Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a gondolko...

Mit gondoltok erről a gondolkodásmódról?

Figyelt kérdés

Rengeteg ember van aki nem akart családot, vagy később akart és emiatt le kellett mondania az egyéb álmairól. Nem tudott utazni, nem vehette meg magának a sportkocsit amire vágyott vagy sorolhatnék még példákat de értitek. De belement a család és gyerekvállalásba a társadalmi elvárás miatt, a szülők vagy a párja elvárásai, nyaggatása, akár érzelmi zsarolása miatt. Vagy mert becsúszott a gyerek és nem akarták elvetetni. Van aki csak ezekért házasodik meg.

Ebből az következik hogy diszfunkcionáló család lesz, belül sosem lesz elégedett aki így tett. Alkoholista lesz, vagy félrelép, vagy csak sosem lesz boldog.

Direkt nem említettem, ez lehet a pár bármelyik fele nem feltétlen a nő vagy a férfi.

Én voltam már szerelmes és tőle akarnék gyereket. De tudom hogy nem vagyok még hozzá elég türelmes, szeretném még megvalósítani az álmaim. Szeretnék egy jó kocsit és mellé egy komoly hobbiautót. Szeretnék egy elfogadható lakást szépen felújítva, berendezve, mindent szeretnék megvenni amiket mindig is úgy éreztem hogy csak pénz kérdése: házimozi erősítő, játékkonzolok, csúcskategóriás számítógép, Technics lemezjátszó, stb.

Szeretnék jónéhány helyre elutazni. Szeretnék egy párt magamnak, akivel idővel mindenben megismerjük egymást, mindent megélünk együtt és már úgy érezzük csak az adhat többet ha gyereket vállalunk.

Van aki annyira egyszerű belül hogy ezt így nem gondolja végig, sokkal kevesebb is elég neki hogy eljusson odáig hogy gyereket akar. Van akinek úgy alakult a személyisége hogy fontosabb a szülők, rokonok, kollégák véleménye mint az hogy ő mit akar.

22/F

2020. febr. 19. 22:55
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
88%
29-hez hozzátenném, hogy ha anno nem az egész elején van meg a gyerek, hanem a gürizős időszakban tűnik el vele szülni, meg babázni, akkor lehet a vállalkozása se tartana itt mostanra. Szóval azt is érdemes átgondolni, hogy tényleg olyan jó-e a nőnek, hogy a felfelé ívelő pálya közepén akkor nyom egy hello-t és kivonja magát a forgalomból pár évre. Mert a gyereknek nem az az ideális, hogy 6 hónaposan bölcsődébe megy, hogy anya gyorsan folytassa a fejlődést. Míg ha az egész előtt megvan a gyerek, akkor ilyen fel sem merül, hisz mire az anyja magasra jutott már 10+ éves...
2020. febr. 20. 09:42
 32/55 anonim ***** válasza:
21%

"bből az következik hogy diszfunkcionáló család lesz"

Olvasol mindenféle hülyeséget, idegenszavakat használsz és azt hiszed, attól értelmesnek tűnik, amit gondolsz.

Carpe diem, élj a mának, tanítja nektek az összes globalista, akiknek az az érdekük, hogy te ne szaporodj. Ezért találták ki a műfalloszt, műnunit, műnőt, ezért erőszakolják a gendert és minden, életellenes baromságot. Ezért fordítják a nőt és férfit, a diákot és tanárt, a nagyszülőt-szülőt a gyerekkel szembe.

ne törd ezen a fejed. Tanulj, építkezz, művelődj, tanulj meg önállóan gondolkodni, s közben beérik az eszed-lelked, találkozol a Szerelemmel, s akkor azt mondod, hogy "igen, ő az, akivel együtt akarok életet adni annak, aki belőle és belőlem van, akiért érdemes élni, dolgozni.

2020. febr. 20. 09:51
 33/55 A kérdező kommentje:

A szövegértéseteken csiszoljatok néhányan. Pont azt próbáltam tisztázni hogy NEM drága és vadonatúj autót jelent nálam, hanem különleges és élményszerűen vezethetőt.

Az hogy azt írtam voltam már szerelmes és tőle akarnék gyereket:

Ezt nem úgy értettem hogy az ő kedvéért. Hanem az olyan szerelem volt hogy minden porcikámmal vágytam arra az emberre, kívül és belül is úgy éreztem ő a tökéletes és akartam a génjeit akartam hogy nekem és neki egy még jobb közös utódunk legyen.

Amúgy az hogy valamit nem írok le nem azt jelenti hogy nincs. Most a gyerekvállalásnak elsősorban az anyagi következményeiről szólt a kérdés. Vannak lelki vágyak is, amiket meg szeretnék valósítani, ezeket csak említés szintjén hoztam fel itt. Ezeket nem lehetetlen megvalósítani gyerek mellett sem mert ennél nem úgy van hogy vagy van rá pénz vagy nincs, de ezeket sem könnyű.

