Hogy tudnám meggyőzni a férjemet? Hetek óta ezen megy a vita köztünk.
Előhozhatod azt az érvet, hogy te szülsz, de ha párszor eljátszod ezt, akkor ott találod magad, hogy a férjed már semmiben sem vesz részt a gyerek körül. Nem szabad kizárnod a szülői jogokból. A név választás is ide tartozik. Kamasz korodban kitaláltál valamit, jó, de akkor ő még nem volt ott. Nem szólhatott bele.
Szofiát ne adjátok, ha nem vagytok kissebbségiek. Ez a Zsófia külföldi változata, tehát akkor már inkább Zsófia, ha a férjednek is tetszene. De tudjuk, hogy nem. Mondj le erről és találjatok egy harmadik nevet.
Zsofia - Szofia ugyanaz csak mas alakvaltozat eredetileg gorog nev jelentese bolcsesseg. A Szonja ennek az orosz becezese.
Ha mindkettot adnatok neki, akkor lennetek csak igazan NEM bolcsek :-).
Nezzetek a vezeteknevet, ha szlavos vagy nagyon kulfoldi akkor inkabb a Zsofiat adjatok kulonben mindenki azt fogja hinni nem magyar szarmazasu a gyereketek.
Ha eleg magyaros a vezeteknev vagy tul egyszeru akkor legyen szonja.
Aztan ugy becezitek ahogy akarjatok te zsofianak o szonjanak senkit nem fog erdekelni.
Vagy surgosen egy teljesen mas 3. keresztnevet keressetek.
Meg kell nezni mi volt a legnepszerubb 100 nev 2019-ben vagy rangsor vagy mi...
Köszi szépen a válaszokat.
Azt, hogy miért váltott, azt nem tudom, mert amikor rákérdezek, vagy ha azt mondom, ha eddig nem volt gondja a Zsófiával, amikor eleve megbeszéltük, csak annyit mond, hogy inkább Szonja legyen, Zsófiából sok van.
Egyik válaszoló leírta, hogy a Szonja orosz eredetű. Igen, valóban. Tegnap este már nem akartam tovább boncolgatni, mert rendesen leoltottak (amit töröltek, de nem én jelentettem). A vezetéknév sváb eredetű, ráadásul jó hosszú (ezért sem szeretnénk két keresztnevet). Látom, hogy másoknál is előfordult a választás körül "vita", ezek szerint mégsem annyira egyedi. Valahogy majdcsak megegyezünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!