Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, milyen anya az...

Mit gondoltok, milyen anya az ilyen? Röviden írom, de igy is hosszú lesz, remélem azért majd elolvassátok.

Figyelt kérdés

A dolog ott kezdődőtt h 11 éves koromban a szüleim elváltak.3-an vagyunk tesók,lányok.Az idősebbik nővérem csak anyai ágon.Mind 3-an apunál maradtunk,ő nevelt fel minket.Anyám elköltött 40 km-rel arrébb,egy másik városba.Havonta egyszer jött látogatni,de akkor is csak engem és a nagyszülőnél.Havi 3000 Ft gyerektartást küldött.Ez igy ment 18 éves koromig,mikor elvitt oda ahol lakik.Egy idősebb úrral(max 30 év korkülönbség)élt együtt,gondviselte.Ahogy betöltöttem a 18-at februárban,márciusban már nem küldte a 3000-et.Legtöbbször én hívtam mindig telón és sokszor úgy mentem hozzá h én kérdeztem h mehetek-e.Akárhányszor találkoztunk mindig szóba hozta apát és mindenféle szemétládának lehordta(hozzáteszem azért váltak el mert anyu ivott rendesen,én voltam neki mindig a kibúva,de válás után leszokott).Emiatt sokszor nézeteltérés támadt köztünk,mivel én védtem apát.Idősebbik nővéremet aki ugye csak anyai ágon az,őt is apa házasította ki 2x is,hogy egyet emlitsek a sok közül.2 éve az idős úr akivel ő élt meghalt és a temetése napján tudtam meg h igazából házasok voltak,már pár éve.Igy anya rengeteg mindent örökölt,mivel pénzes volt az úr.4 ingatlant biztos és a ingóságokat meg se emlitem.Természetesen én és testvéreim nem tartunk rá igényt.Unokáival mit sem törödik,középső nővérem legkisebb lányának születésnapját is tőlem kérdezte még meg január környékén.Jelenleg én is babát várok,31 hetes terhes vagyok.12 hetes korom óta nem beszélünk anyámmal.Ugyanis történt az eset h netről rendeltünk babakocsit gyártótól.Anyám szívélyesen felajánlotta h ő azt kifizeti,fixáljam le a szállítást,árat stb.Igy is történt,miután mondtam anyámnak hogy mennyibe is kerül(70 e ft) azt mondta h csak a felét fizeti ki.Mondtam rendben,hisz ez is segítség.Mondta majd szóljak neki és átjön a másik városból h ide adja a pénzt.Igy is volt.Mikor közeledett a nap h érkezik a babakocsi felhívtam őt h akkor jöhet,mire mondta h nem fizet ki semmit és h egyáltalán se kérjek ilyet tőle(megjegyzem nem én kértem,eleve ő ajánlotta fel),meg h ne hívjam többet fel,és hogy minek is nekem ez a gyerek stb.Még azt is hozzáfűzte ha én és testvéreim látni akarjuk akkor költözzünk át családostól,mindenestől abba a városba ahol ő él.Azóta semmi sem történt.Szeptember végén szülök,de egyszer fel nem hívott volna h nem úgy gondolta stb.Semmi,se teló,se sms,se email,semmi.Ráadásul abban a hónapban mikor érkezett a babakocsi még csak párom 100e ft-os fizetése volt nekünk,amiből 70e elment a babakocsira,igy a többi elment számlákra(fűtés még volt)igy kajára nem maradt apukám segített ki minket.Én nem keresem anyám,mert meguntam hogy 12 éven át(23 éves vagyok) mindig-mindig hátat fordított nekem/nekünk,állandóan csalódnom kellett benne.Harag persze van bennem,kiben ne lenne ezek után,de ha hívna és bocsánatot kérni meg tudnám bocsájtani,és tehetnék úgy mintha mi sem történt volna de őszintén szólva,nem akarok.Persze nem azt mondom h nekem ez igy a legjobb,de annyi pozitívum van benne h azóta nem idegeskedek miatta,és nem bőget meg.Bár a két nővéremet folyamatosan próbálja ellenem hangolni,de szerencsére nem sikerül...annyira legalábbis mert idősebbik tesómmal volt már gubanc emiatt,mert anyám tömi a fejét és hazudozik rám.Szerintem már nem fog felkeresni a szülésig,de gondolom azért annyi anyai érzés esetleg vagy emberség van benne h mikor megszületik a pici bejön hozzám a kórházba,ha igy lenne ti hogy reagálnátok le?

Bocsánat ha hosszú volt,de igy is csak tömören írtam le,mert volna még mit mesélnem róla.

Köszönöm.

