Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi pénzetek marad úgy,...

Mennyi pénzetek marad úgy, hogy a lakbért is kifizettétek? Hogyan tud. Játok beosztani?

Figyelt kérdés
5hónapja költöztem el otthonról 24 éves vagyok. De valahogy hó végére sosem marad, úgy kell kölcsönkérnem, vagy visszakullognom szüleimhez ebédre/vacsorára, hogy egyek egy nap egyszer. Tudnátok tippeket adni, hogyan osszam be?
2020. máj. 8. 16:09
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez a nyuszi nagyon drága jószág 😃

Nem mondom, hogy edd meg, de gazdaságilag jó döntés lenne 😃

Amit tudnék javasolni még, hogy költözz közelebb a munkahelyedhez! Ne kelljen bérletet venned. Biciklivel közlekedj, ahova csak tudsz! 100 ezernél több ne legyen most a lakbér+rezsid!

Talán most beszakad a válságban az ingatlanpiac, és akkor csökkennek majd az albérletárak is. Addig viszont meg kell húznod magad valami lyukban.

2020. máj. 8. 19:59
 22/28 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem az nagyon becsülendő hogy ha már felelősséget vállaltál azért a kis életért nem hagyod magára! 💟 Sajnos ebben az országban kevés ilyen ember van.

A lakhatásodon tudnál spórolni nézelődj mindig, áll össze valakivel akár csoportokba lépj be vannak ilyenek és keressetek együtt.

Az nagyon jó tipp hogy járj minél kevesebbet boltba heti egyszer tökéletesen elég főleg hogy egyedül vagy. Nézegesd meg a boltok akciós ujságait mindig van ami nagyon jó akcióban van. Főzz több napra magadnak olcsó kajákat, ha gondolod szívesen segítek kitalálni :) anno mi is nagyon nehezen indultunk az életben támogatás nélkül. Tisztító, tisztálkodó szerek pl a dm saját márkás cuccai szerintem jók és jó áron vannak. Érdemes használni pl a Tescos club kártyát. A legtöbbet a kaján meg a lakhatason lehet spórolni szerintem mindig ha az ember okosan csinálja. Kitartás neked lesz jobb is minden csak bízz benne!

2020. máj. 8. 23:32
 23/28 anonim ***** válasza:
15%
Én havi 400 ezer körül költök egyedül. Nem tudom, hogy lehet megélni ilyen kevés pénzből.
2020. máj. 8. 23:39
 24/28 anonim ***** válasza:
91%
Nekem a nyul havi 5ezerbol kijon meg akkor is, ha nem kap semmi extrat. 5ezer felevente az oltas, 5ezer felevente a kaja. Es nem a legolcsobb szenat es almot veszem en sem. Szoval a 15ezerbol lehet lefaragni boven.
2020. máj. 9. 00:05
 25/28 anonim ***** válasza:
24%
Ja es nem kell neki zoldseg, nem igazan tesz jot az emesztesenek. Csak szena, es keves tap.
2020. máj. 9. 00:08
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
15.000 a nyuszi? Mivel eteted? Vidd haza a szüleidhez, és akkor a tied marad így is. Keresnek olyan albérletet ahol 2 hely van és megosztanam valakivel.
2020. máj. 9. 00:59
 27/28 anonim ***** válasza:
84%

Na ez remek agytorna volt kérdező, a válaszomnak sajnos nem fogsz örülni...

Nem kaptam elég információt még, de majd úgyis válaszolsz a meglátásaimra.

Mindenki kiemelte mert ez a legmagasabb olyan kiadás amit könnyű 0-ra vinni és ehhez értek a legkevésbé, úgyhogy a nyuszival kezdem: értelemszerűen lesz havonta kb. +15833 Ft-od ha megválsz tőle, de egyrészt írtad hogy nem fogod megtenni, másfelől keveset számítana, mert a legtöbb pénz nem egy normálisan tartott nyúlon folyik el egy háztartásban. Azért így fogalmazok mert szerintem jelenleg elkényezteted: ha nem létszükséglet akkor ne kapjon vitamint, kapjon kevesebb zöldséget/gyümölcsöt és több tápot+szénát, legalább addig amíg az anyagi helyzeted nem rendeződött.

