Hogy tudnám meggyőzni a férjemet? Hetek óta ezen megy a vita köztünk.
Goldmund is kamillázik én is. 😃
Szüljél inkább kérdező ne gyakorizz! Felejts már el minket. Foglalkozz a családoddal!
1.) te szülsz, ezért a te szavazatod többet ér.
2.) Cserébe fel kell ajánlanod, hogy ha a második fiú lesz a férjed választhat nevet hasonló szituációban. - > erősnek lenni és betartani! Fennáll a veszély, hogy Béla lesz, vagy Armandó...
3.) Talán tisztázni kellene, hogy kinek miért a saját választása fontos? Mert csak, hogy neki legyen igaza? Vagy van elfogadható magyarázat is? Utóbbi esetén a másik félnek illő engedni. A "jobban hangzik" nem elfogadható érv...
Jó, akkor leírom bővebben, miért is nem vagyok szerencsétlen. Már a gimnáziumban eldöntöttem, ha lányom lesz, Zsófia lesz. Amikor összeházasodtunk, már akkor mondtam a férjemnek, hogy Zsófit szeretnék, ha lányunk lesz. Egészen pár héttel ezelőttig nem is hozta szóba, hogy Zsófia helyett ő inkább a Szonja keresztnevet szeretné.
Nem hiszem el, hogy nem járt még senki ilyen cipőben. Az összes érvemet felhoztam már, de hajthatatlan. Ezért kértem tanácsot, hogy mivel tudnám meggyőzni ezen kívül, amit leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!