Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Találtam egy doboz cigit a...

Találtam egy doboz cigit a fiam szobájában és nem tudom mit kéne tennem. Szerintetek mit csináljak?

Figyelt kérdés
2010. júl. 28. 22:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
tényleg nem jó ilyenkor üvöltözni vagy veszekedni. az én szüleim anno, mikor megtalálták a cigit hatalmasat balhét csaptak, főleg apu, mert ő leszokott a cigiről addigra. Nagy veszekedés, fenyegetőzések, hogy többet nem adnak pénzt, nem mehetek sehova stb. Aztán titokban ugyanúgy cigiztünk, csak nem vittem haza cigit és több rágót fogyasztottam. Aztán pár évvel később leszoktam, a magam akaratából. Lehet, hogy tényleg az a legjobb, ha csak kirakod az asztalra és nem beszélsz róla vagy beszéltek róla, hogy mennyit, miért és tudja-e milyen káros és mennyire drága hosszútávon.
2010. júl. 28. 22:54
 12/21 anonim ***** válasza:

szerintem a fiad is nagyon jól tudja, hogy miért káros meg minden, hiszen suliban is mindig nyomatják.

az én szüleim anno azt mondták, hogy cigizzek, nem érdekli őket, csak akkor mondjam meg és ne hazudjak. valahogy utána nem akartam rágyújtani, s nem is bagózom :)

nem jó, ha balhét csapsz, az biztos.

de az sem, ha kutatsz nála

azt nem tudom milyen idős a fiad, de ha pl. 18 akkor úgysem fogadja meg a szavadat. :)

de ha 12-13, akkor azért valamit jelezni, beszélni kéne szerintem. persze nem üvöltve :)

2010. júl. 28. 22:58
 13/21 anonim ***** válasza:
75%
A párom apukája,amikor megtalálta a fiánál leült vele beszélgetni,és az asztalra tette a cigit.Érdeklődött,hogy mit csinált aznap,mi újság az iskolában stb. Közben megjegyezte,hogy látom,fiam már szoktál cigizni. Nagy fuú vagy már,nem tilthatom meg neked.Ha akarsz,gyújts rá,nem zavar a füst. A gyerek meglepődött,balhét várt és rágyújtott. Közben beszélgettek tovább. Az apuka pedig mindig biztatta a gyereket,hogy gyújtson rá. Beszélgetés közben elfogyott fél doboz cigaretta. Elmentek vacsorázni. Előtte megbeszélte a feleségével,hogy jó zsíros kaját készítsen. A gyereknek nem nagoyn olvt étvágya,de azért evett. Éjjel viszont nagyon rosszul lett,és még másnap sem bírt enni. Soha többet nem gyújtott rá az életében.
2010. júl. 28. 23:00
 14/21 anonim ***** válasza:
kérdezd meg, hogy honnan van cigije..
2010. júl. 28. 23:13
 15/21 anonim ***** válasza:
egy szó mint száz, ha akarja, úgyis szívni fogja. de majd azért írd meg h mi volt!
2010. júl. 28. 23:41
 16/21 anonim ***** válasza:
44%
Ismerősöm anyukája mikor megtudta, hogy cigizik a lánya, leültette a konyhaasztal mellé pár doboz cigivel, és addig szívatta a lányával a cigit, amíg az rosszul nem lett tőle. Soha többé nem gyújtott rá...
2010. júl. 29. 00:07
 17/21 anonim ***** válasza:
Amikor a nagyobb kb 11 éves volt, és erről kérdezett, hogy milyen a cigi, vettem egyet és mondtam szívja el. Olyan rosszul lett, hogy eszébe nem jutott azóta a szájába venni.18 éves a fiam, de én sem csapnék balhét ha mégis találnék nála, hanem mondanám neki, hogy cigizzen ha jónak látja hogy tönkre teszi az egészségét, és ennyi pénzt kidob az ablakon. Van egy mondás, szülők figyelmébe ajánlom. Aki tiltással nevel, hazudni tanít. A tapasztalat is alátámasztja szerintem.
2010. júl. 29. 09:07
 18/21 anonim ***** válasza:

A mai világban már lassan annak örülünk ha a gyerek "csak" cigizik. Nekem is jött haza a 15 éves fiam cigiszaguan (szerinte a málnaüditő szagát éreztem), annyit kérdeztem, hogy miért kell ezt, ő ráadásul sportol is. Gondolkodjon el.

De ne kutakodj a szobájában, hagyj neki teret. Én is kiáncsi vagyok, és a kutatást lekorlátozom a szennyes gatyák zsebeire, mielőtt beteszem őket a mosógépbe:)

2010. júl. 29. 10:06
 19/21 anonim ***** válasza:
Amugy meg ugyis azt fogja mondani, hogy a barátjáé:))))
2010. júl. 29. 10:07
 20/21 anonim ***** válasza:

Üljél le vele.

Meséld el a káros hatásait és fektessétek le a szabályokat.

Ha nem szokik le,akkor a pénzt neki kell rá megkeresni.

Kérd meg,hogy pár napig ne gyújtson rá,viszont a cigi árát rakja félre,pár nap után elmondhatod mennyi mindenre költhette volna azt a pénzt.

Ha még mindig nem nyert:Lakásban nem gyújthat rá(esőben ,fagyban sem)Kint hamutartóba piszkolhat,amit neki kell rendben tartania.

Kb ennyi ,amit tehetsz...

2010. júl. 29. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!