Baromira jó tippeket kaptál: ha 10k-ért veszel használt kerékpárt akkor 2 hónap alatt behozza az árát, vezesd a kiadásaidat, hogy realizáld hol folyik el a pénz, a telefont (5k) váltsd olcsóbb előfizetésre (ha olyan a szerződésed/beszélj a szolgáltatóddal).

Ha ezeket meg tudod valósítani akkor a fenti változtatásokkal már be tudod hozni a veszteségedet -1000 - 0 Ft közé (a hatékonyságod mértékétől függően).

A higéniás termékek közül tartsd meg azt ami jól bevált, maximum az öblítőt tudod elengedni ha használsz, a dezodor használatát meg minimalizáld. Azért ne most kísérletezgess, mert tudnál a jelenlegi helyett olcsóbb dolgokat venni, de ha ekcémád lesz vagy más bajod, akkor nem tudod eldönteni mi okozta pontosan és lehet, hogy gyógyszer is kéne rá.

Na minden más tanácshoz számomra nincs elég információ. Milyen messze élsz a szüleidtől, hol tanulsz, mit, mennyi ideje, merre laksz, milyen szerződésed van a főbérlőddel, mennyire vagy jóban vele, milyen alapon fizeted a rezsit és mi abban a legmagasabb összeg, mit dolgozol jelenleg a takarítason kívül stb...

Ezek ismerete fontos, mivel ettől függ milyen bevételnövelési és albérletváltási lehetőségeid vannak, úgyhogy most csak vaktában tippeket fogok dobálni ( lehetnek mindnél fizikai/jogi problémák , azokba most nem megyek bele):

- 70k-ért van lakás az Alkotás utcában (12.ker.) de van néhány ezen kívül ami 70 alatt van Budapesten. A varázsige amivel megkaphatod ezeket a "Tudnék havonta 5000 Ft-al többet fizetni, ha jöhetne a törpenyulam is". Nem mindenhol működik, de valaki rá fog kapni mert korona van, kevesebben keresnek albit, te is jól jársz mert olcsóbb mint az előző lakhelyed.

- Te fizesd a saját számlaidat, legyenek a neveden a szolgáltatások! Mindenki a nyúl miatt háborog, de szerintem a 30 000 (!!) Ft csak TVre meg internetre egy elfoglalt fiatalnak eszméletlenül sok. Én csak internetre fizetek elő 6000 Ft-ért, azt nézek otthon amit akarok (ha nincs géped akkor ott a telefonod és a TVd pihen egy kicsit).

- A munkahelyek fogynak (érthető okokból), jelenleg főleg konyhán tudsz dolgozni, a fény az alagút végén az lehet, hogy arányaiban több otthoni munka elérhető (SSC/IT/Manger pozik leginkább). Nem tudom milyen készségeid vannak (tudom hogy nem vezető beosztást kapsz), de havi 250-nél kevesebb fizetéssel (multinál) ne érd be, a takarítást meg fejezd be ha találtál másik melót.

Amiket a helyedben kerülnék:

- a túl alacsony kalóriabevitel miatt alig lesz energiád, a kaja mennyiségén ésszel spórólj

- ha mindenképp marad a nyuszid, akkor csak olyan lakótársad legyen akit ismersz (lehúzhatnak pénzzel, szivatásból kiengedhetik a nyulat - ez vonatkozik a főbérlődre is, úgyhogy nagyon óvatos legyél)

Ha az általunk említett módszerekből semmi sem sikerül akkor haza kell költöznöd a szüleidhez, akár az egyetemi tanulmányaid felfüggesztése árán is. Természetesen náluk is kell munkábajárnod, amíg nem szeded össze magad anyagilag.

2020. máj. 9. 01:50
 28/28 anonim ***** válasza:
30%

Kivancsi lennek kik pontoztak le, amiert azt irtam, hogy a nyulnak nincs szuksege zoldsegre. :DDD

Nezzetek akkor kicsit utana. Peldaul a salata rengeteg mereganyagot tartalmaz, a repa hasmenest okoz, a karalabe puffaszt, amibe egy nyul belehalhat.

2020. máj. 9. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!