Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a gondolko...

Mit gondoltok erről a gondolkodásmódról?

Figyelt kérdés

Rengeteg ember van aki nem akart családot, vagy később akart és emiatt le kellett mondania az egyéb álmairól. Nem tudott utazni, nem vehette meg magának a sportkocsit amire vágyott vagy sorolhatnék még példákat de értitek. De belement a család és gyerekvállalásba a társadalmi elvárás miatt, a szülők vagy a párja elvárásai, nyaggatása, akár érzelmi zsarolása miatt. Vagy mert becsúszott a gyerek és nem akarták elvetetni. Van aki csak ezekért házasodik meg.

Ebből az következik hogy diszfunkcionáló család lesz, belül sosem lesz elégedett aki így tett. Alkoholista lesz, vagy félrelép, vagy csak sosem lesz boldog.

Direkt nem említettem, ez lehet a pár bármelyik fele nem feltétlen a nő vagy a férfi.

Én voltam már szerelmes és tőle akarnék gyereket. De tudom hogy nem vagyok még hozzá elég türelmes, szeretném még megvalósítani az álmaim. Szeretnék egy jó kocsit és mellé egy komoly hobbiautót. Szeretnék egy elfogadható lakást szépen felújítva, berendezve, mindent szeretnék megvenni amiket mindig is úgy éreztem hogy csak pénz kérdése: házimozi erősítő, játékkonzolok, csúcskategóriás számítógép, Technics lemezjátszó, stb.

Szeretnék jónéhány helyre elutazni. Szeretnék egy párt magamnak, akivel idővel mindenben megismerjük egymást, mindent megélünk együtt és már úgy érezzük csak az adhat többet ha gyereket vállalunk.

Van aki annyira egyszerű belül hogy ezt így nem gondolja végig, sokkal kevesebb is elég neki hogy eljusson odáig hogy gyereket akar. Van akinek úgy alakult a személyisége hogy fontosabb a szülők, rokonok, kollégák véleménye mint az hogy ő mit akar.

22/F

2020. febr. 19. 22:55
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
75%
Számomra a te gondolkodásmódod egyszerű és sekélyes. De mindenki úgy él, ahogy szeretne.
2020. febr. 20. 08:41
 22/55 anonim ***** válasza:
87%
Nézd, te úgy gondolod, feladja az álmait aki gyereket vállal, és felelősségteljes emberként viselkedik. Neked ez értelmetlen. Nekem meg a luxustárgyak hajszolása értelmetlen. Ettől még nem nézem le azt akinek ez a fontos. Számomra a gyerek értelmesebb cél mint a csúcskategóriás számítógép,játékkonzol, meg a házimozi, flancos autóval.
2020. febr. 20. 08:41
 23/55 anonim ***** válasza:
79%
Figyelj, 25 éves vagyok, 8 hónapja anya lettem. Sosem voltam boldogabb. Tudod hányan le akartak beszélni a gyermekvallásról? Miért nem utazok, szórom a pénzt magamra, elvezem az életet?! Voltak ilyen éveim, és semmit nem mozgatott meg bennem, egy cseppet sem tett boldoggá. Utazás különösen, gyűlöltem várakozni, repülni, vonaton zötykölődni, autóban görnyedni, ki-be pakolni, nekem ennyi maradt meg, nyűg az egész. Aztán rájöttem, hogy nem az az ember vagyok, akit a tárgyak tesznek boldoggá, hiába ezt várja el a társadalom (mert szerintem inkább ide fordult mára a világ, minél később alapíts családot, addig kötelező a rongyrázás). Szóval, nekem teljesen mindegy milyen kocsi van a seggem alatt, ezt tök őszintén mondom. Nem ad vagy vesz el a boldogsagombol, ellenben a családommal.
2020. febr. 20. 09:06
 24/55 anonim ***** válasza:
100%

Van elképzelésed arról, hogy mit szeretnél. Nem tartom tragédiának, hogy neked igenis fontos,hogy megengedhess magadnak olyasmiket, amiket azelőtt nem tehettél meg.

Az életben meg az az egy fix, hogy úgyis minden valtozik - körülöttünk egész biztosan, de sok minden bennünk is alakul, formálódik.

Nagy előnyt látok abban, hogy van valamennyi önismereted, így valószínűleg kevésbé leszel hajlamos olyan döntést hozni külső nyomásra, amit hosszabb távon megbánnál.

Most ezek a prioritások számodra, meglatod, h 2-3-5-10 év múlva mik lesznek. Kitartás, sok sikert!

