Nem kicsi még ehhez? Elmondjam a szüleimnek?
Figyelt kérdés
Van egy 14 (lassan 15) éves húgom. Mostanában esténként elmegy bulizni a barátaival. Anyuéknak azt mondja hogy csak bowlingoznak meg játékterembe mennek. De nekem kicsit gyanús lett hogy minden ilyen este után fel van pörögve és alkohol szaga van (anyuék ezt nem tudják ők már alszanak amikor hazajön, így ma este követtem és kiderült hogy nem is bowling meg játékterem hanem disco és néha házibulik. És itt keményen iszik a barátaival együtt. Ma hazaráncigáltam és elbeszélgettem vele egy kicsit. Neki ez tök normális volt. Én viszont kicsit aggódom. Nem tudom mit kéne tennem. Amúgy ezek a bulik kb. 2 hetente 1x max. 2x vannak.2010. júl. 25. 23:43
11/12 anonim válasza:
Én nem tudom csak a kislányt hibáztatni. Keményen hibásak a szüleid is, sajnos. Jól néztem volna ki, ha az én gyerekeim így jártak volna haza, és én nem veszem észre. Érdekes, hogy mikor az én gyerekeim tinik voltak, mindig megbeszéltük, hova mennek, mikor jönnek, de bármikor értek haza, azonnal felébredtem, pedig sosem hangoskodtak. Bár nálunk az alkohol sem volt divat. Szerintem egy szülő valahogy ösztönösen ébred fel. Egyik ismerősömnek ugyanígy járt el a gyereke, mint a húgod, ráadásul neki mondták is, hogy a fia drogozik. Megtalálta nála a drogot az utazótáskában, mikor indultak nyaralni (a haverokkal), de nem szólt, nehogy a gyerek megharagudjon rá. Hát...a gyerek túladagolásban 3 nap múlva meghalt. Anyuka megmenthette volna, ha kiveszi a drogot és beszél vele. A férje még ma sem tudja, hogy anyu tudott a drogról, mert akkor már anyci is a gyerek mellett feküdne....apu amilyen hirtelen ember, tuti agyonütötte volna, vagy jobb esetben elvált volna tőle. Anyukádéknak az lenne a dolga, hogy figyeljenek 14 éves kislányukra. Sztem az előző hozzászóló jó ötletet adott, beszélj vele őszintén, és közöld vele, még egy ivászat, és este (éjjel) már a kedves szüleid fogják várni a kapuban, de akkor több buli nem lesz! 14 éves gyerek ne alkoholizáljon!
12/12 anonim válasza:
úgy papolnak páran, mintha nem ezt csinálná a tizenévesek nagyrésze. ami nem jó, de ma már megszokott. beszélj vele de ne árulkodj. jobb, ha neked elmond mindent, úgy megy el h tudod hova, és h ő tudja, h ha gond van felhívhat téged. és attól még nem lesz -züllött cafka- ahogy valaki írta,mert bulizik.
a túladagolásos fiú esete nagyon szomorú :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!