Milyen sűrűn rendeltek étteremből? Ez nálatok vitatéma?
Apánk nen szereti, ha valahonnan rendelünk kaját, mert szerinte felesleges, anyunk azt mondja, hogy a pénzzünkkel azt teszünk, amit akarunk. Ha kivételesen inkább rendelnénk pizzát vagy bármilyen kaját (mert nincs időnk vagy türelmünk mást csinálni) akkor apám állandóan fel van háborodva, hogy ilyenre kiadjuk a pénzt. Nem szoktunk sűrűn rendelni, olyan kéthavonta egyszer talán, de ha lehet akkor előre megbeszéljük mit akarunk enni, bevásárolunk és mi megcsináljuk.
Vagy ha bármi, nem hétköznapi kaját akarunk csinálni akkor is meg vagyunk szólva. Már idegesít az egész, hogy a nyamvadt kajáért vitatkozunk, most meg hogy szinte egész nap itthon vagyunk még
nagyobb a feszültség.
Szerintetek mit kéne tennem? Hagyjam apám beszólásait és csináljam azt, amit jónak látok, vagy a "béke" kedvéért inkább ne csináljak semmit? Tesómat nem érdekli, hogy mit mond neki, ő már rég elengedte ezt a témát, de én nem tudom olyan egyszerűen.
Mi sosem rendelünk, de ha átlagosan kéthavonta rendeltek, akkor nem kéne apádnak pampognia.
Ha beszól, akkor mondd neki azt, hogy te nem szólsz bele, hogy ő mit eszik, tehát ő se szóljon bele, hogy te mit eszel.
hébe-hoba szoktunk rendelni a barátommal.
Pl. tegnap grilcsirkét rendelt, és kb olyan árba volt mint a boltokban...
nyilván nem kell napiszinten rendelni, mert tényleg drága lenne, de egyszer-kéttszer belefér :)
21L
Nézd, mi nem rendelünk, mert nem vagyunk elégedettek sem az étel minőségével sem a kiszállítással (egyszer pizzával, egy időben egy idős rokonnak próbáltunk menüt rendelni).
De ettől függetlenül neked van igazad. Hogy ezért megéri-e neked vitatkozni otthon, azt neked kell eldöntened.
Gyerekként soha nem rendeltünk, pizzát sem, étteremben is először csak gimis osztálykiránduláson voltam és életem első pizzáját 17 évesen, diákmunkás pénzen rendeltem. Azt ettük, ami volt otthon. Most a férjemmel élek, heti egyszer elviteles vagy rendelt kaját eszünk, mert lusta vagyok minden nap főzni és vannak kaják, amiket nem tudok olyan jól megcsinálni, vcagy csak nem éri meg az erőfeszítést (koreai, thai konyháknál, vagy igazi nápolyi olasz pizza stb).
Hiába van igazad, egy felnőtt embert nem fogsz tudni megváltoztatni, jobban teszed, ha elengeded az egészet és miután elköltözöl, rendelhetsz kedvedre.
Én melóba szoktam kaját rendelni, nem nde nap, de heti átlag háromszor biztosan. Itton inkább főzök, mert a legjobban a saját kosztomat szeretem, meg mégiscsak olcsóbb. De maximum 20 percet vagyok hajlandó foglalkozni a vacsorával.
Egyáltalán nem bűn kaját rendelni, nyilván egy családnak már bőven gazdaságosabb a főzés, de szerintem néha elfogadhatná apukád is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!