31 hetes 23 éves kismama

2010. júl. 29. 23:42
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Sajnálom hogy sokak tapasztalatból beszélnek/írnak:( remélem én és ti is jobb anyák leszünk mint a mienk volt valaha.
2010. júl. 30. 09:22
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

ma 01:18 vagyok

Mondanom kell még valamit..Biztos vagyok benne,hogy jó anya leszel,és soha nemfog a te gyermeked téged részegnek látni,vagy soha nem fog úgy csalódni ahogy te csalódtál..Még pedig azért mert amikor megszületik a fiad vagy lányod szinte rögeszmésen esküt fogsz tenni magadnak,és a gyermekednek..Én is tettem..

Ma én is szoktam mondani,hogy minden rosszban van valami jó..Anyám agresszív alkoholista.Cserben hagyta mindhárom lányát,soha nem mutatta,soha nem gyakorolta az anyaságot..

Ma nekem 16 éves fiam van!Lehet,hogy anyaként néha úgy érzem befuccsoltam,mert nem voltam elég szigorú,vagy sokszor inkább szórakoztunk,buliztunk a fiammal,és nem az volt fontos,hogy ki van-e vasalva minden...De! Nemrég volt a szülinapom,és a 16 éves fiam a legszebb mondatot mondta amit egy anya hallani akar..

"Te vagy a világ legtökéletesebb anyukája.Örülök,hogy te vagy!" Erre persze mondtam,hogy "de hiszen messze nem úgy viselkedtem mint egy komoly anyának kellene"

Nevetett,és mondta,hogy örül is neki,hogy más vagyok..Örül,hogy inkább csavarogtunk,és olyan helyeken kirándultunk,ahová más nem nagyon ment...Örül,hogy rengeteg fénykép,és videókon csak röhögcsélünk...Még azt is élvezte amikor véletlenül főzés közben lángra kapott a konyha,és a párommal egész nap festegették...Persze ma is látható ékes feliratuk a falon: "Ha anya főz,és ide belépsz hagyj fel minden reménnyel,és rendelj egy pizzát!"

(már megszoktam,és jókat nevet mindenki aki először látja"

Szóval inkább törekedj arra,és tudom,hogy te is az leszel Légy a legboldogabb anya és barát a gyermekednek..Hidd el nekem,nagyon megéri!!

2010. júl. 30. 11:53
 13/17 A kérdező kommentje:
Ez nagyon aranyos volt :) és gondolom mikor ezt mondta neked meg is hatódtál.Nekem is fiam lesz:)
2010. júl. 30. 12:22
 14/17 anonim ***** válasza:
ez legyen előtted egy elrettentő példa, hogy ilyen anyának nem szabad lenned.
2010. júl. 30. 12:34
 15/17 anonim ***** válasza:

ma 11:53 vagyok

Igebn meghatódtam,de amikor majdnem elsírtam magam akkor fiam gyorsan rávágta

"Ne merj sírni mert akkor mindenkinek azt mondom,hogy azért bőgsz mert megvertél!"

Na ezen már csak röhögni lehetett...

Büszke vagyok a fiamra,és az én rossz keserű emlékeim miatt,tudom,hogy a fiam egyszer sem csalódott bennem..

Te is törekedj erre..Ezért nem is kell foglalkoznod az anyád dolgaival..Lépj túl rajta..

Mint írtam

"Minden rosszban van valami jó"

2010. júl. 30. 12:59
 16/17 anonim ***** válasza:
50%
Ha ő ajánlotta fel a segítséget, akkor miért táncolt vissza az utolsó pillanatban? Meg m iaz, hogy minek Neked a gyerek? Inkább örülne, hogy lesz unokája! És ha már van neki miből, akkor segíthetne rajtatok! De az ilyen nem anya, akiben csak csalódni lehet!
2010. júl. 30. 14:15
 17/17 margoz ***** válasza:
Sajnos az anyai érzés vagy van vagy sose ébred fel,a hiba ott van hogy nem gondolta át ennek a következményét,és legalább köteleség tudatbol is a gyerekei mellett maradjon.De lehet hogy ha marad sokkal rosszabb gyerek korod lett volna,érzés nélkül nem sok örömöd lett volna benne.Az érzéseit nem lehet számon kérni,de az önzéseire lehet reagálni,ne hivd,de ne is zavard el.Érezni lehet a soraidbol hogy még él benned a remény ,anyukád igy szól ugy fáj amit tettem ne haragudj,és át ölel.hisz az igazi anyai ölelésböl sosem elég,de ha töle nem, a gyermekedtöl megkapod ezeket az öleléseket.Ne sirj hisz apukád ott van,neki add azt a szereteted ami az anyukádnak nem kell.
2010. aug. 5. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!