Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apa- lánya kapcsolat legalizál...

StTimi kérdése:

Apa- lánya kapcsolat legalizállása jogilag mennyire lehetséges ha lehetséges? Ha valaki esetleg anyakönyvvezetö/ csajádjogi ügyvéd pls jelezze hogy nem csak úgy gondolja hanem tudja is.

Figyelt kérdés

Nem a szomszéd nénik véleménye érdekel... se nem az hogy mit fognak gondolni mások...

röviden anyámszületésem után elvált majd ujra férjhez ment... anyukámat elég fiatalon vesztettem el autobalesetben. mivel a vér szerinti apámat soha semmilyen szinten nem érdekeltem nevelöapám nevelt fel.

mindent megtett azért hogy normális életet teremtsen kettönknek. Tini koromban kezdödött hogy fantáziálni és vonzódni kezdtem hozzá.

nem érdelek senki véleménye erröl....

évek alatt elértem amit akartam :) boldog vagyok egy nagyszerü férfi mellett nem érdekel a 30+ év korkülönbség. mellette lettem mellette vagyok boldog nö.

gyereket szeretnék... sok beszélgetés eredménye - nem vitáké- hogy mi uj életet kezdtünk egy másik vérosban ahol nem ismernek minket ....

tudom ha gyermekem lesz elég ha nem nevezek meg apát... nem én lennék az elsö lányanya akia " szüleivel " éli az életét.

viszont felmerült hogy ezt a kapcsolatot jogilag lehet e legalizálni

nem a vélemények és a megrökönyödés vagy elfogadás érdekel csak is a jog..

nevelöapám nem vér szerinti szülöm... genetikailag nincs egymáshoz közünk.

nevelöszülöm volt de már nagykorú vagyok - felnött.

lehetséges e hogy öszekössem vele hivatalosan is az életemet vagy az hogy ö nevelt fel ez kizárja a házasságot???? Tudom és olvastam is pár ilyen esetröl.... de tudom ez olyan tabu téma ami ma a nyitott világban nem csak országon bellül de az egész világon is elég ritka és megosztó ...

de nem is érdekel a világ véleménye...

csupán a jog

lehet e következménye enek ha megpróbáljuk egy anyakönyvvezetö elött összekötni az életünket vagy sokkal jobb ha maradok egyedülálló lányanya :) mellette :)

tudom rengeteg embert megoszt megbotránkoztat mindez ...

de nem rengeteg ember élete hanem az enyém és apáé

köszönöm

2020. máj. 7. 14:09
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
22%
Hány évesek vagytok?
2020. máj. 7. 14:34
 12/42 anonim ***** válasza:
82%
Ha jogilag nem apád, azaz nem fogadott örökbe, akkor nem vagytok apa-lánya kapcsolatban, és semmi akadálya a házasságkötésnek.
2020. máj. 7. 14:49
 13/42 anonim ***** válasza:
61%

Amikor az anya elhunyt, akkor jogilag rendezni kellett, hogy mi lesz a kiskorú gyermeke sorsa. A nevelőapja csak úgy nevelhette fel, ha hivatalosan is ő lett a gyámja. Ő írt alá mindent, utána fog örökölni, stb. Jogilag, akárcsak az örökbefogadás, egyenértékű a vér szerinti szülővel.

Erkölcsileg is. De ez legyen a kérdező baja, én csak drukkolok, hogy ne lànya szülessen ennek a két beteg állatnak.

2020. máj. 7. 14:53
 14/42 anonim ***** válasza:
80%

" A nevelőapja csak úgy nevelhette fel, ha hivatalosan is ő lett a gyámja. Ő írt alá mindent, utána fog örökölni, stb. Jogilag, akárcsak az örökbefogadás, egyenértékű a vér szerinti szülővel."

Egyetlen bekezdésben ENNYI hülyeséget összeírni már tényleg teljesímény!

HA a nevelöapa lett a gyámja, az nem jelent semmi egyebet, mint hogy nagykorúságáig ö dönt a gyerekkel kapcsolatos kérdésekben.

De ez nem jelenti azt, hogy a gyerek örkölne utána, sekki köze egy örökbefogadáshoz.

Vér szerinti szülnek meg végképp nem számít!

