Ilyen szituációban rászóltál volna a gyerekedre?
Tegnap reggeltől estig strandon voltunk. 4 éves unokahúgomat is vittük, élvezte a vizet. A medencében kicsit fröcskölt, és egyszer nem minket talált el, hanem egy idősebb néni hátát lefröcskölte.
Rám förmedt a nő, szóljak már a gyerekemre, mert ne fröcsköljön, mert vizes lesz a haja. Egy medencében ülve attól fél, hogy a haja vizes lesz.
Nem fogom azt mondani a 4 évesnek, hogy bemegyünk a medencébe, de úgy kell ülnie mint egy kis-angyalnak.
Nem a nyugdíjas medencében voltunk, rengeteg gyerek labdázott, ugrált be a medence széléről.
Ebben az esetben csak annyit, hogy én elnézést kértem volna a nőtől és mondtam volna a kicsinek, hogy másfele pacsáljon. Bár az is igaz, hozzátettem volna ezek után, hogy ne haragudjon, de ez itt nem a melegvizes gyógyfürdő és a gyerekek szeretnek játszani. Szóval ha a hátát újra víz érné akkor már most ossza be az elnézést amit kértél.
Kecske-káposzta.
Én 2 hete jártam úgy hogy a 3 évesem boldogan pocsolyázott egy ház elött amihez egy rokkant lift is tartozott. A Kicsi csak megnézte, semmi rosszat nem csinált. De a pasi akit azért fizetnek a ház lakói, hogy ajtót nyisson, hátsót nyaljon már ott is volt, hogy mit képzelünk mi???? Ez itt magánterület! Na több nem is kellett az ismerősömnek! Felhívta rá a figyelmét az ürgének, hogy egy 3 éves kislánnyal perel, aki semmit nem ért az egészből és különben is nőljön már fel a zakó-nyakkendő kombóhoz vagy a 7 éves szintjéhez vetkőzzön alább....mert meleg van ami nyilvánvalóan az agyára mehetett...wow én csak döbbentem nézetem és okultam...
Szerintem ne te döntsd el, hogy másnak mi probléma és mi nem. Idős emberek amúgy is gyakorta morcosak, házsártosak lehet ehhez békésen is viszonyulni.
Éppen olyan természetes jelensége ez az idősebb korosztálynak, mint a kisgyerekeknél az önfeledt játszadozás, fröcskölés.
Nem árt egy kisgyereknek, ha elmagyarázzák neki, hogy másokra tekintettel legyen. Én mindenképpen ezt tettem volna és elvittem volna valami olyan szegletébe a víznek, ahol ő is kontroll nélkül pancsolhat.
A szituáció:
Bemegyek a 4 éves gyerekkel a vízbe, ekkor még kevesen vannak. A gyerek elkezd játszani, majd odajön mellénk egy nő, hogy és hisztizik, hogy a gyerek lefröcskölte.
Miért jön oda hozzánk, ha látja hogy játszik a gyerek? Azzal, hogy engem vagy magát lefröcsköli, senkinek nem árt. Ettől még jó ember lesz. Nem fogom elrontani a játékát, mert senkinek nem árt egy kis víz. Ha nem akarja, hogy vizes legyen, menjen át a nyugdíjas medencébe, ott nincsenek gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!