Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másodállás keresete nálatok...

Másodállás keresete nálatok ki teszi el?

Figyelt kérdés
Párommal nem vagyunk összeházasodva. 4 éve együtt élünk. Főállása 6 órás munka így sok a szabadideje és elkezdett maszekolni. De azt tálalta ki h nem adja haza a maszekot ő gyűjteni akar magának. Persze joga van hozzá tudom ő keresi meg. De egyrészt hogy jobban éljünk nagyon kéne a fizetéséhez mert van kölcsöne amit meg ő vett fel ráadásul. Másrészt nekem ahhoz nincs kedvem h együtt elek valakivel este jár haza hétvégén se tudunk menni szinte sehová mert maszekol vasarnap meg piheni ki és azért h neki legyen. Nem azért h kettőnknek legyen mint más normális családba mert úgy teljesen más lenne. Hanem azért vagyok otthon egész évben egyedül h magának harácsoljon. Nem latom igy ertelmet a kapcsolatunknak. Akkor minek vagyok en neki ? Legyen aki mos, főz, bevásárol ő meg tud magának maszekolni és spájzolni?
2020. márc. 12. 13:44
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
85%

# 6/

Ha az elején megállapodtatok, hogy nincs közös kassza, akkor most utólag késő bánat....

Mi 30+ éve házasok vagyunk, a legelső pillanattól fogva minden ment a közös dobozba (bankszámlára). Soha nem néztük, hogy kinek a pénze. A házasság egy gazdasági közösség IS. Az együttélés is lehetne az... De ti másként döntöttetek. Ennek viselni kell a következményeit IS.

2020. márc. 12. 14:29
 12/32 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem amíg nincs házasság, addig evidens, hogy nincs teljesen közös kassza, kivéve ha ezt megbeszélték.

Persze részben kényelmes a közös kassza ha már együtt éltek, mert van egy rakás dolog amit nagyjából egyenlő részben használ a két fél és ezt érdemes egy közös keretből megoldani.

2020. márc. 12. 14:33
 13/32 anonim ***** válasza:
35%

Mi az, hogy elteszi magának???? Nem teszünk semmit sehova. Nem kell egyikünknek sem leadni a másiknál a fizetését. Ettől még ugyanúgy közös. De mindkettőnknek a saját bankszámlájára érkezik a pénz. Miért raknánk össze egy harmadikra? Vagy miért vennénk ki, hogy fizikailag is összerakjuk egy helyre?

Ha meg van tartozása, akkor szerintem pozitív, hogy annak a visszafizetésére gyűjt.

2020. márc. 12. 14:36
 14/32 anonim ***** válasza:
85%
Felesbe fizessetek mindent, mindketten ugyan annyit rakjatok a közösbe a többivel meg mindenki azt csinál amit akar.
2020. márc. 12. 14:40
 15/32 anonim ***** válasza:
86%
# 13: létezik közös bankszámla.... EGyenrangú hozzáféréssel.
2020. márc. 12. 14:45
 16/32 anonim ***** válasza:
19%

15: tudom, de nekünk már volt saját, amikor összeházasodtunk, és nem akartunk másikat csináltatni.

Meg a kérdésben is az van, hogy ki teszi el. Kb. mintha azt várná a kérdező, hogy a férje fizetésnap elé járuljon és átadja neki a fizetését :D

2020. márc. 12. 14:47
 17/32 anonim ***** válasza:
57%
Az én értelmezésén szerint:te otthon vagy,nem dolgozol. Ő dolgozik napi 6 órában,aminek a fizetését odaadja neked. Mellette maszkok,hogy neki is legyen valami. Akkor? Miért nem dolgozol te is? Itt ez lehet a gond. Inkább keresett magának még munkát,csak hogy neki is legyen bevétele.
2020. márc. 12. 15:05
 18/32 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező és te mennyi pénzt adsz a pasinak a saját fizetésedből?
2020. márc. 12. 15:07
 19/32 anonim ***** válasza:
42%
Ez jó kérdés. Te mennyit teszel be a közösbe?
2020. márc. 12. 15:26
 20/32 A kérdező kommentje:
Én a 8 órás munkámmal annyit teszek a közösbe mint ő a 6 órással. És igen én is dolgozom
2020. márc. 12. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!