Gyerek, anyagiak, másnál hogy működik?
Úgy hozta az élet, hogy munkanélküli lettem a vírus miatt. Életemben egyszer voltam munka nélkül, amikor még nem volt párom.
9 éve vagyunk együtt, van egy 3 éves gyerekünk.
Eddig úgy volt, hogy a gyerekre teljes egészében én költöttem. Születése óta. Most, hogy nincs munkám, és fogytán a kis félretett pénzem, kellene a gyereknek nyárra szandált venni, de nem tudok most 10 ezer ftokat kifizetni, mégis tőlem várja a párom, hogy megvegyem.
Pedig ő alap esetben is több, mint 2x annyit keres, mint én.
Másnál ez hogy működik?
Nálunk nincs olyan, hogy én pénzem; férjem pénze. Nem is értem ezt.
Mindketten dolgozunk, van egy közös bankszámlánk, ahova jönnek a fizuk, mindkettőnknek van hozzá kártyánk. Onnan mennek a fizetnivalók automatikusan, és onnan fizetünk mindenhol. Sima ügy. Szerintem ez egy családban optimális.
Alapvetően en költők a háztartásra o egyebekre, közös kasszán vagyunk egyébként, de így a praktikus. Ha munkanélküli lenne valamelyikunk is másik számlájáról vennénk le a pénzt ez a közös kassza lényege.
Ha majd o lesz munkanélküli akkor mit fog szólni hogy ahoz hogy, kicsim nem adok pénzt benzinre, én autózók de te buszozz?
Ha komoly a kérdés akkor nem tudom hogy lehet egy ilyen emberre alapozni.
Ha nem o lenne a gyerek apja akkor is elvárnám, hogy segítsen, hiszen azért vagyunk egy pár én is segítek neki bármikor.
Ez nem egy normális dolog ami nálatok van ..
Nálunk is "külön" van a pénzünk ,de ez nagyjából csak jelképes. A közös terheket megosztjuk ,a "zsebpénzéből" meg mindenki megveszi a saját kis dolgait . De amikor munkanélküli volt valamelyikőnk szó sem volt ilyenről ,hogy nem adunk pénzt a másiknak vagy mittudomén.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!