Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan érhetem el hogy minél...

Hogyan érhetem el hogy minél hamarabb elköltözzön?

Figyelt kérdés
A párom fia nagykorú már, de még középiskolás. 20 éves lesz pár nap múlva. Nagyon rossz a kapcsolata velem is az apjával is. Önző gonosz lusta . Igazi semmirevaló naplopó. Azt is tudom azert van még velünk mert csak igy van hol aludnia meg ennie. Egyébként gyűlöl itthon lenni. Barátai nincsenek már mindet átvágta kihasználta. Akikkel lóg azok mind ilyenek mint ő. Ők forditották őt ellenünk is tudomjól. Suliba alig van benn mindig szerez igazolást. Nem is értem mi értelme hogy iskolába jár. Többször ajánlottam megkapja a családi pótlékot (mert mindig ezt vágja a fejünkhöz) és menjen ahova akar lássuk mire megy vele. Kikészit már minket. Valahogy el kell érnem hogy elmenjem.Bevallom félek is tőle már . Sokszor éjjel se alszom emiatt. Elmenni nem megy mivel mindig azt kapjuk hogy nem tehetjük őt ki a házból. Mit tennétek....
2020. jan. 27. 22:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
31%

9-es 7-esnek igaza van. Vagy a gyerek szerinted úgy működik mint a tojcsiból kikelt kispipi, ami miután kikelt már teljesen önálló és magától lett ilyen link, semmirekellő, gonosz, ahogy a kérdező is írta?

Amúgy azt nem értem, hogy hol van az anyja? Mert így az jön le, hogy anyuka vagy elhunyt, vagy bántalmazó volt, vagy lelépett a szeretővel, vagy betegen fekszik valamelyik kórházba, vagy körülményeiből adódóan nem voltak meg a feltételei hogy a gyerek nála legyen. Oké, na de az apuka? Ő akkor ezek szerint apuka a pénzen kívül és a családi pótlékon kívül, mert az nem a te részedről jár, és nekem az furcsa, hogy te úgy beszélsz róla, mintha a te érdemed lenne az a pénz, az a pénz az anyukájának és apukájának és neki az érdeme. A pénzen kívül mit tett le apuka az asztalra gyerek nevelés címen, mert ugye a családi pótlék alanyi jogon minden családnak jár ahol minimum egy gyerek van.

Lehet hibáztatni a gyereket, de aki elkallódik ott a szülők sem tettek meg mindent a gyerekért. Az mas kérdés, ha a gyerek tanul és vagy bizonyos nehéz körülmények miatt a szülőkkel él,és van hogy frusztráltnak érzi időnként a körülményét mikor fáradt vagy fáradtabb, mert bár dolgozik azért hogy önállósodjon, de ez idő és emiatt előfordulhat, ha türelmetlenebb mindenki, hogy frusztráltságában időnként tiszteletlen vagy hangosabban veszekszik kínjába, de az nem fog linkeskedni, hanem mindenben segít ahogy tud otthon is a tanulmányai mellett, de amiket a kérdező leírt, az már enyhén szólva a szülők felelősségét is súrolja. Ha netalántán anyuka gyerekkorában meghalt, akkor anyuka nem, de apuka?

Nekem csak az a furcsa, hogy te mint mostoha anya, aki szerintem nem sokkal idősebb mint a párod fia, csak tipp, E/1. személyben írod és nem Többesszám első személyben, hogy a párod és te. Valami nem stimmt ezzel a kérdéssel én úgy érzem.

