Találtam egy doboz cigit a fiam szobájában és nem tudom mit kéne tennem. Szerintetek mit csináljak?
szerintem a fiad is nagyon jól tudja, hogy miért káros meg minden, hiszen suliban is mindig nyomatják.
az én szüleim anno azt mondták, hogy cigizzek, nem érdekli őket, csak akkor mondjam meg és ne hazudjak. valahogy utána nem akartam rágyújtani, s nem is bagózom :)
nem jó, ha balhét csapsz, az biztos.
de az sem, ha kutatsz nála
azt nem tudom milyen idős a fiad, de ha pl. 18 akkor úgysem fogadja meg a szavadat. :)
de ha 12-13, akkor azért valamit jelezni, beszélni kéne szerintem. persze nem üvöltve :)
A mai világban már lassan annak örülünk ha a gyerek "csak" cigizik. Nekem is jött haza a 15 éves fiam cigiszaguan (szerinte a málnaüditő szagát éreztem), annyit kérdeztem, hogy miért kell ezt, ő ráadásul sportol is. Gondolkodjon el.
De ne kutakodj a szobájában, hagyj neki teret. Én is kiáncsi vagyok, és a kutatást lekorlátozom a szennyes gatyák zsebeire, mielőtt beteszem őket a mosógépbe:)
Üljél le vele.
Meséld el a káros hatásait és fektessétek le a szabályokat.
Ha nem szokik le,akkor a pénzt neki kell rá megkeresni.
Kérd meg,hogy pár napig ne gyújtson rá,viszont a cigi árát rakja félre,pár nap után elmondhatod mennyi mindenre költhette volna azt a pénzt.
Ha még mindig nem nyert:Lakásban nem gyújthat rá(esőben ,fagyban sem)Kint hamutartóba piszkolhat,amit neki kell rendben tartania.
Kb ennyi ,amit tehetsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!