Hogy tudnám meggyőzni a férjemet? Hetek óta ezen megy a vita köztünk.
Nekem is vannak olyan neveim, amik már régebb óta tetszenek. Lány nevek közül az Emma ilyen. Már nem is tudom mióta tetszik, de az nagyin zavar, hogy minden negyedik gyerek Emma, így "variálgatok", hátha mire elérek egyszer majd a gyerek vállaláshoz akkor kitalálom a megfelelő lány nevet, ami szép, értelmes, mégse gyakori. Nekem kifejezetten fontos, hogy NE legyen gyakori, mert azok nem igazán jönnek be.
Egy harmadik név kellene. Nézzetek bele az MTA által elfogadott lány nevekbe és ami mindkettőtöknek tetszik, és még jelentésre is tetszik akkor azt adjátok. Nekem sem tetszene, ha a férjem azt mondaná, hogy nen lehet XY a neve (ami régóta tetszik), de akkor keresnék egy másik, szép nevet.
Zsófiként azt mondom, inkább a Szonja.
Hacsak nem fizettek neki 5 forintot minden egyes "Zsónak a fia" és "ZsóFIKA" poénért, amit hallani fog. Akkor dúsgazdag lesz. :D
Én Zsófiként gyerekként nagyon-nagyon Szonja szerettem volna lenni, volt akinek azt hazudtam, hogy az a második nevem :D De felnőttként már örülök a Zsófiának, komolyabb hangzású, és egyáltalán nem zavar, hogy sok Zsófi van az én korosztályomban.
És sokkal jobban fog hangzani amikor nyanya leszek hogy Zsófi néni, mint Szonja néni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!