Ilyen szituációban rászóltál volna a gyerekedre?
Tegnap reggeltől estig strandon voltunk. 4 éves unokahúgomat is vittük, élvezte a vizet. A medencében kicsit fröcskölt, és egyszer nem minket talált el, hanem egy idősebb néni hátát lefröcskölte.
Rám förmedt a nő, szóljak már a gyerekemre, mert ne fröcsköljön, mert vizes lesz a haja. Egy medencében ülve attól fél, hogy a haja vizes lesz.
Nem fogom azt mondani a 4 évesnek, hogy bemegyünk a medencébe, de úgy kell ülnie mint egy kis-angyalnak.
Nem a nyugdíjas medencében voltunk, rengeteg gyerek labdázott, ugrált be a medence széléről.
hmm..sorry h off,de feltűnően sok a majdnem azonnali 76%os válasz..véletlen talán?
Egyébként szerintem a gyereknek is mondani kellett vna,h picit kevésbé élénken játsszon,és a nénit is finoman rendbe rakni.
Az menjen strandra, aki akar.
Én meg úgy gondolom, hogy mások szabadidejüket majd maguk beosztják, függetlenül attól, hogy szeretik a vizet vagy sem.
Egymás mellett kell megtanulni élni, nem ukázokat adni másoknak vagy diktálgatni, hogy kellene élniük. Ezt arroganciának hívják és aki így él az jó eséllyel nevel bunkót a saját gyerekéből.
Aki tud (és szeret) úgy együtt játszani a gyerekével, hogy közben megtanítja a társas szabályokra és azok betartására...az pedig jó eséllyel nevel fel egy normális embert, akinek nem mellesleg kevesebb problémája adódik majd a felnőtt kapcsolataiban és a társas helyzetekben, mint a kevésbé szerencsés nevelésben (agresszív emberek közelében) felnőtt kortársáé.
11:32-vel teljesen egyetértek. Aki fél a vízfröcsköléstől, az vszínű, hogy gyógyfürdőhöz van szokva.A strandokon is van nyuggermedence, ott nincsenek gyerekek.A nagymedencében, ha én úszom (hehe, rosszul)úgy fröcskölök, hogy mami biztos leázott fejjel kerülne elő. Ehhez képest egy kis 4 éves fröcskölése parfümfújás.Akkor most álljak vigyázzba a medence sarkába?
A mami a frizurájával menjen a sivatagba, ott nem fröcskölnek vízzel.
És még mielőtt a fiatalokra fújtok:
59N
Na álljon meg a menet!
A kismedence azért van,hogy "pacsáljon" a gyerek benne.Akár 20 is.
Akit zavar a hangoskodás,a tömeg,az menjen olyan helyre,ahol nyugi van.
Nem vagyok mai csirke,de eszembe se jutna a Hősök terén höblicölni,hogy akkor mindenki kotródjon,meg lábujjhegyen járjon,mert pihenni szeretnék.
Egy kiállításon,múzeumban,moziban rá kell szólni a gyerekre.
Egy strand,játszótér az nem rekreációs sziget.Aki odamegy vesze figyelembe.Lefröcskölhetik,a lábára léphetnek,eltakarhatják előle a napot,sőt kiabálás is van jó pár decibellel....
Igen, rá.
A szabadság ugyanis jó, ha csak addig tart, ahonnan másé kezdődik. Mert ugye más lábára lépni is csak addig nem baj, míg nem mi vagyunk a "más".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!