Találtam egy doboz cigit a fiam szobájában és nem tudom mit kéne tennem. Szerintetek mit csináljak?
Felesleges a gyereknek papolni a cigaretta káros hatásairól. Igazából a gyerek ekkor mit is gondol? "Jaj már megint csak hülyeségeket fecseg". Tisztában van vele, mégis szívja.
Aki azt írta, hogy ne kutakodjon. Mit is kutakodott? Találta. Lehet épp rendrakás közben. Jóhogynem az anyuka a hibás, hogy a bagós fia szobájába be mert menni.
Örüljön hogy nem drogozik/iszik? Ez nem megoldás. A cigi hosszútávon ugyanolyan káros, csak egyeseknél 40-50évig is eltart, míg a végső hatást kifejti.
Ettől függetlenül mindneképp szerintem a legjobb megoldást, ha lelkiismeret furdalást keltesz a fiadban. Alig szólsz hozzá, több házimunkára fogod, mogorvább vagy, és érezteted vele, hogy addig nem változtatsz a viselkedéseden, amíg erről a sz*rról le se szokik.
Hiába cigizik a fiatalkorúak nagyrésze, attól függetlenül ugyanúgy mind-mind jóval hamarabb hal meg, betegedik meg, épül le fizikailag/szellemileg, mint egy nemdohányos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!