Milyen sűrűn rendeltek étteremből? Ez nálatok vitatéma?
Apánk nen szereti, ha valahonnan rendelünk kaját, mert szerinte felesleges, anyunk azt mondja, hogy a pénzzünkkel azt teszünk, amit akarunk. Ha kivételesen inkább rendelnénk pizzát vagy bármilyen kaját (mert nincs időnk vagy türelmünk mást csinálni) akkor apám állandóan fel van háborodva, hogy ilyenre kiadjuk a pénzt. Nem szoktunk sűrűn rendelni, olyan kéthavonta egyszer talán, de ha lehet akkor előre megbeszéljük mit akarunk enni, bevásárolunk és mi megcsináljuk.
Vagy ha bármi, nem hétköznapi kaját akarunk csinálni akkor is meg vagyunk szólva. Már idegesít az egész, hogy a nyamvadt kajáért vitatkozunk, most meg hogy szinte egész nap itthon vagyunk még
nagyobb a feszültség.
Szerintetek mit kéne tennem? Hagyjam apám beszólásait és csináljam azt, amit jónak látok, vagy a "béke" kedvéért inkább ne csináljak semmit? Tesómat nem érdekli, hogy mit mond neki, ő már rég elengedte ezt a témát, de én nem tudom olyan egyszerűen.
Nem egyértelmű hogy most a saját pénzedből rendelsz, vagy a szüleidéből. Szerintem havonta 1-2-szer nincs ezzel semmi gond, kéthavonta meg pláne nem. Az esetek többségében nálunk anyukám főz, nyilván megérti az ember ha néha azt mondja hogy inkább ma rendeljünk mert nincsen idő vagy pihenne. Szerintem átlagos életkörülmények mellett ilyen rendszerességgel bőven belefér.
Mi például most heti 2-3 napra rendeljük a kaját, mondjuk nem étteremből hanem ételfutár cégtől. Hiába vagyunk otthon, de mindenki dolgozik/tanul. Nincsen mindig idő kaját csinálni napközben.
Én 21, tesóm 23. Tanulmányok miatt még itthon élünk, de van saját pénzünk, a miénkből vásárolnánk.
Tudom, hogy ki lehet bírni, de mindig engem talál meg, mert én megyek a kajáért, de ha netán tesóm megy le akkor is valahogy nekem hőbölög.
Mert apudnak gondolom csak a magyaros kaják jönnek be (pörkölt nokedlivel, stb.) és a szemében a pizza és a különlegesebb ételek rendelése az valami úri dolog. Kb. egy generáció lehetek apáddal. 50 vagyok. Az ő szemében ez pénzszórás. Nem tudsz csinálni semmit, mert morogni fog, de ha ilyen ritkán rendeltek, azt ki lehet bírni. Morogjon, majd lenyugszik.
Ja és a lényeg: kínáld meg egy szelet pizzával, amit rendelsz. Lehet, hogy megenyhül. Ki tudja..
Most hetente 1-2* rendelünk, most hogy itthon vagyok a szüleimmel, önkéntes karanténban (úgyértem senki nem megy ki, egyedül én, napi 1* vásárolni, hajnalban)... Kell nekik a segítség.
Különben ha otthon vagyok, majdnem mindennap rendelek.
23/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!