2020. febr. 20. 09:09
 25/55 anonim ***** válasza:
76%
22 évesen nem is kell még gyereket vállalni. Én csak bőven 30 felett értem meg rá lélekben, hogy már akarom is.
2020. febr. 20. 09:13
 26/55 anonim ***** válasza:
100%
Ha én életem idővonalára elhelyezem a gyereket, akkor nem lett volna rossz korábban sem egyébként. Én 29 évesen szültem. Már tök jó anyagiak közé jött, de ez baba szinten végülis csak annyit jelentett, hogy mindenből a jó drágát tudtuk neki venni. Abban a korban, mikor még tök mindegy, leszarja/nem érti. Az az út, amin ebbe az anyagi helyzetbe jutottunk nem akadt volna el a gyereken. Szóval akkor is itt tartanánk, ha a gyerek előbb született volna. Csak akkor mondjuk nem két éves lenne, hanem mit tudom én, hét. Vagy 8. Ennyivel több évet lehetnénk neki. Már most egy rakás olyan dolgot tudnánk vele csinálni, amit nem csinálhatunk, hiába futja rá, mert még túl kicsi és várhatok éveket. Ugye, korábban nem égett volna a talpam, hogy haladjunk, nézzük meg, menjünk, járjuk be, mert amúgy se lett volna rá. Minél később van gyereked, annál később jutsz el oda, hogy elég nagy lesz, ne adj isten felnőtt, és tök szabad leszel, azt csinálsz, amit akarsz és élvezed a pénzed. Mert nagyon kevés kivétellel, a sok zsé nem a pályád elején jön el, hanem később érik be, meg mikor tényleg megteremtetted a lakahtástól elkezdve a szűzmáriát és még ráadásul még többet is keresel, van félre rakva, akár befektetve stb. Na és miután a gyerek elég nagy, akkor mégegyszer kapsz esélyt arra, hogy nélküle élvezd ki az utazgatást ilyesmi. Akkor már sokkal több pénzzel stb. És minél később van gyereked, ide annál később jutsz el.
2020. febr. 20. 09:25
 27/55 anonim ***** válasza:
25%

Ez már megint az a dolog amivel kilehet kergetni a világból. Saját értékrended szerint ítélkezel másokon. Neked a drága holmik a fontosak, másnak meg a család.

Ráadásul csak 22 éves vagy és férfi. Bőven ráérsz 30-35 de akár 40 éves korod körül családot alapítani. Meg lesz mindened. Felszedsz egy huszon pár éves dögös pipit. Akkor már pont nem fog érdekelni hogy te hogyan vélekedtél, aztán családot alapítasz ennyi.

Én meg 27 éves vagyok lány. Nekem bele kell abba gondolni, hogy ha szülni akarok a 30 év fölött már csak egyre nehezebb lesz. Plusz hiába van mérnök diplomám és szakmám mert nem akarok pesten élni és így szar munka helyen tudok csak kezdeni.

Inkább örülj a fényes jövődnek és ne ilyen hülyeségeken gondolkozz. Mindenki akkor alapít családot amikor akar (rosszabb esetben amikor tud) ha valaki hagyja, hogy ezt ráerőltessék hát az az ő baja, hogy hagyta.

2020. febr. 20. 09:29
 28/55 anonim ***** válasza:
92%

Szánalmas és zavaros.

Tárgyak után sóvárogsz élet helyett.

2020. febr. 20. 09:36
 29/55 anonim ***** válasza:
100%
Egyik rokonomnak pl. korán lett gyereke, akkoriban szokásos is volt. 49 éves és már a gyereke nem csak felnőtt, de már neki is lett saját lakása, gyereke. Aztán most végre, 49 évesen a vállalkozásába már nem kell beleszakadnia, mert stabilan megy évtizedek óta, már nem kell folyton jelen legyen és így azóta folyamatosan járja a világot, élvezi az életet mindent megvesz milliókért, amit csak akar stb. Ha kedve van unokázik, azt is élvezi. És annak is mindent megvesz. Na most, ő 35 évesen még gürizett iszonyat sokat a vállalkozásában, alig volt ideje élvezni az életet, hiába egész jól ment. Szóval, ha addigra nem lett volna gyereke, akkor se lett volna sokkal több anyagi élvezet az életében, mert nem volt ideje, és akkor még nem annyira dőlt a lé mint az állat. Viszont, ha tegyük fel, csak akkor születik meg a gyereke, addigra nem 15 éves, akkor most 50 évesen lenne egy 15 éves gyereke, küzdene a kamasszal, ahelyett, hogy melyik útra fizet be azzal kéne foglalkozzon, hogy van-e neki kaja otthon a hűtőben, veszekedni, hogy miért jött megint későn haza stb. Ő ezen már minden túl van, sőt már az életbe is elindította a gyereket, már unokázhat is, ha akar és nem nyugdíjas korára jut odáig, hogy akkor most megint csak magával foglalkozhat.
2020. febr. 20. 09:36
 30/55 anonim ***** válasza:
37%

Kérdezd meg a szüleidet, hogy ők hogy gondolták, hogy álltak hozzá, hogy te megszüless.

Becsúsztál mint véletlen baleset.

Kényszerből lettél, mert apád végül engedett anyádnak, vagy fordítva?

Utólag téged választanának-e, vagy egy föld körüli utat, három kocsit, habzsi-dőzsit?!

Ha utóbbit választották volna, akkor most eggyel kevesebb ostoba alak tenne fel olyan kérdést, amiben kifejti, hogy neki van joga élni, de cserébe nem lenne hajlandó életet adni.

22 éves, éretlen kölyök ne is vállaljon még gyereket, amúgy, mert csak szegény gyerek járna rosszul.

2020. febr. 20. 09:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!