2020. jan. 28. 13:53
 12/20 A kérdező kommentje:
Kedves 9-es. Úgy érzem te jártál már hasonló cipöben mint én. Te tudod mit élek élünk meg.A többieknek...49 éves vagyok. 8 éves kora óta neveljük a párommal őt.Mindenben támogattuk nem a családi pótlék miatt volt/van velünk. Az apja mindig is imádta. Az anyja fél évesen eldobta egy pasiért. Mindent feladott miatta, erején felül mindent megpróbált megadni nekk aztan mikor összeköltöztünk már ketten tettük ezt. Az apja tönkrement már lelkileg ebbe a helyzetbe mert magát hibáztatja a kudarcokért.Beteg is lett emiatt. Tönkre megyünk már ebbe mindketten. Tegnap meglopott minket. Eddig ilyet nem tett. Amikor meg akartuk ezt beszélni ram támadt. Utána elrohant. Este hazatért mintha semmi nem történt volna.
2020. jan. 28. 23:24
 13/20 A kérdező kommentje:
Az én házamban lakunk.A házamban amiért nagyon sokat küzdöttem es dolgoztam.
2020. jan. 28. 23:27
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Jó ez így érthetőbb, csak mert kevés az infó, nekem meg nics kedvem találgatni mi a körülmény, bár soroltam fel párat!

A gyereket fél évesen elhagyta az anyja és a párodat is egy pasi miatt. A párod 8 éves koráig egyedül nevelte, tehát a gyereknek 8 éves koráig nem volt anyaképe. Pláne akkor necc, ha fél évesen nagyon anyas volt.

Utána jöttél te! Ugy a gyerek pubertás kor előtt volt egy-két évvel, szóval mivel a helyzetéből adódóan a tinédzserkori hormon változast nehezebben tudta saját maga kezelni, ezért kialakult benne egy ellenkező magatartás, amiből lett ez. Gondolom később a baráti társaság miatt is alakult ilyenné amilyen most.

Mivel a te házadban éltek ezért mondható neki, hogy kezdjen el keresni munkát mert szeretnéd ha elköltözne, mivel bárhogy próbáltok neki segíteni, nem sikerül. El kell neki mondani valahogy óvatosan, hogy az egészségetek is kikezdi ez, lelkileg is.

De ezt apukának is kéne nem csak neked!

2020. jan. 29. 15:39
 15/20 anonim ***** válasza:
*egy két év helyett egy pár évet akartam írni. javítva
2020. jan. 29. 15:41
 16/20 A kérdező kommentje:
Az apja is mondja hidd el. Sajnos olyan támadó, elutasitó , hogy már félelmetes. Rengeteg türelem és szeretet volt bennünk. Elfogyott . Kudarcot vallottunk. Ki kell mondanunk ha nem költözik el tönkremegyünk. Ma is borzalmas napunk volt. Senkinek nem kivánom.
2020. jan. 29. 20:15
 17/20 anonim ***** válasza:
71%

Akkor mondjátok ki, és mehet isten hirevel. Én biztos nem turnem meg a sajátomban az ilyen alakot!

Totál semmibe vesz titeket, bele fogtok roppanni ebbe, ha nem csináltok valamit. Több gyermek is van, vagy csak ő?

2020. jan. 30. 04:40
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

Tovabbra sem ugy megy, hogy mehet isten hirevel. Januarban senkit nem lehet kilakoltatni, es a szuloi hazhoz ahova kiskorukent bekerult, hasznalati joga van.

Aprilistol kitehetik, amennyiben jelzed polgari peres uton, hogy jogtalanul hasznalja a lakast.

Sajnos ez nem igy mukodik hogy 18 elmult a gyerek, nem szimpatikus, es akkor januar 31-en kirakom megfagyni az utcara. Teged visznek el miatta. Megvan a torvenyes modja annak hogy lehet egy felnott gyereket kilakoltatni, ha tetszik, ha nem, mivel a gyereketek, jogosan tartozkodik a szulei hazaban.

2020. jan. 31. 13:27
 19/20 A kérdező kommentje:
Van másik gyerek is egy 16 éves fiú.Vele semmi gond ...kedves okos jóravaló tisztelettudó...sajnos rajta is látszik hogy megviseli a helyzet. De ő sem tud vele beszélni szóba se áll vele ez a bunkó...pedig a kisebb nagyon szereti őt.De már ő is azt mondta jobb lenne ha elmenne.
2020. febr. 2. 18:26
 20/20 A kérdező kommentje:
Egyre rosszabb a helyzet. Most már vérlázitó ahogy viselkedik velünk. Pláne hogy tudja nem tehetjük ki.
2020. febr. 2. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!