A városban élő idősebbek/nyugdíjasok miért nem adják el a hatalmas, drága fenntartású házaikat, hogy támogassák belőle a fiatalabb generációt?
Igazából megértem, hogy nagyon nehéz megválni egy háztól, amibe az ember az egész élete munkáját belefektette, de mi értelme annak, hogy sok 50-60 feletti pár él a drága 3-5 szobás emeletes házakban, miközben a gyerekeik és unokáik meg örülnek, ha hozzá tudnak jutni valahogy egy kis 1-2 szobás panelhoz, ahova még gyereket is alig lehet vállalni?
Mielőtt jönne a személyeskedés, nekünk szerencsére van saját otthonunk, de azt látom, hogy a szüleim és anyósomék környékén is mindenhol idősek laknak ezekben a hatalmas családi házakban, miközben a családok meg belvárosi lakásokban nyomorognak. Dehát mikor legyen az embernek családi háza, ha nem akkor, mikor éppen családja van? Mintha felcserélődött volna a rendszer.
Miért méne az idősebbeknek eladni a saját ingatlanukat és a gyerekeiknek adni?
Nem mellesleg 50-60-asok még aktívan dolgoznak, annyit talán csak megérdemelnek, hogy kiülhessenek a kertjükbe, a saját fizezésükből fenntartott házukban?
Nem azt mondtam, hogy luxuskertesből panelbe kell menni, vannak kis kertesházak is jó áron.
Persze, nem kötelező ezzel támogatni a fiatalokat, ha máshogy nem megy, csak nem értem, akkor miért panaszkodnak, hogy a 30 évesek meg nem akarnak 44nm-es, hiteles lakásokba gyereket vállalni.
De ismétlem, megértem, mi az oka annak, hogy az idősek nem akarják eladni a házaikat, csak azt látom, most az van, hogy javarészt az 50 felettiek laknak a nagy családi házakban, a családok meg lyukakban, és ez elég érdekes tendencia.
Azért vettek házat, mert nem akarnak lakásban élni.
50-60 éves egyáltalán nem öreg. Ugyanúgy dolgoznak, mint egy 20-30 éves.
Egy idős nyugdíjas meg nyilván jobban érzi magát egy kertes házban, mint szó szerint a 4 fal között egy lakásban.
Meg ne akard már más vagyonát beosztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!