Imádom amúgy ezt a magyar kishitűséget hogy majd 10 év múlva fogom ezeket megvalósítani meg ilyenek... nem tudom mi olyan nehéz ezeken ha átlag felett keres az ember és nem kell senkit eltartania.

2020. febr. 20. 10:05
 34/55 anonim ***** válasza:
78%

"Én 20 évesen szültem. ok: Meneküljek otthonról az alkoholista családom elől, és a baba becsúszott."

xD

Azért vicces,hogy pont az ilyen esetekben van az,hogy viszik tovább a mintát.

Általában az alkeszek többségénél is csak becsúszott a gyerek.

A tudatos gyermekvállalók között több a kiegyensúlyozott ember.

És ahhoz bizony kell egy normális környezet,stabilitás,ami ma olyan kb 30-35-40 éves korra alakul ki.

Persze lehet 20-on évesen is gyereket szülni,és a párodtól elvárni,hogy majd tartsa el a családot,de ez nem ideális.Mert idővel ki fog bukni.

2020. febr. 20. 10:18
 35/55 anonim ***** válasza:
89%

"Persze lehet 20-on évesen is gyereket szülni,és a párodtól elvárni,hogy majd tartsa el a családot,de ez nem ideális.Mert idővel ki fog bukni."

Mi a különbség? A gyerek ugyanúgy születik meg, ugyanúgy jár gyed, gyes, ugyanúgy kiesik a munkából huszon évesen is, harminasként is. Vagy visszamegy hamar. Mindegy hány éves. Nálunk csak annyi különbség volt, hogy két szobás lakásba született volna, nem 150m2-es házba, meg 1 milliós kocsival vittük volna tanácsadásra a védőnőhöz, nem 5 millióssal. Ennyi. Mindegy hány évesen vállalja a gyereket, átmenetlieg úgyis csak a férfi dolgozik. És képzeld, ebben semmi rossz nincs.

2020. febr. 20. 11:05
 36/55 anonim ***** válasza:
94%

“Imádom amúgy ezt a magyar kishitűséget hogy majd 10 év múlva fogom ezeket megvalósítani meg ilyenek... nem tudom mi olyan nehéz ezeken ha átlag felett keres az ember és nem kell senkit eltartania.”

Én nem azt mondtam , hogy 10 év múlva fogod megvalósítani az álmaidat, egy olyan kocsi ára amit akarsz egy év alatt összejön pl., de egy kicsit azért szállják le a földre. mire mindent összeszedsz amit fent írtál, ahhoz idő kell. Nem olyan sok ám az a havi 400 ha lakást kell venni, plussz fenntartani a 2 autó mellett, pláne Pesten. És akkor még nem is utazgattál. Egyedül meg még hitelt se kapsz. Ahhoz az életvitelhez amit vázoltál ennél jóval több pénz kell. De mindegy. El lehet érni amit szeretnél , csak egy kicsit több alázattal kellene az élethez hozzáállni. Nem lenézni aki máshogy gondolja mondjuk alap lenne.

2020. febr. 20. 11:38
 37/55 anonim ***** válasza:
84%

Egyetemista vagy, és álmodozol egy rakás dologról amit anya és apa nem vett meg neked, de majd te megmutatod milyen jani vagy, mikor meglesz az álom meló a diploma után.

Először helyezkedjél el, aztán majd meglátod mire telik, mire nem. Így unalmadban szövögetni az álmaidat a nem létező csúcs fizetésedből csak időpocsékolás.

2020. febr. 20. 13:13
 38/55 anonim ***** válasza:
100%
Az egész szöveged mentegetőzésnek tűnik és tőlünk várod a válaszok alapján az önigazolást. Hát jó, megkapod: Jóé teszed, az általad (jelenleg) képviselt "értékrenddel". hogy nem, akarsz gyereket vállalni. Nem is való neked. Ha majd kinőtted az egoizmusodat, akkor megértél a szülőszerepre.
2020. febr. 20. 17:20
 39/55 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy "akarod a génjeit" egy ösztönös dolog, ami pont az ellentettje a végiggondoltnak. Van, aki azt sem gondolja végig, akar-e egyáltalán gyereket.
2020. febr. 20. 18:22
 40/55 Barát Csaba ***** válasza:
22%
Nagyon sokan elrontják a dolgot. Először szórakozni akarnak és utána gyereket szülni, de később sokan ezt nagyon megszívják. Azok járnak jól akik először gyereket szülnek, amellett is lehet élvezni az életet.
2020. febr. 20. 20:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!