Apa- lánya kapcsolat legalizállása jogilag mennyire lehetséges ha lehetséges? Ha valaki esetleg anyakönyvvezetö/ csajádjogi ügyvéd pls jelezze hogy nem csak úgy gondolja hanem tudja is.
Nem a szomszéd nénik véleménye érdekel... se nem az hogy mit fognak gondolni mások...
röviden anyámszületésem után elvált majd ujra férjhez ment... anyukámat elég fiatalon vesztettem el autobalesetben. mivel a vér szerinti apámat soha semmilyen szinten nem érdekeltem nevelöapám nevelt fel.
mindent megtett azért hogy normális életet teremtsen kettönknek. Tini koromban kezdödött hogy fantáziálni és vonzódni kezdtem hozzá.
nem érdelek senki véleménye erröl....
évek alatt elértem amit akartam :) boldog vagyok egy nagyszerü férfi mellett nem érdekel a 30+ év korkülönbség. mellette lettem mellette vagyok boldog nö.
gyereket szeretnék... sok beszélgetés eredménye - nem vitáké- hogy mi uj életet kezdtünk egy másik vérosban ahol nem ismernek minket ....
tudom ha gyermekem lesz elég ha nem nevezek meg apát... nem én lennék az elsö lányanya akia " szüleivel " éli az életét.
viszont felmerült hogy ezt a kapcsolatot jogilag lehet e legalizálni
nem a vélemények és a megrökönyödés vagy elfogadás érdekel csak is a jog..
nevelöapám nem vér szerinti szülöm... genetikailag nincs egymáshoz közünk.
nevelöszülöm volt de már nagykorú vagyok - felnött.
lehetséges e hogy öszekössem vele hivatalosan is az életemet vagy az hogy ö nevelt fel ez kizárja a házasságot???? Tudom és olvastam is pár ilyen esetröl.... de tudom ez olyan tabu téma ami ma a nyitott világban nem csak országon bellül de az egész világon is elég ritka és megosztó ...
de nem is érdekel a világ véleménye...
csupán a jog
lehet e következménye enek ha megpróbáljuk egy anyakönyvvezetö elött összekötni az életünket vagy sokkal jobb ha maradok egyedülálló lányanya :) mellette :)
tudom rengeteg embert megoszt megbotránkoztat mindez ...
de nem rengeteg ember élete hanem az enyém és apáé
köszönöm
Oké, lemaradt az idézőjel az átvert szóról.
"Átvert" pasikról van szó, tehát olyanról, akiké a gyerek, csak nem akarják őket. Olyankor szokták a válaszolók mondani, hogy nem lehet saját, vérszerinti gyerekről csak úgy lemondani, csak ha valaki örökbe fogadja.
de valószinüleg az :) viszont nem érdekel a lelki oka sem az hogy mit mondana rá egy doki....
jobb kedvesebb odaadóbb önzetlenebb párt vagy jobb apát a gyerekemnek nem találnék nála
amugy igen egy pszimikus valószinüleg terápiára gyogyszerekre tenne kimosná az agyam hogy egy stokholm szindróma de nekem ez a helyzet nem hogy nem rosz hanem jó én ezt akartam
Ez nem Stockholm-szindróma, az bántalmazásnál áll fenn. Ez apakomplexusnak tűnik, a szó szoros értelmében.
(31-es: még mindig nem értem, miért átverés az, hogy ha védekezés nélkül szexelsz, akkor gyereked lehet, de mindegy itt.)
A gyerekrol nem lehet lemondani, a szülői felelősségi jogról viszont igen.
A verzio; Juci átverte Pistit, Pistinek meg nem kell a gyerek, lemondhat a szülői felelősségi jogáról. Ez azt jelenti, hogy onnantól semmibe nem szólhat bele, ami a gyerekkel történik, Juci dönt mindenről. DE: ettől még apaként szerepel továbbra is az anyakönyvi kivonatban, és köteles gyermektartasdijat fizetni.
B verzio; Juci atverte Pistit, de Pisti nem mond le a szülői felügyeleti jogáról, csupán nem érdekli a gyerek. Juci férjhez megy, a férj pedig örökbe akarja fogadni a gyereket. Ez esetben Pisti a férj javara a mond le a szülői felügyeleti jogáról nyílt orokbeadassal.
