Mennyi pénzetek marad úgy, hogy a lakbért is kifizettétek? Hogyan tud. Játok beosztani?
"Marad nekem havi 70ezrem:
Ebből a bérlet 9500ft, gyógyszerem 10000ft. Van egy nyuszim, ő kb 15000ft, ebbe már a napi zöldség, havi vitamin, széna is benne van. Évente oltás, az 10000ft."
Ez eddig kb 35000 ft, marad még 35! (AZ éves oltás havi 100 ft, a bérletet felkerekítve 10000-re már veszßamoltam)
"Általában 20000ft.-om marad. Ebből telefon 5000ft. Mosópor, higéniai termékek, tusfürdő, dezodor 5000ft. Maradék élelmiszerre megy el, zöldség, gyümölcs, tojás, kenyér, heti szinten máj, csirkecomb ha akciós. Szüleim segítenek tartós élelmiszerrel."
Valami nem helyes az összegnél, mert ahogy az elöbb már összeszámoltam, 35000-marad, ebböl jön le a telefon, és még mindig marad 30000.
Ez egy havi kajára kevés, napi 1000 ft, alapkozmetika meg azért nem kell minden nap.
Szerintem írd fel legalább egy hónapig az összes bevásárlásodat pontosan, miböl mennyit vettél és mibe került. Így rá tudsz jönni, mit lehetne kihgyni, mit lehetne kedvezményesebben vásárolni, hol lehetne áttérni saját márkás termékekre.
Emellett az étkezésedet is lehet organizálni, nem venni kész meg félkész termékeket, illetve a meglévö ételeket gazdaságosan, maradék nélkül felhasználni.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Itt csak egy szoba van+nappali konyha egybe van, szóval 2 külön szoba már nincs, hogy valaki itt tudjon lakni egyedül úgy, hogy külön magánélete legyen.
Több kisebb lakást néztem, de a nyuszit nem tudtam vinni, mert nem engedik. Szobatársnál ha én társulok szinte mindenhol feltétel, hogy kisállat nem engedélyezett.
A nyuszival nem tudok mit csinálni, őt biztos nem hagyom el, ha kell napokig inkább nem eszem, de őt biztos, h nem adom oda senkinek, hogy aztán levágják, vagy ki tudja mit csináljanak vele. Őt én vállaltam 2 éve, neki mindig fog jutni ételre, tiszta környezetedre, orvosra.
Szinte a legolcsóbb dolgokat veszem így is, az aznapi vagy holnapi lejáratú kefirt/tejfölt egy zsömlével, általában ez a vacsorám. Felvágottakat nem szoktam venni, helyette tojást szoktam venni, 30db 1000ft. Ha picit barnább/rosszabb az alma, banán azt részesítem előnybe.
Takarítást szoktam vállalni délutánonként ha van időm, de az is csak 4000ft/4h napról napra drágul minden, alig bírok talpon maradni.
209 ezer a fizum, más bevétel nincs.
Albérlet: 50 ezer Ft (szobabérlés, azaz lakásbérlés lakótárssal.) Egyéb rezsiköltség: kb.15 ezer
Én február végén töltöttem fel 3000 Ft-tal a telóm, de még minimum ebben a hónapban tuti, hogy kitart. (Sok emberrel messengeren beszélek, apukámnak olyan a csomagja, hogy ingyen hív, stb.)
Bérlet 9500
"Élet": tisztítószerek, kaja, tisztálkodószerek, gyógyszer, stb. Kb. 55-60 ezer
És kiadástól függően pár 10 ezret még félre is tudok tenni. Igyekszem 50 ezret minden hónapban, nem mindig sikerül. De múlt hónapban, mikor kaján és tisztálkodószeren, meg az alapkiadásokon semmi egyéb kiadás nem volt, 75 ezret is félre tudtam tenni.
Szerintem is kisebb albit/szobát nézz, a nyulat nem mondom, mert ha szereted, úgyse mondasz le róla. Ha csak nem valami előfizetés/törlesztés, szerintem a havi 5000 telóra kicsit sok, amikor ott a messenger. (Bár, lehet, csak én vagyok nagyon szerencsés.)
Nekem nagyon bejött a heti egyszeri bevásárlás, sokat tudok spórolni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!