Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a gondolko...

Mit gondoltok erről a gondolkodásmódról?

Figyelt kérdés

Rengeteg ember van aki nem akart családot, vagy később akart és emiatt le kellett mondania az egyéb álmairól. Nem tudott utazni, nem vehette meg magának a sportkocsit amire vágyott vagy sorolhatnék még példákat de értitek. De belement a család és gyerekvállalásba a társadalmi elvárás miatt, a szülők vagy a párja elvárásai, nyaggatása, akár érzelmi zsarolása miatt. Vagy mert becsúszott a gyerek és nem akarták elvetetni. Van aki csak ezekért házasodik meg.

Ebből az következik hogy diszfunkcionáló család lesz, belül sosem lesz elégedett aki így tett. Alkoholista lesz, vagy félrelép, vagy csak sosem lesz boldog.

Direkt nem említettem, ez lehet a pár bármelyik fele nem feltétlen a nő vagy a férfi.

Én voltam már szerelmes és tőle akarnék gyereket. De tudom hogy nem vagyok még hozzá elég türelmes, szeretném még megvalósítani az álmaim. Szeretnék egy jó kocsit és mellé egy komoly hobbiautót. Szeretnék egy elfogadható lakást szépen felújítva, berendezve, mindent szeretnék megvenni amiket mindig is úgy éreztem hogy csak pénz kérdése: házimozi erősítő, játékkonzolok, csúcskategóriás számítógép, Technics lemezjátszó, stb.

Szeretnék jónéhány helyre elutazni. Szeretnék egy párt magamnak, akivel idővel mindenben megismerjük egymást, mindent megélünk együtt és már úgy érezzük csak az adhat többet ha gyereket vállalunk.

Van aki annyira egyszerű belül hogy ezt így nem gondolja végig, sokkal kevesebb is elég neki hogy eljusson odáig hogy gyereket akar. Van akinek úgy alakult a személyisége hogy fontosabb a szülők, rokonok, kollégák véleménye mint az hogy ő mit akar.

22/F

2020. febr. 19. 22:55
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
18%
Barát Csaba na pont az ilyen gondolkozás miatt van az hogy annyi gyerek nő fel csonka családban, mert először jön a gyerek aztán később akarnak szórakozni.
2020. febr. 20. 20:53
 42/55 anonim ***** válasza:
18%

Ja,mert 20-on évesen,a bizonytalanságban lesz is kedvük szórakozni.

Most ne azokból indulj ki,akik a szüleik nyakára szülik a gyereket.

2020. febr. 20. 21:43
 43/55 anonim ***** válasza:
88%

" Van, aki azt sem gondolja végig, akar-e egyáltalán gyereket."

Hú,és mennyi ilyen egysejtű van a világon.

Ezért is van túlszaporodva a faj.

2020. febr. 20. 21:45
 44/55 anonim ***** válasza:
27%
Úristen emberek, amúgy támadjátok már tényleg a kérdezőt, hogy esetleg vannak céljai és nem úgy akar élni, hogy 20 évesen gyereket vállal, dolgozik 4 műszakban, hogy eltartsa a családot, aztán majd 50 évesen elviszi az infarktus. Attól hogy az emberek nagytöbbsége elb.sza az életét nem azt kell támadni akinek esetleg más tervei vannak. De ez a tipikus magyar gondolkozás, nehogy már valakinek jobb legyen mint nekem...
2020. febr. 20. 21:50
 45/55 Barát Csaba ***** válasza:
36%
Sok ember később már nem fog tudni szülni, a biológia nincs tekintettel az emberek hülyeségeire.
2020. febr. 20. 23:48
 46/55 anonim ***** válasza:
78%
Mikor később? Ne mond már hogy egy nő csak 20 évesen tud szülni? 30-35 évesen simán belefér
2020. febr. 21. 00:30
 47/55 anonim ***** válasza:
85%
"Úristen emberek, amúgy támadjátok már tényleg a kérdezőt, hogy esetleg vannak céljai " kérdezőnek nincsenek céljai, csak ábrándozik mint egy kisfiú a cukorkásboltban. Az nem vél hogy szupi számítógép lesz meg játékkonzol, hanem egy sértett gyerek vágya akinek ezt apuciék nem vették meg.
2020. febr. 21. 03:32
 48/55 anonim ***** válasza:
73%

"30-35 évesen simán belefér"

Persze, ha összejön. És egészséges lesz..

2020. febr. 21. 06:06
 49/55 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező csak álmodozik ezekröl ,mert még tanul,még csak álmodik nagy fizetésről ,még halvány segéd fogalma sincs hogy tudását kezdőként mennyire fizetik meg majd cégek bruttóba .

Rá adásul még sértegeti azokat akik már tudják megtapasztalták mennyi időbe kerül egy egy álmot megvalósítani ,való életben.illetve tudják hogy az ember változik és vele együtt változik fontossági sorrendje is .

2020. febr. 21. 06:56
 50/55 anonim ***** válasza:
100%
Én arra, hogy először kell szórakozni, csak azt tudom mondani, hogy ELŐRE nem lehet szórakozni. Ahogy aludni sem lehet. Élhetsz te akármilyen hedonista életet 10-15 évig, ha ez a lételemed, nem leszel boldog tőle, hogy eleget szórakoztál, már jöhet a gyerek, mert igényeid utána is lesznek. És a gyerek nem fog benne akadályozni, az csak kifogás. Lehet vele menni, utazni, mindent lehet. Persze, ha valakinek az a szórakozás, hogy leissza magát valami füstös helyen, azt nem lehet, de ezt amúgy is kinövi az ember elég hamar. (Reméljük legalábbis..) Igen, van olyan család, ahol este hatkor megáll az élet, de nem kell olyannak lenni. Mi se voltunk sose. Meg is őrülnék. Én addig nem akartam gyereket, míg csak ilyeneket láttam magam körül, hogy otthon penészednek és max. alma együttes koncertre meg mocorgó énekes körbe járnak el meg este 8-kor mindenki lefekszik még nyaraláson is, mert jaj a gyerek korán fog kelni meg ilyenek. Hát mondom, én így nem tudnék élni. Aztán nyaraltunk egyet egy külföldi rokonnál, akiket ritkán látunk, három éves volt a lányuk. És úgy bejártunk a környéken mindent, hajnalig fent voltunk miután a gyerek lefeküdt meg minden. A gyereknek tök természetes volt az egész, nem volt macera, nem volt olyan, hogy "jaj nem lehet, mert a gyerek..." stb. Akkor esett le a tantusz, hogy a gyerek nem jelenti azt, hogy lement a függöny, csak vannak, akik úgy tesznek.
2020. febr. 21. 13:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!