A kettő nem ugyanaz. A kerdezo apja az első verzióval élt.
"még mindig nem értem, miért átverés az, hogy ha védekezés nélkül szexelsz, akkor gyereked lehet, de mindegy itt"
Ezért ittam, hogy bocsánat, hogy lemaradt az idézőjel, mert az idézőjellel ugye pont nem az jelenti a szó, amit jelent.
Életemben nem magyarázkodtam ennyit, a mondandóm lényege meg elszállt.
Férfi. Szexel a barátnőjével. A barátnő terhes lesz. A férfi átverve érzi magát (NEM AZ! Mielőtt ez is 0-ás lesz.), akármi miatt, az most nem a vita lényege. De a pasas le akar mondani a saját gyerekéről. És ilyenkor szokta mondani mindenki, hogy nincs olyan, hogy lemondasz a saját gyerekedről, csak ha valaki más örökbe fogadja.
Nekem ez nem világos. De ezek szerint csak nekem nem, mert én vagyok lepontozva.
Ugyanazt a nyalókat nyalogatni ami előtte már más szájában volt... Aberráltak.
Hazugságban élni a gyerek előtt... Gusztustalan. Szegény gyereknek milyen élete lehet...
Semmi lelkiismeret nincs benned! Hazduni a gyereknek élete végéig. Azzal a tudattal éljen h őt eldobta az apja... Legalább magadból kiindulva gondolnál rá milyen érzés úgy élni h nem kellettél...
Anyád kibaxott büszke lehet rád! Forog a sírjában milyen egy gusztustalan dolgot engedtek meg magatoknak!!! Tiszta lelkiismerettel kitudtok menni így a sírjához!? Szégyen!!!!
"Férfi. Szexel a barátnőjével. A barátnő terhes lesz. A férfi átverve érzi magát (NEM AZ! Mielőtt ez is 0-ás lesz.), akármi miatt, az most nem a vita lényege. De a pasas le akar mondani a saját gyerekéről. És ilyenkor szokta mondani mindenki, hogy nincs olyan, hogy lemondasz a saját gyerekedről, csak ha valaki más örökbe fogadja."
Igen abban igazad van, hogy nem lehet ugymond "lemondani" a gyerekrol. Ha lement a bonto, akkor van a vegen egy itelet, amiben a birosag reszletesen leszabalyozza a kapcsolattartast es a gyermektartast. Na most, mivel a gyt hatosagi uton kikenyszeritheto (vegrehajthato), ezert azt konnyen behajtjak a palitol, ha van vagyona/jovedelme. Ha nincs - legalabbis papiron, akkor meg nem tudnak mit csinalni. A kapcsolattartas sokkal nehezebb, mert azt nem igazan lehet vegrehajtani. Peldaul apuka kikoltozik kulfoldre es nem igenyli a kapcsolatot a gyerekkel, nem igazan tud anyuka semmit csinalni, mert nincs semmilyen rendszerben arra kapacitas, hogy kikenyszeritsek a tenyleges kapcsolattartast. Ha apa lefalcol es nem erdekli a gyerek, akkor igy jartak. Csak az anyagiakra tudjak kotelezni. De ettol meg o marad az apa, maximum szunetel a szuloi felugyeleti joga, mert mondjuk ismeretlen helyen tartozkodik. Az orokbefogadasnak ehhez semmi koze, az egy teljesen mas, ettol fuggetlen dolog. Akkor igaz a te peldad, hogy "lemond" apa, ha mondjuk vegig lexarta a gyereket, a nonek lett egy uj hazastarsa, aki szeretne orokbefogadni a gyereket. Ehhez ha mindket szulo hozzajarul, a gyamhatosag engedelyezi, akkor "lemondott" az apa es az orokbefogado gyermekenek jogallasaba lep a gyerek. Most ezt elegge leegyszerusitve irtam le, bovebb ismeretekhez ajanlom a Ptk. negyedik konyvet.
/bocs, hogy a peldaban mindig apa volt a "gonosz", csak mivel ezt vazolta a kerdesben, egyszerubbnek tunt igy irni/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!