, az nagyon rövid idő alatt nagyon nagy tömeg. Nem tudom elhinni, hogy nem érzed magad rosszul.
Na jo, nekem soha nem kellett nelkuloznom, de nem tudom, mi az elvezet abban, hogy addig zabalsz, amig mar nem fer beled tobb. Neha belefutok ilyenbe, amikor valami nagyon finomat sikerul foznunk a parommal, es nem tudom megallni, hogy ne masfel adagnyit szedjek belole, de utana mindig szenvedek, hogy faj a hasam es nem tudok koncentralni arra, amit csinalnek utana, amig el nem mulik :D
Egyetek normalis adagokat, a maradek meg jo lesz masnapra munkaba, a sracoknak meg suli utan. Mi is tudnank fozni minden nap friss kajat, de minek, inkabb idot sporolunk, egy nappal kesobb meg meg ugyanolyan finom, mint frissen. (Tobb napig en sem szeretek kajat tarolni, harom naposan mar nem az igazi.)
Mi altalaban ebedelunk valami normalis adagot, aztan orakkal kesobb nasizunk, amikor mar megemesztodott az elozo adag. Mindig van itthon minden ami kell, de nem toljuk be egyszerre oket. Az auto jo, a nyaralas jo, de ha van penz, akkor mar egy kondiberlet is beleferhetne. Mehettek akar egyutt is, en tokre szerettem neha anno tinikoromban elmenni anyukammal egyutt edzeni :D
Oké, hogy jó érzés, hogy valamit megtehetsz, de az nem azt jelenti, hogy meg kell tenned. Az a tudat nem elég, hogy akár pukkadásig tömhetnéd magad, de mégsem teszed, mert agyilag felfogod, hogy káros?
Mi lenne, ha más dolog felé fordulnátok, amit addig szintén nem engedhettetek meg magatoknak? Pl több utazás, élmények, jobb minőségű ruhák, stb.
Bár lehet te úgy nőttél fel, ahol az volt az érték, ha valaki sokat eszik.
Nagyon kiszúrsz magatokkal, és a fiaid nem fogják megköszönni később. Az elhízás rengeteg betegséget okozhat.
Anyukámnak volt hasonló problémája, ők is szegények voltak, de nála ez vásárlásmániában mutatkozott meg. Nem bírta megállni, hogy ne vegye meg a századik akciós bármit, hiába volt belőle egy rakat.
Nagyon rossz irányba haladtok, de még tudtok változtatni.
Az én fiam csak 8 éves, rengeteget tud enni, de mivel mozog elég vékony. A digitális oktatás miatt ugye sokkal kevesebbet mozgott, pocakot is eresztett, de már kezdi lemozogni.
Nem csak a te hibád. Az asszonyé is.
És hát nem vagytok a legjobbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!