Gyám bárki lehet, akit a bíróság megfelelönek talál erre a feladatra, de ettöl még nevelöszülöi státusza sem lesz!

A különbözö erkölcsi meggondolásotól eltekinve a kérdezö és a nevelöapja JOGILAG teljesen független személyek, semmiféle rokoni vagy vérségi kapcsolat NINCS, ezért egy házasságkötésnek SINCS akadálya!

2020. máj. 7. 15:02
 15/42 anonim ***** válasza:
75%

14, de pont ez az, nem tudjuk, hogy jogilag függetlenek-e, mert nem tudjuk, hogy a nevére vette-e őt a nevelőapa. Gyanús, hogy igen, és akkor nem házasodhatnak, nem vállalhatják fel hivatalosan egymást.

HA és amennyiben nem vette a nevére, nem fogadta örökbe, akkor igaz, amit írsz, de ehhez kell a kérdező válasza.

2020. máj. 7. 15:24
 16/42 anonim ***** válasza:
35%

5-ös vagyok. Bocsânat, félreolvastam. Azt hittem az apukája halt meg de már világos.

Hât továbbra is azt mondom nem szép anyukáddal szemben, de a te dolgod és jogilag nem problêma.

2020. máj. 7. 15:28
 17/42 anonim ***** válasza:
61%
Akkor nevelhetett fel, ha örökbefogadott amíg anyáddal házasok voltak, vagy hivatalosan a gyámod lett. A magyar törvények szerint a nő férjenek semmi koze alapból az előző házasságból szarmazo gyerekhez, igy semmi mas nem jatszik. Márpedig ez esetben nem szamit, hohy mar nagykoru vagy.
2020. máj. 7. 15:36
 18/42 anonim ***** válasza:
37%

17

De szamit, mert a gyamsag megszunik a nagykorusaggal. (Ptk. 4:240. szakasz (1) bekezdes) Egyebkent nekem az tunik logikusnak, hogy mivel a kislanynak nem volt se apja, se anyja, se gondolom egyeb hozzatartozoja, a fent emlitett neveloapa lett a gyam. Ha igy tortent, akkor jogilag szerintem nincs akadalya a hazassaguknak. Ha orokbefogadta, az nem szunik meg nyilvan a nagykorusaggal, ott a gyermek az orokbefogado gyermekenek jogallasaba lep (Ptk. 4:132. szakasz (1) bek). Annak a felbontasa mar joval komplikaltabb. Mindenesetre bevarjuk a kerdezo valaszat.

2020. máj. 7. 16:24
 19/42 A kérdező kommentje:

mivel a vér szerinti apám lemondott rólam öt nevezték ki gyámomnak.... én is ugy gondolom ez 18 évesen megszünt.

egyszerübb megoldásnak tünik az apa meg nem nevezése....

de ha lehetséges akkor össze kötném vele az életem...

azokank akik negativ kommenteket bombáztak

kedvességet szeretetet biztonságot kaptam töle ...

biztos hátteret.... önzetlenséget..

hogy tiniként ugy alakult hogy ahhoz a pasihoz kezdtem vonzódni aki mindennél többet jelent- jelentett nekem lehet beteg dolog de valahol nem érthetetlen....

soha nem volt senkije anyám halála után anyám fényképével élt és értem mindig mindent megtett

Soha nem közelitett úgy felém és nekem is évekbe telt mire rászántam magam arra hogy tiszta vizet öntsek a pohárba és évekbe telt hogy ezt mindketten el tudjuk fogadni.

beteg vagy sem... öszinte boldog kiegyensulyozott kapcsolatban élünk...

hogy miért menekültünke gy uj városba uj életet kezdeni?? mert ahogy valaki irta akik ismerik a multat

itélkeznének ... annélkül hogy tudnák én ö vagy mi mi mindenen mentünk keresztül

2020. máj. 7. 16:57
 20/42 anonim ***** válasza:
87%

Ha elmúltál 18, azt csinálsz, amit akarsz.

Mivel vérfertőzés nem áll fenn, csak erkölcsileg aggályos.

De akár a nevelőapád apjával is összeházasodhatsz.

2020. máj. 7. 17:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!