Milyen módon lehetne ezt úgy kiküszöbölni hogy ne legyen belőle vita?
Tudom még korai ennyire előtervezni de a karácsonyról lenne szó. Páromnak a szülei külön váltak.Az apukájánál 24.-én lenne ilyen családi vacsora (hozzám meg majd jönne este 10-kor) azzal nincs is bajom,hogy elmegy de Szenteste van és szeretném ha velem is lenne meg az én családommal is.
Hiszen 25.-én megyek vele a mamájához mert ott meg családi ebéd lesz az anyukájánál meg 26.-án lesz megint családi vacsora. Nem tudom hogy tudnám neki elmagyarázni hogy ez nekem milyen rossz.Ő akkor akar átjönni amikor már igazából alszunk.
Hogy tudnám kicsit megértőbbé varázsolni?
Nem elég ha 25én elmentek a mamához? Ott lesz gonolom az anyuka is. 24-én apuka letudva.
26-tól pedig végig együtt tudnátok lenni. Mondd el neki őszintén, hogy szeretnél vele lenni, nem csak az ő családjával. Aztán csináljatok valami közös programot.
"ő egyből felháborodik és nekem esik azzal hogy nem tud ezzel mit csinálni mert ő a családjával akar lenni"
Ezek szerint te nem sokat számítasz neki!
Egy párkapcsolatban a 24-ét a pár szokta együtt tölteni, a szülöket meg a másik két napon látogatják meg, vagy mindenki a sajátját, vagy közösen, egyik nap az egyik családot, másik nap meg a másikat.
A szomorú, több évtizedes tapasztalat szerint a birtokló magyar anyák-nagyanyák, nők és feleségek, barátnők és leendő feleségek - tisztelet a kevés kivételnek - hónapokkal előre bebetonozzák, némi szXrkavarás és iszpabirkózás után hogy ki hol fog - szerintük - karácsonyozni.
Ez már régen nem a Szeretetről szól, vagy a Családról, hanem egyszerű, ocsmány manipuláció és akaratharc, ja és úgy, hogy "ne legyen belőle gond". Lesz. Minden családi cirkuszban van gond, még ha a felszínen mindneki mosolyog, akkor is. A mélyben ott a seb.
Nézd, van, ahol megvannak a szokások: 24-én ez és ez itt eszik, 25 -én ez és ez ide vándorol, 26-én a maradék.
Nem kell itt magyarázkodni, hanem odafigyelve a másikra próbáljatok meg alkalmazkodni egymáshoz.
Jól értelek, hogy te úgy akarsz mindent megszervezni, hogy neked jó legyen és amikor a másik jönne, akkor te már alszol? Nem lehetne esetleg 27-én aludni inkább, a családi béke kedvéért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!